Nu de winter is aangebroken gebruik ook weer hele andere dingen of meer winterproof dingen dan in de zomer. Deze keer deel ik dus graag mijn winterse travel musthaves.

Winterse Travel Musthaves

Alles wat ik echt nodig heb op reis dat heb ik want niets is fijner dan te reizen met de juiste producten, items of kleding. Maar er zijn zoveel leuke producten op de markt dat er wat mij betreft altijd wel wat te wensen overblijft. Daarbij soms wil je toch ook gewoon iets nieuws hebben of iets dat goed bij het een of het ander past.

Deze Travel Musthaves staat in het teken van de winter. Welke producten houden je deze winter warm, zorgen voor meer grip of fleuren de donkere dagen op. Wellicht ten overvloede maar alle producten die ik hier noem betreffen mijn persoonlijke mening over hoe ik het reisproduct ervaar. Je ziet op mijn website alleen dingen terug die ik zelf gebruik of zou gebruiken. Het kan voorkomen dat bepaalde artikelen gesponsord zijn of voortkomen uit een samenwerking. Lees snel verder want er staan maar liefst twee travel musthaves in die je kan winnen.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Helly Hansen winter jas

Als echte Poederbaas de piste op

Een wintersport zonder toffe muts kan natuurlijk niet. Zonder Poederbaas op de piste mis je eigenlijk een nieuw lifestyle item. Poederbaas is begonnen door het najagen van dromen en doorzetten (precies wat ik ook doe) met een passie voor wintersport. De gebreide mutsen en beanies zijn er in allerlei kleuren waar je zeker mee zal opvallen. Een Poederbaas kan je al online bestellen voor nog geen €35,-. Wat mij betreft een van de winterse travel musthaves.

Winter travel musthaves

Warme voeten met wollen Donegal-Socks

Ik ben een ontzettende koukleum met in de winter ook nog eens vreselijk koude voeten. Het leuke van reizen vind ik dat je vaak weer nieuwe producten ontdekt die ergens ter wereld worden gemaakt. Soms vind je in van de kleine dorpjes producten waarvan je denkt waarom wordt dat niet overal verkocht? Nou ben ik nog nooit in Ierland geweest maar werd ik via een PR bureau geattendeerd op de wollen sokken van Donegal-Socks.

De kleurrijke sokken worden gebreid door een familiebedrijf in het stadje Glenties aan de Noordwest kust van Ierland. De kleuren zijn geïnspireerd op de patronen van de Bluestack Mountains en de schilderachtige tinten van de wilde zee. De veelkleurige puntjes in het patroon geven het breiwerk een eigen, Iers karakter. Ik nam mijn kleurige paarse Donegal sokken mee tijdens een weekend Antwerpen en ze hebben mijn voeten fijntjes warm gehouden.

Donegal-Ierland-Sokken

Winterse wandelingen in de sneeuw

Met winterse temperaturen is het belangrijk dat je voeten warm en droog blijven. Inmiddels kan ik mijzelf wel uitroepen tot LOWA ambassadeur want wat een fijn merk is dat. Geen schoenen die je moet inlopen maar gewoon aantrekken en kilometers maken. De LOWA Ravina GTX MID Ws schoenen zijn gemaakt van het zogenoemde GORE-TEX materiaal waardoor ze ideaal zijn voor vele buitensportactiviteiten.

De hike-schoenen zijn wind- en waterdicht en daarnaast hebben ze een heerlijk zacht nep bontje aan de binnenzijde dat zo lekker zit dat je je schoenen niet eens meer wilt uittrekken na een dag hiken door de sneeuw.

LOWA - wandelschoenen - wintersport eten van de wintersport

Warme handen bij fotograferen in de winter?

Ga jij wandelen met husky’s? Een winterse hikeroute volgen, paardrijden door de sneeuw of lekker skiën en wil je onderweg fotograferen met je smartphone? Dan is het fijn om dat met warme touchscreen handschoenen te doen. Zo heb je en warme handen en je kan je telefoon blijven bedienen. Ik testte de  ‘Gore-Tex Infinium closefit tricot handschoenen van The North Face’ en in mijn review lees je er alles over.

*Review: zwarte touchscreen handschoenen voor dames

fotografie handschoenen voor de winter

Lederen shopping bag voor winterse citytrip 

Ga je in de winter op citytrip? Dan is een lederen shopping bag handig voor op reis. In de winter draag ik meestal meer spullen in mijn handtas dan in de zomer. Een paar warme handschoenen en een muts nemen nou eenmaal wat meer ruimte in, in je handtas. Eén keer per jaar koop ik goede lederen schoenen voor de winter, het merk; ‘No Stress’, vind ik zelf bijvoorbeeld erg fijn zitten.

Deze keer ben ik ook ook geslaagd voor een nieuwe tas. Ik was al tijden op zoek naar een mooie grote zwarte leren tas waarin ik al mijn spullen mee kan nemen. Belangrijke eis voor mij was dat ook mijn laptop erin zou passen. Daarbij vind ik de extra vakken voor je kleine spulletjes en je portemonnee erg fijn. Een extra plus is het vak aan de buitenzijde van de tas waar je spullen die je snel nodig hebt in kan doen.

Lederen shopping bag - Manfield

Hoe langer hoe leuker, wees trots op die stelten

Met een lengte van 1.80 steek ik vaak boven iemand uit. Zelf ben ik dolblij met mijn lengte en er trots op ook. Het heeft zo zijn voordelen en nadelen. Het voordeel is dat ik altijd overzicht heb, niet met mijn neus op okselhoogte zit tijdens drukke events en ik kan altijd wel even iemand helpen om iets te pakken van de bovenste plank. Het grootste nadeel ondervind ik in het vliegtuig qua beenruimte en met shoppen. Want met die lange stelten is het nog een uitdaging om een passende broek of legging te vinden.

