Wat te doen tijdens de winter in Den Haag? Er komen talloze evenementen aan, de binnenstad pakt uit met winterse en feestelijke etalages, het strand van Scheveningen wordt opgelicht tijdens het wintervuurwerk en ook dit jaar is er weer de Royal Christmas Fair. Beleef de winter in Den Haag met al deze tips! Kortom in Den Haag valt in de decembermaand genoeg te beleven. Kom een dagje naar Den Haag of boek een weekend in de stad of aan het strand en beleef winters Den Haag.

Beleef de winter in Den Haag tips

In december hoef je je niet te vervelen in Den Haag en Scheveningen. Ik heb alle leuke events op een rij gezet zodat je precies weet wanneer je waar moet zijn. Allereerst even een korte overzicht en daarna de diepte in met alle info per event.

 1. Kerst rondvaarten;
 2. The Hague Highlights;
 3. Royal Christmas Fair;
 4. Scheveningen Light Walk;
 5. Cool Event Scheveningen;
 6. Wintermarkt Hofkwartier;
 7. Rootz Winterbier Festival;
 8. (Royal) High Tea bij Des Indes;
 9. Oud & Nieuw in Den Haag;
 10. Wintervuurwerk Scheveningen;
 11. Vreugdevuur Scheveningen;
 12. Lichtjesavonden op de Haagse Toren;
 13. Kerstboomceremonie Lange Voorhout;
 14. TINK amazing shop windows The Hague.
Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

 

Winter Den Haag

Lichtjesavond Haagse Toren

Wil je Den Haag eens van bovenaf zien? Dan is de Haagse Toren in het centrum van de stad misschien wel het mooiste uitkijkpunt in Den Haag. De Grote Kerk staat in het hart van Den Haag en biedt je een 360 uitzicht. Lees hier meer over de uitkijkpunten en uitzichtpunten in Den Haag.
In de wintermaanden kan je elke donderdag in november en december (m.u.v. van 5 en 26 december) naar de lichtjesavonden in de Haagse Toren. Reserveren kan direct hier via de link. Wil je graag met een groep naar boven neem dan contact op met de organisatie voor een speciale aanvraag.

Lichtjesavond Haagse Toren

Cool Event Scheveningen – 9 nov. 2019 t/m 26 jan. 2020

Scheveningen is weer omgetoverd tot een winter wonderland aan zee. Tijdens Cool Event kan je schaatsen op de 600 m2 grote schaatsbaan ‘Kurhausplein on ice’, je kan roetsjen van de 30 meter lange ijsglijbaan op de boulevard en ijssculpturen bewonderen. Of je Scheveningen nou wel of niet kent, het is gaaf om te zien dat alles waar Scheveningen voor staat is verwerkt in ijs. Van de Pier tot de Scheveningse vissersvrouwen en de skyline van Den Haag. Bekijk online de prijzen en openingstijden voor Cool Event Scheveningen.

*Lees ook: tips voor goedkoop en gratis parkeren in Scheveningen.

Cool Event - Scheveningen

IJssculpturen - Scheveningen

The Hague Highlights

Na het succes van vorig jaar keert The Hague HighLights terug! Van donderdag 28 november tot 21 december zal het Mauritshuis en de Ridderzaal worden voorzien van een gave lichtprojectie show. Je kan het gratis bewonderen op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 18.00 uur en 22.00 uur. Op de Ridderzaal zie je de videoprojectie ‘Old Masters, New Heroes’. Bij het Mauritshuis wandel je de Gouden Eeuw binnen en ontmoet je de meesters van het Mauritshuis.

Lichtprojecties op Ridderzaal

Wintervuurwerk Scheveningen

Het is altijd weer even de vraag of het doorgaat. maar meestal vind het wintervuurwerk op het strand van Scheveningen plaats op de zondagen in december. De vuurwerkshows starten meestal rond 18:00 uur omdat het dan donker is. Het wintervuurwerk op Scheveningen is gratis toegankelijk.

Het wintervuurwerk kan je het beste bekijken vanaf de boulevard ter hoogte van het Kurhaus Hotel. Let op; bij sterke wind bestaat de mogelijkheid dat het vuurwerk op last van de Provincie Zuid-Holland geen doorgang vindt.

*Lees ook: tips voor goedkoop en gratis parkeren in Scheveningen.

Fotoreport: Vuurwerkfestival Scheveningen

Rootz Winterbier Festival 

Rootz, de bier specialist van Den Haag, organiseert voor de tweede keer een openlucht winterbier festival. In de Haagse Biertuin, aan de Grote Marktstraat, kan je meer dan 50 verschillende winterbieren van de tap proeven uit kleine proefglaasjes.

