Een goede powerbank voor op reis op zonne energie, dat is waar ik naar op zoek was. Ik heb altijd een powerbank bij mij om mijn gadgets op te laden, alleen had ik nog geen powerbank die ik ook kan opladen via een zonnepaneel.

Zonnepaneel powerbank voor op reis op zonne energie, duurzaam en handig!

Stroom opwekken via een solarpanel om daarmee onder andere je powerbank op te laden. Dat is super handig als je naar een festival gaat en er zijn weinig stopcontacten, of als je gaat wildkamperen of van hut naar hut gaat hiken. Het eerste waar ik aan denk is; ‘hoe kan ik mijn reisgadgets opladen’. Dit moet je wel lezen in de context dat ik vaak voor mijn werk op reis ben en stroom gewoon nodig heb om mijn werk te kunnen uitvoeren. Privé een weekend zonder stroom en mijn producten niet op kunnen laden zou ik prima vinden.

GoalZero is een Amerikaans bedrijf dat in 2010 werd opgericht in Salt Lake City. Zij ontwerpen en ontwikkelen klimaatneutrale mobiele energieoplossingen. Het assortiment van GoalZero bestaat uit twee categorieën. Enerzijds producten om stroom mee op te wekken zoals de zonnepanelen en anderzijds producten die stroom leveren zoals  heroplaadbare batterijen en draagbare accu’s die allemaal kunnen worden opgeladen via USB, stopcontact of met zonne-energie. Volgens de Amerikaanse eigenaar Robert Workman is een ecologische voetafdruk van nul het doel in het ontwikkelen van duurzame producten.

Hoe handig is het als er een product is dat zowel stroom kan opwekken als stroom kan leveren. GoalZero heeft stevige en krachtige producten ontwikkeld zodat jij prima een paar dagen zonder elektriciteit toch van je gadgets kan blijven genieten. Ik nam het zonnepaneel van GoalZero en een powerbank van GoalZero mee naar Fins Lapland en kon met één keer opladen in de zon, twee dagen mijn mobiele telefoon meerdere keren opladen. De producten zijn stevig, robuust en passen qua vormgeving bij de outdoor lifestyle. Maar ik moet zeggen dat het qua deze gadgets mij weinig doet hoe het eruit ziet als het maar werkt. Als ik maar de zekerheid heb dat ik mijn producten hoe dan ook kan opladen waar ik ook ben.

*Bekijk de producten van GoalZero bij Bol.com of vergelijk de prijzen en bekijk de producten bij Coolblue.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en/of YouTube.

Zonnepaneel & powerbank voor op reis op zonne energie

Voor- & nadelen Goal Zero zonnepaneel & powerbank

Het Goal Zero zonnepaneel omschrijft zichzelf als; ‘de redder in nood als er geen stopcontact in de buurt is‘. Je zet het zonnepaneel in de zon en je kan direct je mobiele telefoon opladen of je laad eerst je powerbank op zonne energie op om die later te kunnen gebruiken om je gadgets op te laden. Het Nomad 20 zonnepaneel is eenvoudig op te vouwen tot een dun paneel dat gemakkelijk in je rugzak past. Voor het gewicht hoef je het niet te laten, het is een lichtgewicht zonnepaneel en weegt 431 gram.

Met het GoalZero zonnepaneel kan je 12V apparaten en usb apparaten opladen. Door de stroomsterkte van 2.4A kan je ook je laptop ermee opladen. Afgelopen zomer hebben wij veel zon gehad in Nederland en kon ik uitgebreid het zonnepaneel uittesten. Hoewel ik mijn telefoon prima een keer kon opladen heb ik het idee dat ik niet het maximale eruit heb gehaald. Zodra de zon iets minder fel wordt, wordt de zogenoemde ‘zon-efficiëntie waarde‘ ook minder. Dat zou betekenen dat je tijdens een verre vakantie rond de evenaar veel meer aan dit zonnepaneel hebt dan met de Nederlandse zon. Alleen dat heb ik dus nog niet kunnen testen.

Wat betreft de powerbank daar kan ik alleen maar enthousiast over zijn. De powerbank is handzaam, krachtig, stevig en kan tegen een stootje. De oplaadsnoeren zijn nog geen 10 centimeter lang en mooi geïntegreerd in de zijkant van de powerbank. Het enige minpunt wat ik kan bedenken is het gewicht. Het is geen powerbank die je even in je handtas doet als je de hele dag onderweg bent. Het is echt een powerbank voor op reis waar je qua gewicht niets van merkt als die in je rugzak zit.

Voor- en nadelen Goal Zero  Zonnepaneel en GoalZero Powerbank

Wat is een goede powerbank?

Wat is een goede powerbank? Wat mij betreft is een goede powerbank een die tegen alle weersomstandigheden bestendigd is. Ik reis jaarlijks naar uiteenlopende bestemmingen. Van zonbestemmingen met temperaturen tot 40 graden tot wintersportreizen waar het soms op de gletsjer -15 kan zijn. Uiteraard moet je de powerbank zelf niet in de volle zon leggen en ook niet in de sneeuw en is de tijd dat je de powerbank kan gebruiken afhankelijk van de weersomstandigheden.

Ik had mijn GoalZero powerbank uitgeleend aan een goede vriend die de Kilimanjaro ging beklimmen. Sander heeft de top behaald en in 7 dagen tijd zowel zijn telefoon als fotocamera kunnen opladen. Dus wat dat betreft heeft de GoalZero een hoogtepunt bereikt!

Wat is een goede powerbank

Wat vind jij van deze review van de powerbank voor op reis op zonne energie?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email