Zin in een weekendje weg, maar niet te ver rijden? Een weekend weg naar winters Gent is een aanrader! De stad Gent is dan mooi verlicht en er valt van alles te beleven, te zien en te doen.

Winters Gent, bezienswaardigheden Gent

Stap in de auto met je vrienden of reis met de trein voor een weekendje weg naar Gent. In de zomer is het een heerlijke stad om te verblijven, maar ook in de winter valt er van alles te beleven.

  1. Ga zeker mee met een rondvaartboot over de Leie om de historische gebouwen aan de Gras- en Korenlei te zien.
  2. Het Belfort van Gent staat sinds 1999 op de wereldranglijst van UNESCO. Je kan het Belfort beklimmen naar de top voor een geweldig uitzicht over de stad.
  3. Struin over de kinderhoofdjes door de straten van de volkswijk, “het Patershol”. Deze wijk heeft nog een middeleeuws stratenplan en herbergt nu vele restaurants.
  4. Het Gravensteen is een burcht dat midden in het stadscentrum ligt. Het werd in het jaar 1180 gebouwd als verdedigingsslot, deed dienst als gerechtscollege en bergt nu het gerechts- en wapenmuseum.
  5. In de St. Baafskathedraal kan je het belangrijkste werk uit de Vlaamse kunstgeschiedenis zien, “De aanbidding van het Lam Gods” van de gebroeders van Eyck. In het museum van Schone Kunsten wordt de komende vijf jaar gewerkt aan de restauratie van het kunstwerk en kun je de restaurateurs ook aan het werk zien.

*Check de beschikbaarheid voor Pillows Grand Hotel Reylof.
**Bekijk hier de mogelijkheden voor goedkoper parkeren in Gent via Mobypark.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Gent - Gravensteen - België

Wandeling door Gent

Heb je ervoor gekozen om tijdens je stedentrip Gent te overnachten in Pillows Grand Hotel Reylof? Dan kan je zo via de St. Michielsbrug direct het centrum van Gent in wandelen.

Bij het toeristenbureau ‘Visit Gent’, kun je veel informatie verkrijgen over de bezienswaardigheden en “what to do” in de stad. Ik vind het heerlijk om door een stad te dwalen en zelf alles te ontdekken. Maar ik vind het net zo leuk om een wandeling te doen die langs de hoogtepunten en de belangrijkste bezienswaardigheden van Gent leidt, zo zie je in korte tijd veel.

Wat ik ook zeker kan aanraden is om met een gids een stadswandeling te maken. Wij hadden een afspraak met Hilde Proot die ons meenam door haar stad. Ze vertelde gedetailleerd de ins- en outs en leuke weetjes die je niet leest in de reisgidsen. Daarnaast liet ze ons uiteraard ook de hoogtepunten zien.

Overnachten in Gent, Grand Hotel Reylof

Op uitnodiging van Visit Gent werd mij een verblijf aangeboden in het Pillows Grand Hotel Reylof aan de Hoogstraat. Het 18e eeuwse stadspaleis is nu een 4* sterren hotel op nog geen 10 minuten lopen van het centrum van Gent. Een ideale locatie dus voor een stedentrip Gent. Dat de kamers ruim zijn, een heerlijk bed hebben, er een kleine koelkast is en de badkamer een regendouche heeft, biedt vele pluspunten.

In het voormalige koetshuis kun je tot rust komen in de wellness. Als hotelgast kan je gebruik maken van de sauna, het stoombad, de ontspanningsruimte en van de fitness faciliteiten.

De parkeergarage van het hotel is aan de prijzige kant, je betaald per voertuig per nacht. Mijn budgettip is; kijk even verder naar in de buurt gelegen parkeergarages. Zo is de parkeergarage P8 aan de Brouwersstraat veel voordeliger.

Een andere goede parkeer tip voor Gent is gebruik maken van de mogelijkheden van parkeren via Mobypark. Toen ik in Gent was bestond die parkeer mogelijkheid nog niet. Via Mobypark kan je voordelig parkeren bij particulieren en soms ook in parkeergarages als je van te voren reserveert.

*Check de beschikbaarheid voor Pillows Grand Hotel Reylof.
**Bekijk hier de mogelijkheden voor goedkoper parkeren in Gent via Mobypark.

Hotel Reylof in Gent

Sandton Grand Hotel Reylof Gent

Voordeel met de CityCard Gent

Veel steden bieden tegenwoordig een CityCard aan. Je koopt voor een bepaald aantal uur een kaart waarmee je vaak de belangrijkste musea en attracties van een stad kan bezoeken. Vaak hoef je ook niet in de rij te staan maar kun je gelijk naar binnen.

Ik zou de kaart alleen aanraden, waar je ook naar toe reist, als je van plan bent om veel dingen te gaan bezoeken. Anders haal je het er qua kosten niet uit. Let er ook op dat als je ergens gaat eten of wat gaat drinken of ze samenwerken met de CityCard, soms krijg je dan een leuke korting.

Winters Gent

Veggie Gent, vegetarische tips in Gent

Als grotendeels vegetariër viel mijn oog gelijk op de “Veggie Gent brochure”. Gent noemt zichzelf de “Veggie Capital of Europe” en ze hebben zelfs de donderdag als “Veggiedag” gebombardeerd.

Toerisme Gent geeft aan dat er in Gent het grootste aantal vegetarische gerechten worden geserveerd van heel België. Volgens Tobias Leenaert, (oprichter van EVA, Ethical Vegetarian Alternative) is Gent mede de vegetarische stad van België doordat er veel studenten wonen. Die staan meer open voor het vegetarisch eten dan de oudere generatie.

Naast informatie over het belang van regelmatig vegetarisch eten staat de brochure ook vol met tips voor restaurants waar 100% vegetarisch eten wordt geserveerd, waar en wanneer er een organische markt is en zelfs adressen voor verblijf waar ook vegetarisch eten wordt geserveerd.

De beroemde Belgische frieten hoef je ook niet te laten staan want er worden diverse adressen genoemd waar de frieten in plantaardige olie worden gebakken. Ik zeg alle vegetariërs of mensen die gezonder willen eten, op naar Gent!

Bezoek Visit Gent voor nog meer tips

Visit Gent, het toerisme bureau is gelegen aan het Sint Veerleplein 5. Voor meer informatie kun je mailen via visit@gent.be of de website bezoeken www.visitgent.be.

Wil je een stadswandeling maken onder leiding van Hilde Proot, neem dan contact op via de mail: proot.hilde@skynet.be of via de telefoon op nummer: +32 484901199

Print Friendly, PDF & Email