Onder andere de Haagse bier vrienden Kompaan, Bierbrouwerij Scheveningen en Van Alsem zullen aanwezig zijn. Aan een winterse entourage is ook gedacht, er staat een chalets, je kan crepes eten, een bodempje leggen tijdens een bijpassende winter BBQ van de De Rokende Règâhs, opwarmen bij vuurkorven en genieten van live muziek.

*Doe een bierproeverij in Den Haag

Rootz Winterbier Festival

TINK amazing shop windows The Hague – data onbekend

De Haagse binnenstad is in de wintermaanden het decor voor het winterevent TINK amazing shop windows The Hague. Winkeliers zetten al hun creativiteit in om de titel van mooiste etalage van de Haagse binnenstad in de wacht te slepen en daar wordt flink werk van gemaakt.

Sommige winkeletalages zijn ware kunstwerken. Liefhebbers moeten nog even geduld hebben maar hou de etalageroute in de gaten om te zien waar je beslist langs moet lopen.

TINK - Amazing Shop - Den Haag

Scheveningen Light Walk – december 2023

Meestal wordt in het tweede weekend van december de badplaats Scheveningen opgelicht tijdens de Scheveningen Light Walk. Waan je in een sprookjeswereld over één van de twee afstanden van 12,5 of 18,5 kilometer. Je start vanaf de Scheveningse Pier, wandelt over het strand, door de duinen, bos, parken, door bekende Scheveningse wijken, de havens en dwars door het verlichte Madurodam en Sea Life om vervolgens te finishen op de Pier!

Tijdens de Light Walk kom je bijzondere licht-, geluid- en vuuracts tegen waar Scheveningse kunstenaars aan mee werken. Kleed je warm aan tegen de winterse kou en geniet van een spectaculaire wandeling door Scheveningen. Ben jij de gelukkige dat je een ticket hebt weten te bemachtigen?

Scheveningen Light Walk 

Kerstboomceremonie Lange Voorhout – 12 december 18.00 uur

Het Luciafeest is een typisch Zweeds lichtfeest dat elk jaar op 13 december, de naamdag van Sint Lucia, wordt gevierd.  De traditie stamt uit het eeuwenoude midwinterlichtfestival. In de vroege ochtend wekken meisjes, gekleed in witte kleding en met kaarsjes op hun hoofd, de rest van het gezin en ouderen en zingen daarbij speciale Lucialiedjes.

De kerstboom op het Lange Voorhout in Den Haag is een geschenk van Zweden. Iedereen is welkom bij de kerstboomceremonie waar rond 18.00 uur de burgemeester en de Zweedse ambassadeur de lichtjes van de kerstboom aansteken. Voor het Escher Museum op het Lange Voorhout zijn er gratis optredens van zangkoren en kun je opwarmen en genieten van een bisschopswijn en warme chocolademelk.

Kerstboomceremonie Lange Voorhout

Royal Christmas Fair 7 tot 23 december 2023

Van 7 tot en met 23 december 2023 december staat het Lange Voorhout in het teken van de Royal Christmas Fair. Twinkelende lichtjes heten je welkom en je kan je slag slaan bij tientallen kerstkraampjes vol winterse vachten, sfeerverlichting en kerst accessoires. Uiteraard kan je ook genieten van glühwein en heerlijke warme chocolademelk en staan er diverse foodtrucks met winterse hapjes en gerechten.

Naast de vele kerstkraampjes is er op de Royal Christmas Fair in Den Haag nog veel meer te beleven. Op een speciaal podium verspreid over de kerstmarkt vinden er diverse optredens plaats van kinderkoren, theatergroepen, ensembles en storytellers.

Openingstijden en locatie
De Royal Christmas Fais is geopend van 7 december tot en met 23 december 2023, de openingstijden van de kerstmarkt in Den Haag is meestal elke dag van 12.00 tot 21.00 uur en vind plaats op het Lange Voorhout. De toegang is gratis. Reis je met de auto? Check dan mijn goedkoop parkeren in Den Haag Centrum tips.

*Lees meer over de leukste kerstmarkten in Nederland.

Royal Christmas Fair

Wintermarkt Hofkwartier Den Haag 

In het historische Hofkwartier werd vorig jaar een wintermarkt georganiseerd. De sfeervolle kerstmarkt in ‘Dickens-stijl’ vind plaats rondom de Grote Kerk, de Prinsestraat, Molstraat, Papestraat, (Korte) Molensraat en de Annastraat.

Er staan vele kraampjes met allerlei kerst accessoires en houten huisjes vol met cadeautjes, mode, accessoires, snuisterijen en lekkernijen. Artiesten en acteurs verkleed als Dickens-figuren zullen niet ontbreken en vermaken het publiek met optredens.

