Een paar maanden geleden heb ik één van de bijzonderste dingen ooit gedaan op reis. Ik mocht een zeeschildpad vrijlaten op Koh Talu in Thailand, een paradijselijk eiland in de Golf van Thailand!

Zeeschildpad vrijlaten op Koh Talu in Thailand

In juli was ik met een groep journalisten, bloggers, reisagenten en touroperators op rondreis door Thailand. We brachten met zijn alleen een 3-daags bezoek aan het eiland Koh Talu.

Ik had geluk toen ik er was want samen met de rest van mijn medereizigers had ik de mogelijkheid om een zeeschildpad vrij te laten in de natuur. Dit was werkelijk een van de bijzonderste en mooiste dingen die ik ooit heb gedaan op reis. Voordeel van op reis gaan met bloggers is dat werkelijk elke stap is vastgelegd waardoor ik nu de mogelijkheid heb om het hele proces van uitzoeken tot vrijlaten met jullie kan delen. Kijk, lees en geniet mee hoe dat in zijn werk ging.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Sea Turtle Nursery

Op het tropische eiland Koh Talu is een Sea Turtle Nursery. Hier worden schildpadden verzorgd vanaf de geboorte tot aan het eerste levensjaar. Zodra ze één jaar zijn worden ze in zee vrijgelaten.

Alle schildpadden worden gechipt, gewogen en opgemeten zodat de verzorgers ze kunnen volgen. Na een aantal jaar komen de vrouwtjes schildpadden naar hun geboortegrond terug om eieren te leggen op het strand.

Zo gaat het vrijlaten van een schildpad in zijn werk

Op de foto linksonder zie je de schildpadden die vrijgelaten mochten worden. Op de foto rechts zoeken we de schildpad uit die wij willen vrijlaten. Dit is hem, de zeeschildpad die ik straks mag gaan vrijlaten. Alle schildpadden worden gechipt en alle gegevens worden bijgehouden dus mogen we hem ook een naam geven. We hebben hem Apollo genoemd.

Nu ik een schildpad heb uitgezocht breng ik hem naar de tafel waar die zal worden gechipt, gewogen en opgemeten. Nu de chip is ingebracht, de schildpad is opgemeten, gewogen en al het papierwerk is ingevuld is het tijd voor de laatste foto van de “vrijlaters met schildpad”.

En toen was het moment daar. Ik mocht van mijn lieve collega’s Apollo vrijlaten op het strand, bedankt jongens! Ik kan wel 1000 keer zeggen hoe blij ik was dat ik dat mocht doen, ik vond het zo speciaal. Daar gaat Apollo, langzaam maar vastberaden kruipt hij naar de zee. Apollo is te water! Nog een laatste glimp en toen zagen we hem verdwijnen in de zee. Vrij om te gaan waarheen hij wil.

Heb jij ook wel eens een schildpad vrijgelaten of gezien dat ze ergens aan wal kwamen om eieren te leggen? Ik ben benieuwd hoe jij dat hebt ervaren of wat jouw mooiste reisbelevenis was?

In dit zwembad zaten de schildpadden die vrijgelaten mochten worden          Die schildpad willen wij

Dit is hem, zeeschildpad Apollo

De schildpad wordt klaar gemaakt voor de chip

Dan moet hij even op zijn rug liggen voor de injectie

De injectie van de chip

Het wegen van de schildpad

Het opmeten van de schildpad

Nog een keer met Apollo op de foto

Moment van vrijlaten

Schildpad

Daar gaat hij

Apollo te water

Appolo te water

Ben jij wel eens op Koh Talu geweest?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email