Ik vind het fijn als een broek lekker lang is maar bij de meeste winkels gaan de broeken niet verder dan lengtemaat 32. Een uitkomst dus de de webshop Langeleggings. Lisa heeft net als ik lange benen en houdt ook van lengtemaat 36. Tijd voor een webshop dus met lange leggings. Ik heb gekozen voor de zwarte basic versie, die kan ik overal dragen. Ben je ook lang? Share the story of lange stelten met #hoelangerhoeleuker.

Lange Legging zwart

Shinen op de piste 

Ik hou van reizen naar winterse bestemmingen en sinds zeven jaar kan ik ook eindelijk skiën. Een vriendin van mij is ski- en snowboardlerares geweest op diverse bestemmingen over de hele wereld en zo kwam ik in aanraking met winterse vakanties. Voor mijn eerste wintersport vakantie leende ik een ski outfit van haar, want tja, waarom investeren in een nieuwe outfit als je nog niet weet of je het leuk vind? Maar ik vond het wel leuk en in het jaar daarna kocht ik in Batavia stad tijdens de uitverkoop een ski jack- en broek. Geheel in het zwart daalde ik de pistes af. Inmiddels ben ik zo’n liefhebber van winterse vakanties dat het mij eigenlijk steeds meer ging tegenstaan om altijd maar in dezelfde saai outfit voorbij te skiën.

Er zijn namelijk onwijs veel toffe outfits en kleuren waarin je echt kan shinen op de piste. Na wat online speurwerk dacht ik dat ik de perfecte outfit had gevonden. Toen ik het liet zien moest mijn vriendin lachen en die zei; “je bent gek als je een witte broek en mintgroene jas kiest, dat wordt zo snel vies. Zeker bij jou gezien je ook nog wel eens naast je ski’s ligt“. Dat was duidelijk. Ik zocht verder online en bleef bij hetzelfde merk uitkomen maar wel andere kleuren die wat mij betreft super goed bij elkaar passen. Deze winter zal ik dan ook gaan shinen in de bovenstaande Columbia wintersportoutfit. De complete outfit kost €279,95.

Ski-outfit-Columbia-Outdoor-Wintersport

Lekker warm met thermo ondergoed

De wintersport kan soms aardig koud zijn, zeker als je gaat skiën in een gletsjer gebied. Tijdens het sporten is het wel zo fijn als je warm en droog blijft. Hoewel niemand, behalve je vrienden of je partner, je thermo ondergoed ziet, is het wel zo leuk als het naast comfort ook nog eens leuk eruit ziet. Het luxe Belgische nachtmodemerk Eskimo heeft met ‘Gletsjer’ een lijn thermo ondergoed geïntroduceerd dat speciaal is ontwikkeld voor sporters in de winter.

Er zitten geen naden in de thermo kleding dus het ondergoed zal niet gaan schuren, ideaal voor skiën maar dus ook voor onder je paardrijbroek. Voordeel is dat het stretchmateriaal snel droogt, warmte reguleert en een goed ademend vermogen heeft. Eskimo Glestjer is vekrijgbaar in de kleuren; antraciet, bordeaux en grijs.

Eskimo Gletsjer - Thermo ondergoed

Extra bagage mee in een dakkoffer

Ik rijd een Opel Corsa waarin ik prima drie vriendinnen kan vervoeren. Als we een weekend weggaan is het geen probleem als we allemaal bagage meenemen dat niet meer is dan handbagage in het vliegtuig. Gezien ik gek ben op roadtrips zou mijn auto net groot genoeg zijn om met twee personen inclusief bagage te reizen. Travel light is nog steeds een probleem met mij want als ik met de auto reis denk ik al snel, dan kan nog mee en ohja, dat ook nog wel.

Je had mijn auto moeten zien toen ik vertrok voor acht maanden naar Italië. Een vriendin van mij woont in Oostenrijk en heeft een dakkoffer, speciaal voor haar ski’s. Zij geeft aan dat het niet alleen handig is qua ruimte dat de ski’s op het dak liggen maar dat de koffer er ook zorgt voor extra bescherming tegen alle weersomstandigheden. Je kan kiezen uit diverse uitvoeringen zodat je afhankelijk van het type auto en de gewenste spullen die je meeneemt op reis de juiste keuze kan maken. Een winterse travel musthaves voor als je met de auto op reis gaat.

Dakkoffer

Reizen met een Samsonite koffer

Samsonite is een merk voor mij dat betrouwbaarheid uitstraalt en goede functionaliteiten biedt. Ik vond de koffers van Samsonite er altijd redelijk degelijk uitzien. Tegenwoordig heb je ook hele trendy en hippe koffers van Samsonite in alle kleuren. Vooral de metallic lak kleuren vind ik gaaf! Gezien praktische koffers wel zo fijn zijn als je veel reist met laptop en camera vind ik de business koffers gemakkelijker in het gebruik.

De extra vakken aan de voorkant bieden genoeg ruimte om elektronica spullen in te doen. Zo hoef ik niet op het vliegveld de gehele koffer open te maken om bij mijn spullen te kunnen. Ik gebruik de handbagagekoffer van Samsonite die je op de foto ziet vooral vanwege het gebruikersgemak. Daarbij is het TSA slot wat er standaard op zit ideaal.

*Lees ook: tips voor reizen met handbagage.

Samsonite koffer

Welke winterse travel musthaves zou jij ook wel willen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email