Zin in een vakantie in Zuid-Tirol? Denk dan eens aan de streek en het gelijknamige dorp Algund, in het Italiaans bekend als Lagundo. In ieder jaargetijde valt er hier van alles te beleven. In de maanden juni en juli zijn de zomerconcerten in Algund populair bij vakantiegangers.

Zomerconcerten in Algund, ontdek welke optredens er zijn!

Algund wordt ook wel het ’tuindorp’ van Zuid-Tirol genoemd vanwege de vele wijngaarden, boomgaarden en prachtige bloementuinen. Het ligt vlakbij het kuuroord Meran en reizigers die van wijn en gastronomie, shoppen, thermen en cultuur houden brengen hier graag hun vakantie door. Dankzij 300 dagen zon per jaar en een mediterrane flair speelt het bruisende leven zich hier bijna de hele zomer lang in de openlucht af.

Ieder jaar vinden er in juni en juli zomerconcerten in Algund plaats op het festivalterrein in Algund. In 2024 staan er vier topconcerten op het programma waar vele muziekliefhebbers naar uit kijken. Zet deze data in je agenda en plan je vakantie rondom één of meerdere van de data:

  1. 01.06.24: Alexander Eder – Openlucht-festivalterrein Algund.
  2. 27.06.24: JOSH – Openlucht-festivalterrein Algund.
  3. 29.06.24: Die SEER – Afscheidstournee 2024, festivalterrein Algund.
  4. 12.07.24: The Spirit Of Freddie Mercury – festivalterrein Algund.

Singer-songwriter Alexander Eder is op social media de Oostenrijkse ster van Duitstalige pop. Dankzij zijn diepe stem, charme en goede looks was hij een van de sterren in het achtste seizoen van “The Voice of Germany”. In 2020 bracht hij zijn debuutalbum “Schlagzeilen” uit en vorig jaar verscheen zijn tweede album, “Ganz Normal”. De “Nicht ganz normal-tour” door Oostenrijk en Duitsland was volledig uitverkocht, en ook het openluchtconcert van vorig jaar in Zuid-Tirol was een doorslaand succes.

De Weense Josh & Band had met “Cordula Grün” het record in handen van een van de meest gedraaide zomerhits van 2018. Er volgden drie studioalbums, en Josh stond meermaals met goud en platina in de hitlijsten dankzij succesnummers als “Expresso & Tschianti”, “Vielleicht” en “Wo bist du”. Zijn derde album, bevat pakkende pop- en rocksongs waarin Josh het ook over ernstige onderwerpen heeft zoals zijn burn-out. Met zijn huidige “Reparatour” speelt Josh sinds afgelopen september voor uitverkochte zalen in de hele Duitstalige wereld.

Die Seer is van Oostenrijks meest succesvolle dialectbands en staan al sinds 1996 op het podium. Er zijn meer dan 20 albums uitgebracht, ze hebben goud en platina in handen en ontelbare topnoteringen in de hitlijsten behaald. Die Seer trekt fans van alle leeftijden met een mix van volksmuziek en pop aan. Tijdens de zomerconcerten in Algund kan je Die Seer voor het laatst zien en nog één keer genieten van al hun grote hits.

The Spirit Of Freddie Mercury door Queen Sensation, een van de beste Queen-tributebands spelen verbazingwekkend echt lijkende covers.. “Bohemian Rhapsody”, “I Want to Break Free” en “Don’t Stop Me Now”, wie kan de nummers van rockster Freddy Mercury niet meezingen! Tijdens “The Spirit Of Freddie Mercury” komt hij even tot leven tijdens een podiumshow met zangers, muzikanten en dansers  Een must voor alle fans van Queen! Ga helemaal los met “We Will Rock You” en “We Are the Champions”!

♥ Bekijk hier alle events in Algund.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Naar welke zomerconcerten zou jij willen?

Print Friendly, PDF & Email