Wil jij een wintersport vakantie combineren met het beleven van gave winterse activiteiten? Ga op wintersport naar skigebied Vuokatti in Finland en leef je uit in de sneeuw in het arctisch merengebied.

Wintersport skigebied Vuokatti Finland

Een wintersport vakantie naar skigebied Vuokatti in Finland kan je combineren met allerlei toffe winterse activiteiten! Wat mij betreft rreis je naar skigebied Vuokatti in Finland als je wilt skiën of snowboarden en de gave winterse activiteiten wilt beleven waar Finland bekend om staat.

Het Arctische merengebied in Finland waar Vuokatti toe behoort is een fijne regio voor iedereen die van een combinatie houdt qua natuur, wintersport en winterse activiteiten. Het landschap met meren en heuvels maakt het een verrassende bestemming waar je van alles kan beleven. Ik ben er in januari 2022 geweest en vertel je graag wat je allemaal in het skigebied in Vuokatti en in de regio Vuokatti aan winterse activiteiten kan beleven.

En reis je liever in de zomer naar Vuokatti in Finland dan kan dat natuurlijk ook. Het Arctische merengebied is ook in de zomer een populaire bestemming in Finland.

*Bekijk alle hotels in Vuokatti en omgeving.
**Bekijk de beschikbaarheid voor vluchten naar Kajaani Airport (KAJ) in Vuokatti.
***Ontdek hier alle winterse activiteiten en bezienswaardigheden in Vuokatti in Finland.
****Check de autohuur prijzen via Sunny Cars of vergelijk huurauto prijzen via Easyterra.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Skigebied Vuokatti in Finland

Skigebied Vuokatti in Finland

Wat mij betreft is het niet zo dat je naar het skigebied Vuokatti in Finland moet reizen als je een groot wintersport fan bent. Skigebied Vuokatti is namelijk erg klein. Er is rond de 10 kilometer aan pistes om te skiën en snowboarden. Skigebied Vuokatti ligt op een hoogte tussen de 150 en 310 meter en heeft de beschikking over 7 liften. Of je nu beginner of een gevorderde wintersporter bent, in skigebied Vuokatti kan je alle kanten op. Er is ook een snowpark voor de liefhebbers en ski- en/of snowboard lessen zijn ook mogelijk.

Maar wat wel kan is je bezoek aan skigebied Vuokatti in Finland combineren met gave winterse activiteiten in de sneeuw. Wat mij betreft heb je zo het beste van twee werelden. En je kan de latten onderbinden en je kan allemaal toffe excursies en activiteiten beleven die je op andere bestemmingen niet hebt. En wie weet spot je wel het noorderlicht!

*Ontdek hier alle winterse activiteiten en bezienswaardigheden in Vuokatti in Finland.

Skigebied Vuokatti in Finland

Het hoogtepunt in Vuokatti, uitzichtpunt Vuokatinvaara

Het hoogtepunt is letterlijk het bijna hoogste punt van skigebied Vuokatti. Ben je een wintersporter dan kom je vanzelf deze top met uitzichtpunt tegen.

Ben je geen wintersporter zorg dat je de wandeling naar boven maakt of reis met je huurauto naar de top van Vuokatinvaara op 326 meter hoogte boven zeeniveau. Je kan met de auto tot bijna aan het uitkijkpunt rijden en dan is het nog maar klein stukje lopen.

Uitzichtpunt Vuokatinvaara

Bezoek de eerste ondergrondse skitunnel ter wereld

De meeste mensen kennen Vuokatti waarschijnlijk vanwege het Olympisch trainingscentrum dat hier is gevestigd. Veel atleten reizen naar Vuokatti voor hun trainingen in zowel de zomer als de winter. De innovatieve ondergrondse skitunnel was de eerste skitunnel ter wereld en heeft een lengte van 1,2 kilometer.

*Geniaal! In de zomermaanden kan je met de huskies door de skitunnel!

Eerste ondergrondse skitunnel ter wereld

Ontspan na het skiën in de Zen Spa

Daarnaast is er een Zen Spa in het hotel met een binnenzwembad en een noorderlicht sauna. In de Zen Spa is ’s werelds enige houtsauna met een noorderlichtplafond gevestigd dat steeds veranderd van kleur. De sauna is geschikt voor maximaal 6 personen tegelijk en de Zen Spa kan maximaal door 15 mensen tegelijkertijd worden bezocht. Je kan de Zen Spa ook voor een privé arrangement huren.

