Zin in een dagje of weekend weg? Dit zijn de leukste en gaafste winter evenementen in Scheveningen in 2019!

Winter evenementen in Scheveningen 2019

Scheveningen bruist in de winter. In 2018 bestond de badplaats Scheveningen 200 jaar! Ik heb de leukste winter evenementen in Scheveningen op een rij gezet voor je.

  1. Cool Event Scheveningen;
  2. Wintervuurwerk Scheveningen;
  3. Scheveningen Light Walk;
  4. Vreugdevuur Scheveningen met Oud & Nieuw.

Cool Event Scheveningen – 9 nov. 2019 t/m 26 jan. 2020

Scheveningen is weer omgetoverd tot een winter wonderland aan zee. Tijdens Cool Event kan je schaatsen op de 600 m2 grote schaatsbaan ‘Kurhausplein on ice’, je kan roetsjen van de 30 meter lange ijs-glijbaan op de boulevard en ijssculpturen bewonderen. Of je Scheveningen nou wel of niet kent, het is gaaf om te zien dat alles waar Scheveningen voor staat is verwerkt in ijs. Van de Pier tot de Scheveningse vissersvrouwen. Voor de actuele openingstijden van Cool Event en de toegangsprijzen bekijk de website.

Cool Event Scheveningen

Wintervuurwerk Scheveningen, 1, 8, 15 en 22 dec 2019

In samenwerking met Xena Vuurwerk is het in december weer tijd voor het gratis toegankelijke wintervuurwerk op het strand van Scheveningen! Hou zondag 1, 8, 15 en/of 22 december vrij in je agenda en zorg dat je voor 18.00 uur op de boulevard bent ter hoogte van het Kurhaus Hotel zodat je het wintervuurwerk goed kan zien. Let op; bij sterke wind bestaat de mogelijkheid dat het vuurwerk op last van de Provincie Zuid-Holland geen doorgang vindt.

Wintervuurwerk Scheveningen

Scheveningen Light Walk  – 14 december 2019

Scheveningen Light Walk. op zaterdagavond 14 december 2019 is het weer zover. Koop je tickets online voor één van de twee afstanden van 12,5 of 18,5 kilometer en laat je verrassen tijdens Scheveningen Light Walk. De start is bij de Scheveningse Pier, wandel over en langs het strand, door de duinen, bos en parken, door Scheveningen dorp, langs de haven en ook nog eens door het feestelijk verlichte Madurodam en Sea Life.

Scheveningen Light Walk 

Vreugdevuur Scheveningen en Duindorp 31 december 

*Update: Helaas is het tijdens oudejaarsnacht 2018 helemaal mis gegaan met de vreugdevuren op Scheveningen. Op dit moment is het onbekend wat er tijdens de jaarwisseling 2019/2020 gaat gebeuren.

De vreugdevuren zijn er een van wereldformaat. Elk jaar beginnen de Scheveningers en de Duindorpers, (wijk op Scheveningen) op Tweede Kerstdag, 26 december, met de start van de opbouw op het strand van de Vreugdevuren. De traditie is door de jaren heen uitgebarsten tot een heuse strijd tussen het vreugdevuur op het Noorderstrand en op het Zuiderstrand. Waar prijkt op 31 december het hoogste vreugdevuur van Nederland?

Vreugdevuur Scheveningen

Tips weekend Scheveningen & Den Haag

Geniet van een weekend Scheveningen en plan je trip tijdens een van deze winter activiteiten. Of combineer je weekend bezoek aan Scheveningen met een overnachting in Den Haag want de winter in Den Haag biedt ook vele leuke events om naar toe te gaan.

Welke winter evenementen in Scheveningen ga jij bezoeken?

Print Friendly, PDF & Email