Ben je op zoek naar ‘zuinig leven tips’ zodat je nog meer kan reizen? Dan zit je hier goed! Reizen is altijd mijn grote passie geweest en ik budgetteer en vergelijk prijzen nog steeds alsof ik leef als een student. Ik zie er gewoon de lol van in om overal te kunnen besparen zodat ik nog meer leuke dingen kan doen.

Zuinig leven tips 

Als je net als ik een enorme reisliefhebber bent dan wil je ook zo vaak mogelijk op reis. Maar je hebt nou eenmaal bepaalde vaste kosten die je maandelijks moet betalen. Het zijn vaak niet de leukste klussen maar als je jezelf er eenmaal toe hebt gezet en je hebt daadwerkelijk bespaard dan kan je er daarna van genieten met een cocktail in je hand. Doe je voordeel dus met deze zuinig leven tips.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Verminder de elektriciteit en energiekosten

Sommige dingen klinken zo logisch maar je moet er wel dagelijks aan denken. Inmiddels zijn er ook allerlei hulpmiddelen om je brein even te ‘reminden’ aan deze besparingstips. Maak gebruik van apps of alarmen die je herinneren om zuinig te leven. Hang een zandloper op in de douche, koop een verlengsnoer met schakelaar zodat je in één keer alles kan uitzetten.

  • Zet je verwarming laag of schakel een timer in;
  • Vergelijk jaarlijks de prijzen en check of overstappen energie;
  • Zorgen voor verlengsnoeren met een aan- en uitknop zodat je het gemakkelijk uit kan zetten.

Vergelijk alle prijzen

Trek er even wat tijd voor uit en ga alle prijzen eens vergelijken van je verzekeringen. Heb je echt al die verzekeringen nodig? Zijn er combi-verzekeringen mogelijk? Kan je beter alles bij één partij onderbrengen of is het voordeliger om verzekeringen los af te sluiten bij meerdere verzekeraars. Vraag ook eens rond bij je vrienden en kennissen, sharing is caring wat betreft zuinig leven tips.

Vergelijk ook de prijzen als je iets gaat kopen. Het kan tientallen Euro’s schelen om iets online te bestellen of in een winkel te kopen. En zelfs dan verschillen de prijzen nog enorm. Dus maak even wat tijd vrij en oriënteer je goed op de prijzen. Google ook eens naar kortingscodes, je zal je verbazen hoeveel kortingscodes en acties er te vinden zijn die je kan gebruiken. En check ook eens buitenlandse websites, ik bestel regelmatig gadgets die ik nodig heb in het buitenland omdat het een hoop bespaart.

Hetzelfde geldt voor je boodschappen doen. Ga je naar de dichtstbijzijnde supermarkt of rij je iets verder en koop je gelijk groot en voordelig in? Misschien kan je eens samen met buren of vrienden boodschappen doen om te besparen? Het is maar een idee. Mijn zusje is bijvoorbeeld echt een folder verslinder. Die checkt de folders en doet op basis daarvan haar boodschappen.

Zuinig leven en besparen

Check je abonnementen, gebruik je het wel?

Heb jij een abonnement op de sportschool en ga je nooit? Zonde! Heb jij nog een abonnement op de krant en lees je die eigenlijk alleen op zaterdag? Is het geen idee om een deal te sluiten met de buren, samen 1 abonnement? En heb je echt een nieuwe telefoon nodig of kan je er nog wel een jaar mee doen en nu beter kiezen voor een sim-only abonnement?

Ik bespreek vaak met vrienden hoe zij besparen op uitgaven en wat zij voor zuinig leven tips hebben. Voor mij is het een sport om zoveel mogelijk te kunnen besparen om leuke dingen te kunnen doen. Ik krijg daar energie van en ik denk dat het belangrijk is dat je de lol er van in moet zien om met zuinig leven tips toch een hele fijne lifestyle er op na te kunnen houden qua reizen.

Heb jij nog meer zuinig leven tips?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email