Zin in een dagje of weekend weg? Dit zijn de leukste en gaafste winter evenementen in Scheveningen in 2018! Ga jij voor het enorme gebrul van motoren, wil jij je laten verrassen door mooie lichtprojecties of staar je liever één uur naar de lucht tijdens de spectaculaire Light Air Show op 1 december?

Winter evenementen in Scheveningen 2018

Scheveningen bruist dit jaar en dat is mede te danken aan het feit dat de badplaats Scheveningen 200 jaar bestaat. Het hele jaar vieren wij in Scheveningen al dat het ‘Feest aan Zee‘ is. Ik woon op Scheveningen en ik profiteer er volop van dat er zoveel gave evenementen, festivals en ludieke activiteiten zijn. Met nog iets meer dan twee maanden te gaan staat de kalender voor winter evenementen in Scheveningen nog vol met bruisende events. Ik zet even alles voor je op een rij zodat je in 1 keer je winter agenda qua evenementen in Scheveningen kan bijwerken.

  1. Lichtprojecties op het Kurhaus tijdens ‘Licht aan Zee’, check data met Jan Vayne, Cor Bakker & Wibi Soerjadi;
  2. Red Bull Knock Out;
  3. Cool Event Scheveningen;
  4. Wintervuurwerk Scheveningen;
  5. Scheveningen Light Air Show; GAAT NIET DOOR!
  6. Scheveningen Light Walk;
  7. Vreugdevuur Scheveningen met Oud & Nieuw.

Lichtprojecties op het Kurhaus – 8 nov. t/m 8 december 2018

Van donderdag 8 november tot en met zaterdag 8 december, vijftien avonden lang (iedere donderdag t/m zaterdag) staat het Kurhaus in Scheveningen letterlijk in de spotlights. De interactieve piano-installatie Keys of Light, bekend van het Light Festival Gent, zorgt voor een waar kleur, licht en muziek spektakel op het beroemde Kurhaus.

Tip: Ook in het MuseumKwartier is er op het Binnenhof een projectie: Old Masters New Heroes.
Bijzonder: Ben jij getalenteerd pianist of beginnend muzikant? Kruip achter de vleugel en neem de regie over de animatie op het gebouw! Zolang er gespeeld wordt, worden er lichtcomposities en animaties op het gebouw geprojecteerd. Een pianotoets kan genoeg zijn voor een groots lichteffect. Jan Vayne speelt op donderdag 6 december van 19.00 tot 20.00 uur. Wibi Soerjadi speelt op vrijdag 7 december van 20.00 tot 20.40 uur en Cor Bakker speelt op de slotavond, zaterdag 8 december van 20.00 tot 20.30 uur en van 21.00 uur tot 21.30 uur.

Lichtprojecties op het Kurhaus

Zwaarste strandrace ter wereld, Red Bull Knock Out 

Op zaterdag 10 november is het tijd voor de zesde editie van de zwaarste strandrace ter wereld. Op het strand van Scheveningen vind het spectaculaire motor spektakel. 1500 Motorrijders strijden tijdens de Red Bull Knock Out. Het is alweer drie jaar geleden dat Red Bull dit mega motor event op het strand van Scheveningen organiseerde en ik moet zeggen dat ik blij ben dat het dit jaar weer zover is. Ik hou ervan! Kom je ook kijken?

Locatie: De Red Bull Knock Out start bij het Noordelijk Havenhoofd. Vanaf daar wordt er gereden tot voorbij de Pier, ter hoogte van het Carlton Beach Hotel en terug.
Bereikbaarheid: Vanwege de verwachte drukte en diverse wegafsluitingen raad ik aan om met het openbaar vervoer of met de fiets naar Scheveningen te komen.
Parkeren: Lees mijn tips voor gratis parkeren in Scheveningenlet op, dan moet je wel echt op tijd komen.
Informatie: Voor de laatste updates, meld je aan voor de Facebookpagina van Red Bull Knock Out.
Toegang: Toegang is gratis, je hebt geen tickets nodig en je kan over de gehele boulevard kijken en vanaf De Pier.

