Ben jij op zoek naar een goede witte skihelm met vizier voor dames? Dan kan ik je de CP Carachillo van het Zwitserse merk CP zeker aanraden. Door het meekleurende en spiegelende glas kan je met deze skihelm met vizier in alle weersomstandigheden skiën.

Witte skihelm met vizier voor dames

Jarenlang ging ik de piste op met een zonnebril en een warme muts op mijn hoofd. Nadat ik een paar smakkers had gemaakt op de latten werd het tijd toch eens verstandig te doen en besloot ik een skihelm te gaan dragen. Tenslotte heb ik met paardrijden ook een cap op, dus waarom dan geen hoofdbescherming tijdens het skiën?! Die skihelm huurde ik meestal ter plaatse of ik leende de skihelm en skibril van een vriendin.

De laatste jaren ga ik elk jaar meerdere keren op wintersport. In elk geval zoek ik elk jaar een vriendin op die in Oostenrijk woont en daarnaast ben ik regelmatig op pad voor winterse reisreportages. Geen gek idee dus om eens uit te kijken naar een eigen skihelm. Allereerst dus de keuze, kies je voor een skihelm en een losse skibril of kies je voor een skihelm met vizier? En als je die keuze hebt gemaakt, voor wat voor glas kies je dan? Ik schreef eerder een artikel over; ‘waar je op moet letten als je een skibril gaat kopen‘.

Mijn voornaamste reden om te kiezen voor een skihelm met vizier is dat ik het praktisch vind dat je een alles-in-één skihelm hebt. Geen gedoe met én je helm én je skibril meenemen. Zelfs met je ski handschoenen aan is het eenvoudig om het vizier naar boven te schuiven zodat je even om je heen kan kijken. Wat ook fijn is dat je geen druk in je gezicht voelt omdat er genoeg ruimte tussen je bril en je gezicht zit. Met een skibril heb je dat namelijk wel. 

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Veilig skiën met een CP skihelm met vizier

Met een skihelm met vizier van CP heb je een goede, stevige en mooie helm in de pocket. CP is een bekend Zwitsers merk dat een gevarieerd aanbod aan skihelmen heeft voor dames, heren en kinderen. De Zwitserse CP skihelmen worden in Italië geproduceerd uit koolstof en polycarbonaat, waaraan hoge eisen worden gesteld. Tijdens mijn research ontdekte ik dat CP vanaf het begin de focus heeft gelegd op de ontwikkeling van het produceren van skihelmen met vizier. Dus als je echt op zoek bent naar een kwalitatief hoogstaande skihelm met vizier dan zit je bij CP goed.

Ben jij een brildrager en op zoek naar een skihelm met vizier voor brildragers? Dan is deze helm extra comfortabel want de skihelm heeft extra ruimte bij het vizier zodat je gemakkelijk je bril eronder kan dragen. Bij CP Skihelmen met vizier kan je zelf het type vizier kiezen, bijvoorbeeld ‘meekleurend en spiegelend’, zoals die van mij zodat je in alle weersomstandigheden goed kan skiën. Je kan er ook voor kiezen om een los vizier te kopen, er zijn wel 15 soorten waar je uit kan kiezen. Kijk maar eens in het speciale CP Skihelm Lookbook.

Uiteindelijk koos ik voor het type skihelm met vizier, CP Carachillo. Wat mij betreft een stijlvol design die er ook nog eens sportief uitziet doordat de onderzijde is afgevlakt. Hier durfde ik de piste wel mee op! Ik vind namelijk ook dat er skihelmen zijn die zo groot zijn waardoor je net een skiënd ruimtevaartwezen lijkt. Dat is bij de CP Carachillo niet het geval. Collega skiërs vroegen zelfs van welk merk mijn skihelm was. Hou je niet van wit dan kan je nog uit vier andere kleuren kiezen en CP blijft zich ontwikkelen op het gebied van skihelm looks en ik mag alvast verklappen dat er voor het wintersportseizoen 2019-2020 nog meer varianten komen en ook nog eens 2 modellen met carbon.

Ik heb de afgelopen weken geskied in het Franse Tignes, Les Menuires en het Oostenrijkse Kühtai en heb werkelijk alle weersomstandigheden die je maar kan bedenken meegemaakt. Ik skiede onder een strakblauwe hemel met veel zon in Tignes, suisde de berg af met regen in Les Menuires en ontdekte voor het eerst wat het is om te skiën met veel sneeuwval in Kühtai.

In alle gevallen bleef het zicht redelijk goed door mijn skihelm met vizier. Zelfs als ik met een doekje even het vizier schoongepoetst had van de regendruppels en sneeuwvlokken. Extra fijn was de warme nekdrager die in de skihelm zit, zodat je ook bij kou een lekker warm hoofd houdt. Het enige nadeel wat ik heb ondervonden is dat als je een GoPro op je skihelm met vizier draagt je dus niet het vizier omhoog kan schuiven.

*Bestel hier een skihelm met vizier van CP.

Waarom kiezen voor een skihelm met vizier

De voordelen van een CP skihelm met vizier

Met een skihelm met vizier van het Zwitserse merk CP ga je ‘shinend’ de piste af. Ik koos bewust voor een witte skihelm omdat ik het enerzijds het mooiste vind en daarbij past het ook bij elke wintersportoutfit.

Uiteraard is de kleur van de helm niet het belangrijkste maar gaat het om de functionaliteit van de skihelm. Ik gaf al aan dat wat mij betreft het enige nadeel is dat je je vizier van de skihelm niet omhoog kan schuiven als je een GoPro draagt maar verder heeft de skihelm met vizier van CP wat mij betreft alleen maar voordelen.

 • Je kan kiezen uit verschillende vizieren;
 • De skihelm is mooi afgewerkt met een warme nekwarmer;
 • Bestel je een CP skihelm, dan krijg je er een beschermzak en reinigingsdoek bij;
 • Ben je een brildrager? Dan is deze skihelm met vizier ideaal omdat die ruim open gaat;
 • Je kan de skihelm eenvoudig verstellen met het draaiwiel, ook met je handschoenen aan;
 • Wil je een andere look of gewoon een ander vizier? Er zijn wel 15 soorten die je kan bestellen;
 • Super fijn vind ik het ‘panoramabeeld’, je hebt een breed zicht omdat je geen skibril met framerand hebt.

Topsnowshop - Skihelm met vizier

Review Topsnowshop en korting

De winter is bijna voorbij maar er zijn nog genoeg wintersport gebieden waar je ook kan genieten van het ‘lente skiën‘. Het voordeel nu is dat je aan het einde van het wintersport seizoen skihelmen met korting kan kopen. Wil je graag advies over de maten en skihelmen? Maak dan een afspraak.

  • Gratis bezorging binnen 2 dagen bij je thuis;
  • Ga naar de Topsnowshop en pas ter plaatse je favoriete skihelm;
   AdresHoge Rijndijk 36-38, 2415 AD Nieuwerbrug aan den Rijn;
  • All-in One Skihelmen van CP voldoen aan de EU norm CE EN 1077;
  • Bestel je een skihelm van het merk CP, dan krijg je er een bescherm zak bij;
  • Meet de omtrek van je hoofd en kies aan de hand daarvan de juiste maat skihelm;
  • Skihelmen met vizieren van CP zijn 100% UV-werend en hebben een Anti-Fog coating.

Review Topsnowshop en korting

Draag jij ook een skihelm met vizier?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email