Zin in een zonvakantie naar Spanje? De ene dag lekker luieren aan het zwembad? Een andere dag met je voeten in het warme zand? Of wil je genieten op fijne zonnige terrassen, of juist eens ervaren hoe heet zwart lava strand is? Of ben jij meer het type dat op het water wil af koelen tijdens een watersport activiteit of juist onderwater wil genieten van de rust tussen de vissen? Wat mij betreft is een zonvakantie naar Spanje altijd een goed idee…

Zonvakantie Spanje

Spanje is een vakantieland waar iedere reiziger zich zal vermaken. Of je nou van bruisende badplaatsen of slapende Spaanse dorpjes houdt. Hippe steden wil ontdekken of wil wegdromen in het Alhambra of het openluchtmuseum dat Gaudí heeft nagelaten in Barcelona. Niet alleen op het vasteland maar ook de eilanden groepen de Balearen en de Canarische eilanden zijn een reis waard en wist je dat zelfs voor een wintersport vakantie naar Spanje kan?

Nadat ik heb leren lopen in Frankrijk was mijn tweede vakantie ooit een reis naar Spanje. Het fijne plaatsje Tossa da Mar heeft zo’n indruk gemaakt dat ik er op mijn 16e naar toe ben terug gereisd toen ik in een vakantiehuis in Blanes verbleef. De oude, ommuurde stad met authentieke bebouwing en leuke steegjes is zo fijn om doorheen te dwalen en vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht op de baai en het kasteel. Wat mij betreft is het één van mijn favoriete plaatsjes aan de Costa Brava.

Het Canarische eiland Tenerife heb ik ook in mijn hart gesloten want daar heb ik drie maanden gewoond tijdens de hoogseizoen maanden om te werken in een Nederlands café. Dat was in 2010 en het toffe was toen dat Nederland in de finale stond tegen Spanje tijdens het WK Voetbal. Tijdens mijn verblijf op het eiland heb ik ontzettend veel uitstapjes gemaakt en heb ik het gehele eiland kunnen verkennen van oost naar west en van noord naar zuid.

De badplaats Benidorm aan de Spaanse Costa Blanca heeft nog steeds de naam als dé overwinter bestemming voor Nederlanders. Op uitnodiging van het Spaans Verkeersbureau mocht ik ontdekken dat Benidorm wel degelijk leuk is voor een zonvakantie naar Spanje voor reizigers van mijn leeftijd. Nog geen twee maanden geleden was ik in Valencia en ontdekte ik dat Spanje ook in de herfst een aangename bestemming is om te verblijven. Wat mij betreft is een zonvakantie naar Spanje altijd een goed idee en mijn bucketlist voor een reis naar Spanje is lang.

*Bekijk hier de reizen van DeJongIntra.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Zonvakantie Spanje

Strandvakantie naar Spanje

Voor een strandvakantie naar Spanje is er zoveel keuze. De costa’s zijn populair en de eilanden ook, maar waar moet je nou heen als je in een mooie baai wilt liggen, in helder water wilt zwemmen, wilt gaan duiken, zwart zand tussen je tenen wil voelen of wil luisteren naar goede beats op de achtergrond?

  • Flaneren boulevard > Valencia
  • Verlaten stranden > La Gomera
  • Kraakhelder water > Formentera
  • Schilderachtige baaien > Costa Brava
  • Goudgele stranden > Gran Canaria en Costa de Almería
  • Zonnen op een lavastrand > Tenerife, La Palma of Lanzarote

La Palma - Lavastrand - Puerto Naos

Zeepaardjes-Duiken-Tenerife-Spanje

Reisvideo Costa Blanca Spanje

In augustus 2017 verbleef ik in een vakantiehuis in de Costa Blanca. Vanuit hier ontdekte ik de omgeving met een huurauto. Ik werd verrast door de diversiteit van de omgeving. Van kleine baaien, tot langgerekte zandstranden. Van bijzondere bergdorpjes zoals Guadalest tot een wit geschilders kunstenaarsdorpje als Altea. En wie had gedacht dat je watervallen kan zien in Spanje?

Reizen naar Spanje

Reizen naar Spanje kan op alle mogelijke manieren. Je laadt de eigen auto vol en start je roadtrip, je stapt aan boord op één van de luchthavens in Nederland en vliegt er razendsnel naar toe of als je van reizen met de trein houdt dan maak je er een lange ontdekkingsreis per trein van.

Je kan uren gaan zoeken naar het online aanbod voor Reizen naar Spanje. Hou daarbij de website van De Jong Intra in de gaten want die hebben regelmatig goede reis deals en dan weet je zeker dat je een reis hebt geboekt via een gerenommeerde reisorganisatie.

Waar zou jij graag naar toe gaan voor een zonvakantie Spanje?

*Fotocredit lavastrand: Denise Miltenburg – Follow my Footprints

Print Friendly, PDF & Email