Ben jij op zoek naar zwarte touchscreen handschoenen voor dames zodat je geen koude handen krijgt als je foto’s maakt of even het nummer wilt intoetsen als je je vriendin belt? Ik testte de ‘Gore-Tex Infinium closefit tricot handschoenen van The North Face’ tijdens mijn reis in IJsland.

Op zoek naar zwarte touchscreen handschoenen?

De afgelopen jaren reisde ik de hele wereld over, van zonbestemmingen tot winterse bestemmingen. Mijn Nikon spiegelreflex camera ging overal mee naar toe. Dat gaat hij vandaag de dag nog steeds maar steeds vaker fotografeer ik ook alleen met mijn nieuwe telefoon, de Samsung Galaxy S9+. Mijn review over de Samsung telefoon en camera kan je hier teruglezen. Die camera is zo fantastisch goed, dat ik qua gemak nu regelmatig kies om alleen daarmee te fotograferen.

Als je kijkt naar fotograferen met je smartphone dan zijn touchscreen handschoenen een must om je telefoon camera te kunnen bedienen. Mijn voorkeur voor zwarte touchscreen handschoenen voor dames heeft er vooral mee te maken dat zwart overal bij past. Zo kan ik ze bij elke winterjas dragen. Belangrijk bij de aankoop van touchscreen handschoenen is de pasvorm. De handschoenen moeten echt goed passen zodat jij optimaal gebruik kan maken van de ’touch functie’. Het laatste waar ik zin in heb is alsnog mijn handschoen uittrekken omdat ik mijn camera te kunnen bedienen. Bij een goede pasvorm van de handschoenen kan jij goed je foto’s maken in de winter.

Ik heb de handschoenen in maat M en kon goed fotograferen met mijn smartphone door de goede grip die de handschoen biedt. Het was ook gemakkelijk om mijn DJI Osmo Mobile 2 bedienen en ook mijn GoPro die ik bij mij had toen ik ging paardrijden in de winter op IJsland kon ik eenvoudig bedienen. Daarbij kan je de touchscreen handschoenen ook gebruiken als onder-handschoen en daarover heen je normale handschoenen dragen. Wat mij betreft wegen de voordelen van de Gore-Tex Infinium closefit tricot handschoenen van The North Face dan ook zeker op tegen de nadelen.

Het nadeel van de zwarte touchscreen handschoenen vind ik dat ze niet waterbestendig zijn. Komt er ineens een regenbui aan of begint het te sneeuwen dan worden ze nat en je handen uiteindelijk vochtig. Als ik langer dan een half uur fotografeerde bij een temperatuur van -4 dan werden mijn handen toch wel koud. Als kanttekening moet ik hierbij wel zeggen dat ik een koukleum heb en altijd snel koude handen heb.

Wat doet Gore Tex precies? Ik heb een Gore Tex jas en nu dus ook handschoenen met Gore Tex (GTX). Het klinkt goed maar wat is Gore Tex nou precies? “Gore-Tex is een extreem dun membraan dat ervoor zorgt dat de outdoorproducten waterdicht, winddicht en ademend zijn. Het is een hoogwaardige voering die wereldwijd bekend staat vanwege de zeer hoge kwaliteit“. Het mooie aan het GORE-TEX INFINIUM™-materiaal is dat het duurzaam en winddicht is door de drielagige bovenstof. Er is gebruik gemaakt van een unieke 3D-technologie die de natuurlijke vorm van de hand heeft nagebootst. Doordat er minder materiaal in zit en 30% minder naden dan bij andere handschoenen heb je een goed tastvermogen met alle vijf je vingers.

Zijn dit de beste fotografie handschoenen voor de winter?

Wat zijn de beste fotografie handschoenen voor de winter? Hier moet je gelijk alweer een onderscheid maken of je fotograferen met je spiegelreflex of compact camera bedoeld of dat jij handschoenen voor fotografie met je smartphone nodig hebt. In dat geval zijn touchscreen handschoenen natuurlijk wel een must. Daarbij is het belangrijk om in te schatten onder welke winterse omstandigheden je wilt gaan fotograferen.

Wil je een paar foto’s maken van de sneeuw terwijl je aan het wandelen bent in Nederland of tijdens een citytrip in het buitenland? Of wil je foto’s maken van je skiavonturen op de piste? Of reis je net als ik door IJsland in januari bij een temperatuur van -4 en een snijdende wind. Ook niet onbelangrijk, heb je koude handen van jezelf of weet jij je eigen lichaam goed op temperatuur te houden heb je niet zo snel last van ijshanden.

fotografie handschoenen voor de winter

Gebruik jij ook touchscreen handschoenen?

Print Friendly, PDF & Email