Een eiland, de zilte zeelucht, het geluid van de golven, uitgestrekte en verlaten stranden, bossen en duinen. De ideale uitvalsbasis voor een yoga en wellness weekend op het eiland Vlieland.

Wellness hotel op Vlieland, Strandhotel WestCord Seeduyn 

Het 4 sterren strandhotel Seeduyn is onderdeel van het Nederlandse familiebedrijf en hotelketen WestCord. De locatie is werkelijk geweldig en vind je niet vaak meer in Nederland. Seeduyn doet zijn naam eer aan want het strandhotel ligt op een duinpan direct aan het Vlielandse strand.

Naast de grote hotelkamers, ik mocht genieten van een kamer met zeezicht, zijn er ook appartementen en familiesuites. Alle kamers hebben een terras of balkon. Het hotel bestaat uit twee gebouwen die door een tunnel met elkaar verbonden zijn.

Als je het pad af loopt richting het strand vind je links gelijk de enige strandtent die Vlieland heeft, het Badhuys. Aan de andere kant bevind zich direct naast het hotel Manege de Seeruyter. Hier kan je paarden huren om even lekker uit te waaien over het strand en/of door de duinen te rijden. Het enige dorpje op het eiland, Oost Vlieland, ligt op nog geen 5 minuten fietsen van het hotel.

Een topservice van het hotel is dat je bij de haven in Harlingen al je bagage in de kar kan leggen met als eindbestemming strandhotel Seeduyn. Bij aankomst op Vlieland heb je er dus geen omkijken meer naar en vind je je bagage weer terug in het hotel. Voor vertrek zet je je bagage weer op de kar bij het hotel en na aankomst in Harlingen haal je het er weer af. Zo begint de vakantie gelijk goed.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Yoga & wellness weekend op Vlieland

Yoga & wellness weekend op Vlieland

Yoga & wellness weekend op Vlieland

Yoga & wellness weekend op Vlieland

Wellness arrangement en yogaweekend bij strandhotel Seeduyn

Nooit eerder was ik op Vlieland geweest en nu mocht ik hier op uitnodiging van WestCord een weekend lang genieten. En dat is precies wat ik heb gedaan. Ik heb gerelaxed, de rust daadwerkelijk in me opgenomen en me bezonnen tijdens het yoga en wellness weekend.

Op geselecteerde data vinden er yoga weekenden plaats in strandhotel Seeduyn. Kies je voor één van de yogaweekenden dan zijn er vier yogasessies waar je aan kan deelnemen. Elk weekend is er een andere docente dus heb je een bepaalde voorkeur of wil je graag meer weten over de achtergrond van de docente, check dan de informtatie online. Mijn docente was Mirjam van der Veen en zij gaf mij een intro in de 7 chakra’s.

Chakra’s
Een chakra betekent cirkel of wiel en is een term uit de traditionele Indiase cultuur. Een chakra is een energiegebied dat zich op een bepaalde plek in je lichaam bevind. Letterlijk verwijst een chakra naar de stromende energie in je lichaam. Een chakra is niet tastbaar maar heeft wel degelijk invloed op je gezondheid en je leven zo heb ik geleerd. Door bepaalde yoga-, meditatie en ademoefeningen kan je de chakra’s beïnvloeden.

Yogalessen
Tijdens een yogaweekend zijn er vier lessen van 90 minuten. De eerste les is op vrijdagavond om 20.30 uur. Helaas kon ik maar een half uur deelnemen aan de les omdat deze vooral gericht was op oefeningen waarbij de bovenbenen centraal staan. En laten die twee van mij nou net nog aan het bijkomen zijn van een rodelongelukje.

Tijdens de volgende lessen, op zaterdag- en zondag ochtend om 08.30 uur en op zaterdagmiddag om 16.30 uur zijn er ook genoeg andere oefeningen waar ik wel aan kan meedoen. De yogalessen worden gegeven in een grote ruimte die normaal als vergaderzaal wordt gebruikt. De kamer is donker en volgezet met kaarsen. De woorden van Mirjam klinken absoluut niet zweverig en nemen mij mee in het moment. Ik voel mijn lijf zwaarder worden en merk dat ik moe wordt van de oefeningen. Het is tijden geleden dat ik zo vast en lekker geslapen heb.

Yoga & wellness weekend op Vlieland

Yoga & wellness weekend op Vlieland

Wellness moment bij Seeduyn

Het Seeduynhotel beschikt ook over een grote wellness ruimte met drie sauna’s, een Turks stoombad, zwembad, bubbelbad en koud- en warm water baden. Na een lichtdiner ga ik voor de maximale ontspanning in het wellnesscenter en nog voor ik alle sauna’s heb uitgeprobeerd val ik al in slaap op een van de bedden in mijn warme badjas. Wat een weekend, ik ben helemaal tot rust gekomen.

Naast de algemene wellness faciliteiten kan je ook kiezen voor diverse spa behandelingen. De gezichtsbehandelingen worden bijna allemaal uitgevoerd met producten van het luxemerk Babor.

Yoga & wellness weekend op Vlieland

Yoga & wellness weekend op Vlieland

Reizen naar Vlieland

Vanaf de haven van Harlingen vertrekt drie keer per dag een veerverbinding van Rederij Doeksen naar Vlieland. Voor de tijden van de afvaarten en de kosten kan je de website checken. Als je met de auto reist kan je die het goedkoopste parkeren op het terrein van Tsjerk Hiddes.  Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen naar de terminal.

Het viel mij gelijk op dat de veerverbinding een goede service heeft aan boord. Het is 1,5 uur varen maar de tijd vliegt zo voorbij. Je kan het dek op om buiten rond te kijken. Als je trek hebt kan je zowel koude- als warme snacks halen en er zijn ook boeken en tijdschriften te koop. Er is een hoek met diverse loungebanken, er staan tweezitters naast de ramen en op de beneden verdieping is de ruimte speciaal ingericht voor families met kinderen. Ideaal dus als je zonder kinderen reist, zoals ik, dat je geen gespeel en gekrijs om je heen hebt op het eerste dek.

Yoga & wellness weekend op Vlieland

Ben jij wel eens op Vlieland geweest?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie. 
Print Friendly, PDF & Email