Ga mee met een zeilexcursie naar Marker Wadden en ontdek dé nieuwe Nederlandse eilanden. Zou een bezoek aan Marker Wadden over een paar jaar een populaire wens zijn van reizigers?

Marker Wadden in het Markermeer

Marker Wadden, dé nieuwe Nederlandse zelf gemaakte eilanden die in de toekomst wellicht uitgroeien tot dé vaarbestemming van Nederland. Gek idee toch dat wij zelf nieuwe eilanden hebben gecreëerd? Eigenlijk is het niet zo heel gek want tenslotte is de 12e provincie van Nederland (Flevoland) ook met de hand aangelegd na de drooglegging van de Zuiderzee.

Heel bijzonder is het in elk geval wel dat er een eilandengroep met een grote van 10.000 hectare in het Markermeer ligt. Ik schreef er al een uitgebreid artikel over hoe je de Marker Wadden kan bezoeken en dat ik dat zelf heb gedaan met een gehuurde RIB boot.

*Lees meer over Marker Wadden bezoeken en over de vakantiehuisjes van Landal op Marker Wadden.
*Inspireer jezelf met deze originele vakantie ideeën in Nederland.

Marker Wadden in het Markermeer

Zeilexcursie naar Marker Wadden

Er worden jaarlijks diverse zeilexcursies naar Marker Wadden georganiseerd. Meestal kan je in juni en augustus aan boord stappen van zeilcharters die je naar de nieuwe Nederlandse eilandengroep varen in het Markermeer. Er zijn ook speciale themavaarten waarbij je van alles op een specifiek gebied kan ontdekken over het nieuwste stukje natuur in Nederland. Ben je echt een vogel liefhebber? Dan is de vogelexcursie naar Marker Wadden natuurlijk perfect voor jou!

*Zelf de oversteek maken kan met de veerboot vanuit Lelystad naar Marker Wadden.
**Kan jij zelf zeilen? Je kan ook een zeilboot huren en zelf naar de nieuwe eilanden varen.

Marker Wadden in het Markermeer

Zou jij mee willen met een zeilexcursie naar Marker Wadden?

Print Friendly, PDF & Email