Ik ben vast niet de enige als ik zeg dat ik al van jongs af aan de droom had om ooit een keer dolfijnen te aaien en nog liever om met ze te zwemmen. Mijn eerste live ervaring was in het Dolfinarium en ik vond het prachtig als kind. Jaren later volgde tijdens een reis een boottocht waarbij we dolfijnen zouden gaan spotten. Ik zag ze, maar vond het maar niks hoe er achter die beesten werd aangejaagd. Toeristenboten vol mensen hingen over de reling om een glimp van ze op te vangen.

Nee, ik vond het prachtig om ze te zien en ik wilde nog steeds dolgraag met dolfijnen zwemmen maar wel op een plek waar ze goed worden behandeld. Toen ik met een goede vriendin op reis was in Florida en we ook de Florida Keys op de planning hadden staan moest het er gewoon van komen. Mijn vriendin was al ronduit enthousiast want zij had zes maanden stage gelopen in het Sea Aquarium op Curaçao en vond het een geweldige ervaring.

Update: inmiddels (2020) ben ik van mening dat je helemaal niet met dolfijnen zou moeten willen zwemmen in een bassin. Het is nou eenmaal niet natuurlijk dat dolfijnen in een afgesloten omgeving verblijven. Beter is om ergens te gaan zwemmen waar dolfijnen in het wild leven en je de kans hebt om ze in hun natuurlijke omgeving te bewonderen. Daarbij zijn er ook vele mooie plekken ter wereld waar je dolfijnen in het wild kan spotten vanaf een boot. Zoals op de Azoren en in Madeira

Zwemmen met dolfijnen, Key Largo – Florida

Bij aankomst in Key Largo nam ik dan ook gelijk contact op met Dolphin Plus. De volgende dag was er nog een plekje vrij en ik kon amper slapen van het idee dat het nu echt zo ver zou zijn. Ik had geluk want het was laagseizoen en er was die dag maar één ander iemand dus er was alle tijd om met ze te zwemmen, ze te aaien, door ze voortgeduwd te worden of juist aan de vinnen door het water te racen. Ik vond het ontzettend gaaf, bijzonder en dolfijn!

Zwemmen met dolfijnen

Duiken met dolfijnen, Eilat – Israël

Ik had de smaak te pakken en toen ik in Eilat, Israel, was en las dat je daar bij het Dolphin Reef met tuimelaar dolfijnen kon snorkelen en duiken wilde ik dat niet missen. Ik had juist een jaar geleden mijn PADI gehaald, (niet dat je die verplicht nodig hebt) en maakte een afspraak voor een duik.

Het zwemmen en de kunstjes die ik met ze deed in Florida was super, maar ik vond het eigenlijk nog veel specialer om te duiken en de dolfijnen in een meer natuurlijke omgeving te zien. Een groep van vier dolfijnen zwom om mij heen en ik had helemaal geen behoefte om ze te willen aaien. Ik genoot van de aanwezigheid en de dolfijnen onder water te kunnen zien.

Duiken met dolfijnen     Zwemmen met dolfijnen

Dolfijnen aaien, Curaçao

Afgelopen december was ik in Curaçao met een bloggers persreis en in het programma zat ook een bezoek aan het Sea Aquarium en de Dolphin Academy. Je raadt het al, we zouden een “Dolphin encounter” gaan doen. Je hebt hier ook de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen of te duiken. Tijdens de encounter mag je ze aaien, een kus geven en krijg je meer informatie over de dolfijnen zelf, hoe ze leven en worden verzorgd.

Zwemmen met dolfijnen

Ook al had ik deze zoogdieren nu al twee keer van dichtbij mogen zien, ik raak er niet op uitgekeken.

Na de encounter werden we uitgenodigd om de show bij te wonen en de rest van het Sea Aquarium te bezoeken. Ook al ben ik een voorstander van dieren in hun niet natuurlijke omgeving, ik weet wel zeker dat ze hier goed worden verzorgd en dat is het belangrijkste.

Dolfijnen in actie @ Sea Aquarium Curaçao

Heb jij wel eens met dolfijnen gezwommen?

 

Print Friendly, PDF & Email