Wintermarkt Hofkwartier

Kerst rondvaarten Den Haag 

Ook dit jaar zijn er weer sfeervolle kerstvaarten door de Haagse grachten in de twee dagen voorafgaand aan Kerst. De kerstvaarten laten u winters Den Haag zien en de gidsen van De Ooievaart vertellen u winterse verhalen, met leuke anekdotes die muzikaal worden omlijst. De fluisterboten zijn open dus kleed je goed warm aan om te genieten van deze bijzondere rondvaart van 45 minuten.

De Kerst rondvaarten door Den Haag startte alle vier de dagen om 19.00 uur vanaf de Bierkade. Zorg dat je 15 minuten voor aanvang van de vaart aanwezig bent dan kan je in het Havenkantoor aan de Bierkade alvast genieten van een glas Glühwein.

🛥️Bestel online je tickets voor een van de vaarten;
🛥️Lees meer over de
rondvaarten door de grachten van Den Haag.

 

Kerst rondvaarten

(Royal) Kerst High Tea bij Des Indes 

Hotel Des Indes, a Luxury Collection Hotel dat elegantie en grandeur uitstraalt. Als je hier naar toe gaat voel je je echt een royal! Of je er nou overnacht of niet, als je in Den Haag bent is dit een plek waar je ook gewoon even naar binnen moet lopen om te kijken. Momenteel staat er een prachtige kerstboom en de huis patissier heeft een prachtig huis gemaakt. Helaas niet om van te smullen maar alleen om naar te kijken.

Al 136 jaar lang ontvangt Hotel Des Indes gasten uit alle windstreken. Wat je beslist een keer moet doen is genieten van de High Tea. De Des Indes High Tea is legendarisch, bestaat uit vier gangen pure verwennerij en is echt een traditie in Den Haag voor veel mensen. In de decembermaand is het extra genieten bij de kerstboom in de lounge. De luxe sandwiches, amuses, warme hartige gerechten, verse scones en chocolade lekkernijen worden allemaal gemaakt door de in house patissier.

High tea bij Hotel Des Indes

Vreugdevuur Scheveningen & Duindorp 31 december 2023

Op 27 december start men weer met de opbouw op het Noorderstrand van het Vreugdevuur Scheveningen. De Scheveningse traditie had als doel altijd het hoogste vreugdevuur van Nederland te organiseren en was daarmee in strijd met het Vreugdevuur op het Zuiderstrand in Duindorp.

De strijd wie het hoogste vreugdevuur op Scheveningen houdt is inmiddels voorbij, gezien wat er een paar jaar geleden gebeurd is. Nu wordt er jaarlijks nog steeds twee vreugdevuren op het strand van Scheveningen en op het Zuiderstrand georganiseerd, maar zijn er regels aan verbonden.

*Lees ook: Alles wat je wilt weten over Vreugdevuur Scheveningen.

Oud & Nieuw in Den Haag 2023

Jaaa, 070 got it! In Den Haag vier je dit jaar van 21.00 uur in de avond tot 01.30 het nationale aftelmoment bij de Hofvijver. Heb je zin om daarna nog door te feesten? Check dan zeker even het artikel van mijn blogvriendin Denise, (Oud & Nieuw in Den Haag) die een gaaf overzicht heeft gemaakt vol inspiratie bij drie toffe rooftop bars in de stad.

Oud & Nieuw in Den Haag 2019

Oud & Nieuw bij de Hofvijver

Op 31 december 2023 organiseert de gemeente Den Haag wederom een gratis toegankelijke feestavond tijdens Oud & Nieuw in de Haagse binnenstad. Net als vorig jaar wordt het aftelmoment live uitgezonden op NPO 1, vanaf de Hofvijver in Den Haag. Het programma voor Oud & Nieuw bij de Hofvijver in Den Haag is onder voorbehoud.

 • 22:00 uur muziekshow met DJ’s;
 • 23:50 uur Live uitzending NOS;
 • 23:59 uur Nationaal aftelmoment;
 • 00:00 uur Vuurwerkshow, ondersteund door video, licht en geluid.

*Let op, programma Oud & Nieuw in Den Haag kan ieder jaar wijzigen!

Vuurwerkshow Hofvijver - Den Haag

Tips voor een weekend Den Haag

Er is zoveel te beleven in Den Haag in de winter. En vergeet de badplaats Scheveningen niet waar je in nog geen kwartier naar toe reist. Plan een weekend in Den Haag en laat je verrassen met allerlei leuke tips in de hofstad en check zeker ook het aanbod aan winter evenementen in Scheveningen. In 2018 viert men namelijk dat Scheveningen 200 jaar bestaat en er staan een paar coole dingen op de agenda.

Mooiste straten van Nederland

Wat vind jij de leukste winter in Den Haag tips?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email