Warme baden die je huid doen tintelen, stomende sauna’s om je spieren te ontspannen en relaxruimtes om uit te rusten na alle inspanningen. Dat is winter wellness voor mij.

Wellness Alpe d’Huez & Les deux Alpes

Je voelt de kou langs je gieren, rode wangen van de inspanningen op de piste en de spieren in je benen beginnen op te spelen. Wat zou jij dan het liefste doen? Na een dag in de kou ga ik het allerliefste naar een spa om even helemaal bij te komen, op te warmen en te relaxen.

In bijna elk hotel in de Franse wintersportplaatsen Alpe d’Huez en Les deux Alpes is in de kelder een kleine spa te vinden. Een binnenzwembad is een luxe maar zie je steeds vaker. Een Finse sauna en een jacuzzi heb je bijna overal.

Ontspannen in Alpe d’Huez

In Alpe d’Huez verbleef ik in hotel Les Grandes Rousses dat vlakbij een skilift is gelegen. In de kelder is een binnenzwembad, jacuzzi en een kleine Finse sauna waar je met maximaal drie mensen in kan.

Een paar honderd meter verderop ligt het 4 sterren hotel Chamois d ‘or. Dit is de place to be in Alpe d’Huez om ultiem te genieten. In de kelder is een groot binnenzwembad, een jacuzzi, een Turkse stoom-sauna en een Finse sauna. Er zijn drie behandelkamers waar je een ruime keuze kan maken uit diverse massages. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar een diepe spiermassage zodat ik weer even helemaal kan opladen.

Winter wellness in Alpe 'd Huez & Les deux Alpes

Winter wellness in Alpe 'd Huez & Les deux Alpes

Je wordt verwend met de producten van het merk Nuxe uit Parijs. Ik ben gek op honing en ook in toiletproducten vind ik het een fijne toevoeging. Thuis gebruik ik vaak de honingmaskers van Nivea maar van Nuxe ben ik vooral fan van de op honing gebaseerde lippen balsem, die verricht echt wonderen.

Winter wellness in Alpe 'd Huez & Les deux Alpes

De spa is dagelijks geopend van 09.30 uur tot 20.00 uur. Alle behandelingen moeten minimaal 24 uur van te voren worden gereserveed.

Buitenzwembad
Wat ook heerlijk kan zijn en wat ik helemaal geweldig vind als het ook nog eens sneeuwt is zwemmen in een verwarmd buiten zwembad. Terwijl ik rond dobber in 28 graden en de koude sneeuwvlokken op mij voel dwarrelen kom ik helemaal tot rust. Echte die hards klimmen tussendoor het water uit om even in de sneeuw te rollen voor een afkoel moment.

Winter wellness in Alpe 'd Huez & Les deux Alpes

Winter wellness in Alpe 'd Huez & Les deux Alpes

Winter wellness in Alpe 'd Huez & Les deux Alpes

Mocht je je zwembroek of bikini vergeten zijn, geen probleem, er staat een automaat en voor een paar euro heb je er een. Als je na het zwemmen honger hebt gekregen bof je ook want volgens kenners eet je in het restaurant de beste hamburgers van Alpe d’Huez.

Ontspannen in Les deux Alpes

In Les deux Alpes moet je naar Hotel Cote Brune waar je van de Franse sferen in een Oriëntaalse relaxruimte terechtkomt. Vanaf de piste kan je direct naar het hotel skiën om op te warmen in de Finse sauna, de hammam ruimte te ontdekken of wegdromen bij een heerlijke massage. Er wordt gewerkt met de producten van La Sultane de Saba uit Parijs.

Winter wellness in Alpe 'd Huez & Les deux Alpes

Winter wellness in Alpe 'd Huez & Les deux Alpes

Winter wellness

Ik kan het iedereen aanraden om na een dag op de piste te gaan ontspannen. Zwemmend in een buitenbad met uitzicht op de besneeuwde bergen, een stevige massage en opwarmen in één van de sauna’s is voor mij het ultieme wintersport relax moment.

Benieuwd naar wat ik verder heb gedaan in Alpe d’Huez en Les deux Alpes? Bekijk dan mijn onderstaande video:

 Wat is jouw ultieme relaxmoment tijdens de wintersport?

Print Friendly, PDF & Email