Warme baden die je huid doen tintelen na een dag in de kou op de piste. Stomende sauna’s om je spieren te ontspannen. Relaxruimtes om uit te rusten na alle inspanningen. Sneeuwvlokken die op je frisse gezicht dwarrelen terwijl je bubbelt in een van de buitenbaden. Dat is winter wellness in het wintersportgebied Serre Chevalier.

In het zuidelijke deel van de Franse Alpen ligt de wintersport streek ‘Serre Chevalier’. De wijken Briançon, Chantemerle, Villeneuve la Salle en Monêtier les Bains herbergen in totaal 13 dorpen. Monêtier les Bains grenst aan het Parc National des Ecrins en is met 1500 meter het hoogst gelegen dorp.

Ontspanning na inspanning in Monetiers les Bains

Monetiers les Bains is beroemd vanwege haar natuurlijke bron die hier ontspringt. De Romeinen ontdekten de twee warmwaterbronnen met temperaturen van 34° C en 38°C graden. In die tijd stond het dorp bekend onder de naam ‘Stabatio’ dat genezing betekent. Nu vind je hier een aquathermaal centrum. De thermen Les Grands Bains zijn in 1999 volledig gerenoveerd en er werd een nieuw thermisch bad geopend.

*Bekijk hier al mijn reistips voor Frankrijk.
**Ontdek hier de wintersportreizen naar Serre Chevalier met TUI of Sunweb.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Les Grand Bains

Faciliteiten Les Grands Bains

Zowel binnen als buiten zijn zwembaden met een oppervlakte van 300 vierkante meter. De Romeinse Trilogy kan je ervaren in het ‘frigidarium’, de koud water grot. In het ‘tepidarium’, de warm water grot en in het ‘caldarium’, de heet water grot. Die laatste twee passen meer bij mij. Ook zijn er diverse mineraalbaden en een hammam ruimte. In de “Romano-Irish” ruimte, die uitsluitend toegankelijk is voor volwassenen, kan je de Romaanse warm water baden of de hete en droge Ierse baden ervaren. De baden zijn in de 19e eeuw ontworpen door de Ierse arts Richard Barter.

Uiteraard kan je ook afspraken maken voor diverse spa behandelingen. In het restaurant ‘Terrasse des Grands Bains’ geniet ik na met een drankje en een panoramisch uitzicht op de gletsjers van Ecrins. Ik kan het iedereen aanraden om na een dag op de piste te gaan ontspannen. Bubbelend in een buitenbad met uitzicht op de besneeuwde bergen is voor mij het ultieme wintersport relax moment.

Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden naar de rest van de mogelijkheden die Serre Chevalier biedt? Lees dan mijn reisreportage: Serre Chevalier, top skigebied Frankrijk. Benieuwd naar de beelden? Bekijk dan de onderstaande video met mijn belevenissen in Serre Chevalier!

Spa Les Grand Bains

Ben jij wel eens in Serre Chevalier geweest?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email