*Ontdek meer sauna’s in Vuokatti in Finland.
**Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor Hotel Aateli.
***Of kies voor een overnachting in het Vuokatin Aateli Castle.
****Check
 de prijzen en beschikbaarheid voor appartementen en de villa’s van Vuokatin Aateli.

Doen in Vuokatti Finland

Ski-in-ski-out bij hotel/ villa’s Vuokatin Aateli

Hotel Vuokatin Aateli ligt direct aan de piste van Vuokatti middenin het skigebied en wordt beheerd door een lokale familie. Je kan in Hotel Vuokatin Aateli overnachten of in een van de luxe vrijstaande villa’s.

Leuk details is dat een van de luxe wellness villa’s is gebruikt tijdens de opnamen van Temptation Island 2020. In het hotel zijn een aantal suites met privé sauna beschikbaar die je wat ons betreft zeker moet kiezen. Het is zo fijn om na een dag buiten lekker te ontspannen en op te warmen in een sauna.

*Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor Hotel Aateli.
**Of kies voor een overnachting in het Vuokatin Aateli Castle.
***Check
 de prijzen en beschikbaarheid voor appartementen en de villa’s van Vuokatin Aateli.

Vuokatti Finland

Reizen naar Vuokatti in Finland

De Finse regio Vuokatti ligt ongeveer 600 kilometer ten noorden van Helsinki, een beetje in het midden van Finland. Reis je voor langere tijd in Finland dan kan je ervoor kiezen om met de auto naar Vuokatti te rijden.

Vanaf Helsinki doe je er zo’n 7 uur over. Je kan er ook voor kiezen om met de trein vanaf Helsinki naar Vuokatti te reizen, de treinreis doet er zo’n 6 uur over.

*Bekijk alle hotels in Vuokatti en omgeving.
**Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor vluchten naar Kajaani Airport (KAJ) in Vuokatti.
***Bekijk hier de prijzen voor autohuur via Sunny Cars of vergelijk de huurauto prijzen via Easyterra.

Reizen naar Vuokatti in Finland

Vliegen naar Vuokatti in Finland

Vanuit Nederland kan je niet rechtstreeks naar Kajaani Airport (KAJ) vliegen. Je kan met KLM of met Finnair naar Helsinki Airport (HEL) vliegen en dan met een binnenlandse vlucht naar Kajaani Airport reizen.

De binnenlandse vlucht in Finland wordt uitgevoerd door DAT Airlines en de vlucht duurt zo’n 1 uur en 25 minuten. Vanaf Kajaani Airport (KAJ) is het nog ongeveer 45 minuten rijden met een transfer of met een huurauto naar Vuokatti.

*Bekijk de prijzen en beschikbaarheid voor vluchten naar Kajaani Airport (KAJ) in Vuokatti.

Vliegen naar Vuokatti in Finland

Auto huren Vuokatti in Finland vanaf Kajaani Airport

Wil je zelf vanaf Helsinki Airport naar Vuokatti reizen in Finland of een auto huren vanaf Kajaani Airport en naar het skigebied in Vuokatti rijden? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden voor het huren van een auto in Finland. Meer algemene informatie over autohuur in Finland kan je hier lezen.

*Bekijk hier de prijzen voor autohuur via Sunny Cars of vergelijk de huurauto prijzen via Easyterra.

Auto huren Vuokatti in Finland vanaf Kajaani Airport

Ook leuk, deze reistips voor Fins Lapland

Graag deel ik ook deze reistips met je voor een vakantie naar Fins Lapland in de zomer en de vakantie reistips voor Fins Lapland in de winter. Ik heb er acht dagen rondgereisd in de herfst van 2018 en kan je de onderstaande tips zeker aanbevelen.

Daarnaast ben ik weer naar Fins Lapland afgereisd in januari 2022 en die artikelen en reistips worden op dit moment uitgewerkt voor jullie.

Auto huren Finland

Sauna tips in Fins Lapland

Ben jij een sauna- en wellness liefhebber? Bezoek dan ook eens mijn website WellnessSpots.com, hét digitale Wellness Lifestyle Magazine in Nederland.

  1. Saunatour in Lapland
  2. Ontdek de Sauna Boat in Posio
  3. Dit zijn de voordelen van een bezoek aan een Finse sauna

Bijzondere sauna Finland

Zou jij ook wel eens op wintersport in skigebied Vuokatti in Finland willen?leven. 

Print Friendly, PDF & Email