Even goed rekken en strekken, je spieren los maken en in de flow komen met yoga op de piste. Ik ervaarde wat yoga in de sneeuw betekent in Val Thorens waar een heel ‘My Serenity’ programma bestaat.

Yoga in de sneeuw, ervaar het in Val Thorens

Yoga in de sneeuw is nog een relatief kort bestaand begrip maar sommigen noemen het zelfs al ‘Snowga’. Het is niet zo dat ik zeg, je moet naar een wintersport gebied om yoga in de sneeuw te ervaren maar als jij wilt ontspannen en je spieren wilt opwarmen voordat je op de ski’s stapt dan is yoga in de sneeuw een goede start van de dag.

Het is in het begin iets minder eenvoudig om je houdingen goed uit te voeren in de kou. Maar trek gewoon je warme snowboots aan, een lekkere warme thermolegging en een dik vest of een fijn zittende wintersportjas. Als je net als ik geluk hebt met zonnig weer dan is het helemaal niet zo koud voor yoga in de sneeuw. Als het koud is zijn je spieren vaak een stuk stijver en juist daarom is het goed om een yogales te doen voordat je gaat skiën. Zo is je lichaam al een beetje opgewarmd en los gekomen voordat je de eerste afdalingen gaat maken.

*Bekijk de reizen van TUI naar Val Thorens en de reizen van Sunweb
**Lees ook: meer tips voor skiën hoogste skigebied Europa – Val Thorens.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Yoga in de sneeuw, ervaar het in Val Thorens

My Serenity in Val Thorens

De wintersportplaats Val Thorens wil dat haar gasten volop genieten van hun wintersportvakantie en helemaal tot rust komen. De Franse Philippe Rodet is specialist op het gebied van omgaan met stress en in samenwerking met hem is er een programma ontwikkeld dat bijdraagt aan het verlagen van het stressniveau. Ga na aankomst langs bij de VVV in Val Thorens en haal de ‘My Serenity gids’ met volop tips voor een stressloze vakantie en ideeën voor activiteiten in de sneeuw. In de gids staan 16 stappen met tips voor oefeningen en adviezen om te ontspannen en het eventuele aanwezige stress niveau te verlagen. Qua activiteiten zouden de onderstaande tips bijdragen aan een fijn vakantiegevoel;

  1. Ski Qi-Gong;
  2. Een yogales in de sneeuw in de ochtend;
  3. Genieten van een toerskitocht op de Camille-piste;
  4. Verwen jezelf met al het healthy food bij de diverse restaurants;
  5. Ga ontspannen in een wellness, bijvoorbeeld bij Hotel Pashmina.

My Serenity in Val Thorens

Reizen naar Val Thorens

Vlieg jij het liefste naar je wintersport bestemming? Dan kan je prijzen voor vliegtickets via Skyscanner vergelijken, Genéve ligt op ongeveer 2,5 uur reistijd van Val Thorens vandaan. Eventueel kan je ook kijken voor vliegtickets naar Turijn, vandaar is het 3,5 uur rijden naar Valtho. Tips voor auto huren in Frankrijk lees je hier. Ga je liever met je eigen auto op wintersportvakantie? Denk er dan aan dat bij winterse omstandigheden in Frankrijk winterbanden en soms zelf ook sneeuwkettingen verplicht zijn.

Wist jij dat Val Thorens het hoogste skistation van Europa is, op een hoogte van 2300 meter én het hoogste punt van het zogenoemde ‘Domaine des 3 Vallées’? Wat mij betreft is Val Thorens geen mooi skidorpje, het is vooral de locatie van het wintersportdorp aan het einde van de Belleville vallei en aan de voet van de 3600 meter hoge Aiguille de Péclet dat het zo’n fijne wintersport bestemming maakt.

Als je de plattegrond van Valtho bekijkt zie je dat het lijkt alsof het skidorp in twee lagen is gebouwd met twee centrale gedeelten. Het lager gelegen gedeelte zie je hieronder op de foto maar ook op de hoger gelegen locaties heb je mogelijkheden voor ski-in-ski-out accommodaties. Ga je met een groep vrienden naar Valtho of met je familie genieten van een wintersportvakantie in de Franse bergen. Dan is een vakantiehuis altijd fijn.

*Handig! Dit heb je nodig voor wintersport vakantie met eigen auto;
**Bekijk de reizen van TUI naar Val Thorens en de reizen van Sunweb;
***Lees ook: meer tips voor skiën hoogste skigebied Europa – Val Thorens.

Skigebied Val Thorens

Zou jij ook wel eens yoga in de sneeuw in Val Thorens willen beleven?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email