Wist je dat van Caribisch Curaçao? Tijdens mijn verblijf van bijna drie weken op het Caribische Curaçao heb ik het geluk en de tijd gehad het eiland op vele manieren te kunnen ontdekken. De eerste week werd ik in een vliegende vaart tijdens een bloggers pers reis door een lokale gids mee het eiland over genomen. Elke dag was er een druk programma om mij samen met mijn collega bloggers het eiland te laten beleven. De tweede week verbleef ik bij een lokale vriendin, Julie, die ik nog ken uit Nederland, zij nam me mee naar de plekken waar de locals komen- en uitgaan. Zo beleefde ik in december een verjaardag in de tuin en at ik bij haar schoonouders thuis bakeljouw. De derde week logeerde ik bij een Nederlandse vriendin, Willemijn, die ik nog ken van de basisschool uit Nederland. Zij nam me meer naar een aantal hotspots en stelde me voor aan haar Nederlandse vrienden. Tijdens deze zeer afwisselende reis werd ik van alle kanten bestookt met leuke weetjes en bijzonderheden. Hieronder mijn top 12, waarom geen 10? Omdat ik ze alle 12 leuk vind;)

Wist je dat van Caribisch Curaçao?

 • Alle locals gebruik kunnen maken van de faciliteiten van hotels tegen betaling?
 • Je 2 Albert Heijns hebt, een Bruna, een Blokker, een DA drogist een Jamin, een Douwe Egberts café en dat er in 2014 zelfs een Hema wordt geopend

Douwe Egberts - Curacao     Albert Heijn - Curacao

 • Je niet met Euro’s kan betalen op het eiland en alleen met $ – Dollars en NAF – guldens
 • Je beter ’s avonds geen zwarte kleding aan kunt doen omdat dat muggen aantrekt
 • Dat op de drijvende markt in Willemstad alleen Colombianen en Venezolanen werken die er fruit en groenten aanbieden
 • Dat de Nederlandse gereformeerde kerk nog steeds een Britse kanonbal in de gevel heeft zitten

Punda, kogelgat - Curacao

 • Dat je het water uit de kraan gewoon kan drinken, het zeewater wordt namelijk gefilterd en is veilig om te drinken
 • Willemstad vroeger Santa Ana werd genoemd door de Spanjaarden en dat de Nederlanders het later Willemstad hebben genoemd, vernoemd naar Koning Willem. De Sint Annabaai heeft nog steeds de originele naam
 • Het Curaçao Sea Aquarium het grootste aquarium is van de Caribbean
 • Het eerste cruiseschip in 1901 aan land kwam in Curaçao
 • Alle kinderen in uniform naar school gaan, en de kraag aanduid in welke klas ze zitten
 • Dat Curaçao sinds 2010 een onafhankelijk land is en niet meer tot de Nederlandse Antillen behoort wat nog steeds veel mensen denken
 • Tijdens het doorspitten van alle informatie die ik had meegenomen stuitte ik ook op de website: www.1000awesomethingsaboutcuracao.com. Leuk om te zien en wie weet haal je er nog meer inspirerende weetjes en tips uit.

Reizen naar Curaçao?
Ben je op zoek naar wereldse reisdeals naar Curaçao? Hou dan de website van Stip Reizen in de gaten voor de beste deals richting Curaçao.

De ED-Kaart (Embarkation & Disembarkation Card) 

De ED-Kaart (Embarkation & Disembarkation Card) is een digitale immigratiekaart. Als je naar Curaçao op vakantie gaat dienen alle buitenlandse bezoekers een volledig ingevulde ED-kaart bij zich te dragen. Deze ED-Kaart zijn op alle vluchten naar Curaçao verkrijgbaar. Gemakkelijker is het om de ED-Kaart van te voren alvast online thuis in te vullen. Dan hoef je dat in het vliegtuig niet te doen en omdat alles al digitaal is verwerktzal het de tijd bij de immigratiebalie ter plaatse ook verkorten. De online invoering is namelijk gekoppeld aan het beveiligde Border Management System van de Curaçaose Immigratiedienst. Let op; ter plaatse wordt bepaald of u daadwerkelijk door de douane mag.

Print Friendly, PDF & Email