Red Bull Knock Out 

Cool Event Scheveningen – 11 nov. 2018 t/m 20 jan. 2019

Scheveningen is weer omgetoverd tot een winter wonderland aan zee. Tijdens Cool Event kan je schaatsen op de 600 m2 grote schaatsbaan ‘Kurhausplein on ice’, je kan roetsjen van de 30 meter lange ijs-glijbaan op de boulevard en ijssculpturen bewonderen. Of je Scheveningen nou wel of niet kent, het is gaaf om te zien dat alles waar Scheveningen voor staat is verwerkt in ijs. Van de Pier tot de Scheveningse vissersvrouwen, de skyline van Den Haag tot…

Volwassenen betalen voor de ijs tour €10,- entree en kids t/m 11 jaar €6,50. Dat geld is het wel waard gezien het 500 m2 groot is en er een hele ijs-route gevolgd kan worden. Als je kou uitkomt sta je gelijk in de verwarmde strantent, tijd voor een warme chocolademelk met slagroom.

Openingstijden Cool Event activiteiten:

  • Schaatsbaan Kurhausplein  – maandag t/m zondag  – 10:00 uur – 22:00 uur
  • Ice Roetsjbaan – vanaf 1 december – naast De Pier – maandag t/m zondag – 12:00 uur – 18:00 uur
  • IJssculpturen expositie – vanaf 1 december – ma / do 12:00 – 20:00 uur – vrij / zat 11:00 – 22:00 uur – zondag 11:00 – 20:00 uur 

Cool Event Scheveningen

Wintervuurwerk Scheveningen, 2, 9, 16 en 23 dec 2018 

In samenwerking met Xena Vuurwerk is het in december weer tijd voor het gratis toegankelijke wintervuurwerk op het strand van Scheveningen! Hou zondag 2, 9, 16 en/of 23 december vrij in je agenda en zorg dat je voor 18.00 uur op de boulevard bent ter hoogte van het Kurhaus Hotel zodat je het wintervuurwerk goed kan zien. Let op; bij sterke wind bestaat de mogelijkheid dat het vuurwerk op last van de Provincie Zuid-Holland geen doorgang vindt.

Wintervuurwerk Scheveningen

Scheveningen Light Air Show – GAAT NIET DOOR!

Als je echt van hele toffe, gave en spectaculaire dingen houdt dan moet je zaterdag 1 december naar Scheveningen komen. En maak er maar gerust een weekend Scheveningen van want als het weer tegen zit dan kan het maar zo zijn dat de Scheveningen Light Air Show een dag later te zien is.

Zodra de avondschemering zijn intrede doet, om 16.25 uur, zullen vier vliegstunt teams een spectaculaire vliegvuurwerkshow laten zien die 65 minuten duurt. De stuntvliegtuigen zijn uitgerust met pyrotechnische aspecten en LED lampen. De Light Air Shows zoals wij dat kunnen gaan zien op 1 december heeft eerder plaatsgevonden in het Britse Bournemouth. Dit is de eerste keer dat de vliegende stuntteams een vliegshow van dit formaat in Nederland laten zien. Uitgebreide info over dit spectaculaire event lees je in mijn aparte artikel; Vliegshow in Nederland.

 

Scheveningen Light Air Show

Scheveningen Light Walk  – 8 december 2018

Scheveningen Light Walk. op zaterdagavond 8 december 2018 is het weer zover. Koop je tickets online voor één van de twee afstanden van 12,5 of 18,5 kilometer en laat je verrassen tijdens Scheveningen Light Walk. De start is bij de Scheveningse Pier, wandel over en langs het strand, door de duinen, bos en parken, door Scheveningen dorp, langs de haven en ook nog eens door het feestelijk verlichte Madurodam en Sea Life.

Scheveningen Light Walk 

Vreugdevuur Scheveningen en Duindorp 31 december 2018

De vreugdevuren zijn er een van wereldformaat. Elk jaar beginnen de Scheveningers en de Duindorpers, (wijk op Scheveningen) op Tweede Kerstdag, 26 december, met de start van de opbouw op het strand van de Vreugdevuren. De traditie is door de jaren heen uitgebarsten tot een heuse strijd tussen het vreugdevuur op het Noorderstrand en op het Zuiderstrand. Waar prijkt op 31 december het hoogste vreugdevuur van Nederland?

Vreugdevuur Scheveningen

Tips weekend Scheveningen & Den Haag

Geniet van een weekend Scheveningen en plan je trip tijdens een van deze winter activiteiten. Of combineer je weekend bezoek aan Scheveningen met een overnachting in Den Haag want de winter in Den Haag biedt ook vele leuke events om naar toe te gaan.

Welke winter evenementen in Scheveningen ga jij bezoeken?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post