Den Haag staat de komende maand volledig in het teken van winterse belevenissen. Er komen talloze evenementen aan, de binnenstad pakt uit met winterse en feestelijke etalages, het strand van Scheveningen wordt opgelicht tijdens het wintervuurwerk en ook dit jaar is er weer de Royal Christmas Fair. Kortom in Den Haag valt in de decembermaand genoeg te beleven. Kom een dagje naar Den Haag of boek een weekend in de stad of aan het strand en beleef winters Den Haag.

Beleef de winter in Den Haag

In december hoef je je niet te vervelen in Den Haag en Scheveningen. Ik heb alle leuke events op een rij gezet zodat je precies weet wanneer je waar moet zijn. Allereerst even een korte overview en daarna de diepte in met alle info per event.

 • Cool Event Scheveningen
 • Wintervuurwerk Scheveningen
 • TINK amazing shop windows The Hague
 • Kerstboomceremonie Lange Voorhout
 • Rootz Winterbier Festival
 • Scheveningen Light Walk
 • Royal Christmas Fair
 • Mini winter wonderland Madurodam
 • Kerstmarkt Keizerstraat Scheveningen
 • Wintermarkt Hofkwartier
 • Kerst rondvaarten
 • (Royal) High Tea bij Des Indes
 • Groot Kerstcircus Den Haag
 • Vreugdevuur Scheveningen
 • Oud & Nieuw in Den Haag

Cool Event Scheveningen – 11 november 2017 t/m 14 januari 2018

kurhaus-ijsbaan-coolevent

Scheveningen is weer omgetoverd tot een winter wonderland aan zee. Tijdens Cool Event kan je schaatsen op de 600 m2 grote schaatsbaan ‘Kurhausplein on ice’, je kan roetsjen van de 30 meter lange ijsglijbaan op de boulevard en ijssculpturen bewonderen. Omdat de badplaats Scheveningen 200 jaar bestaat in 2018 is de ijssculpturen tentoonstelling dit jaar groter dan ooit. De ijs expositie staat geheel in het teken van het themajaar, “Feest aan Zee“. Of je nou wel of niet Scheveningen kent, het is gaaf om te zien dat alles waar Scheveningen voor staat is verwerkt in ijs. Van de Pier tot de Scheveningse vissersvrouwen, de skyline van Den Haag tot…

Volwassenen betalen voor de ijs tour €10,- entree en kids t/m 11 jaar €6,50. Dat geld is het wel waard gezien het 500 m2 groot is en er een hele ijsroute gevolgd kan worden. Als je kou uitkomt sta je gelijk in de verwarmde strantent, tijd voor een warme chocolademelk met slagroom.

Openingstijdens Cool Event activiteiten:

 • Schaatsbaan Kurhausplein  – maandag t/m zondag  – 10:00 uur – 22:00 uur
 • Ice Roetsjbaan – naast De Pier – maandag t/m zondag – 12:00 uur – 18:00 uur
 • IJssculpturen expositie – ma / do 12:00 – 20:00 uur – vrij / zat 11:00 – 22:00 uur – zondag 11:00 – 20:00 uur     

Cool Event - Scheveningen

IJssculpturen - Scheveningen

Wintervuurwerk Scheveningen, 3, 10 en 17 december 

Het wintervuurwerk is terug op Scheveningen! Maar wel anders dan anders. Voor het eerst wordt er ten noorden en ten zuiden van De Pier vanaf het strand een synchroon geschoten wintervuurwerk afgeschoten. Op zondag 3, 10 en 17 december word het strand van Scheveningen opgelicht tijdens het wintervuurwerk. De vuurwerkshows starten op de genoemde dagen om 19:00 uur. Het wintervuurwerk kan je het beste bekijken vanaf vanaf de boulevard. Let op; bij sterke wind bestaat de mogelijkheid dat het vuurwerk op last van de Provincie Zuid-Holland geen doorgang vindt.

Fotoreport: Vuurwerkfestival Scheveningen

TINK amazing shop windows The Hague – 8 t/m 24 december 2017

TINK - Amazing Shop - Den Haag

Van 8 tot en met 24 december 2017 is de Haagse binnenstad weer het decor voor het winterevent TINK amazing shop windows The Hague. Winkeliers zetten al hun creativiteit in om de titel van mooiste etalage van de Haagse binnenstad in de wacht te slepen en daar wordt flink werk van gemaakt. Sommige winkeletalages zijn ware kunstwerken. Liefhebbers moeten nog even geduld hebben maar hou de etalageroute in de gaten om te zien waar je beslist langs moet lopen.

Kerstboomceremonie Lange Voorhout – 7 december 17.30 – 18.15 uur

Kerstboomceremonie Lange Voorhout

Het Luciafeest is een typisch Zweeds lichtfeest dat elk jaar op 13 december, de naamdag van Sint Lucia, wordt gevierd.  De traditie stamt uit het eeuwenoude midwinterlichtfestival. In de vroege ochtend wekken meisjes, gekleed in witte kleding en met kaarsjes op hun hoofd, de rest van het gezin en ouderen en zingen daarbij speciale Lucialiedjes. De kerstboom op het Lange Voorhout in Den Haag is een geschenk van Zweden. Iedereen is welkom bij de kerstboomceremonie waar rond 17:30 uur de burgemeester en de Zweedse ambassadeur de lichtjes van de kerstboom aansteken.Voor het Escher Museum op het Lange Voorhout zijn er gratis optredens van zangkoren en kun je opwarmen en genieten van een bisschopswijn en warme chocolademelk.

Rootz Winterbier Festival – 9 t/m 11 december

Rootz, de bier specialist van Den Haag, organiseert voor de tweede keer een openlucht winterbier festival. In de Haagse Biertuin, aan de Grote Marktstraat, kan je meer dan 50 verschillende winterbieren van de tap proeven uit kleine proefglaasjes. Onder andere de Haagse bier vrienden Kompaan, Bierbrouwerij Scheveningen en Van Alsem zullen aanwezig zijn. Aan een winterse entourage is ook gedacht, er staat een chalets, je kan crepes eten, een bodempje leggen tijdens een bijpassende winter bbq van de De Rokende Règâhs, opwarmen bij vuurkorven en genieten van live muziek.

Vrijdagmiddag Speciaalbier Openlucht Borrel
Op vrijdagmiddag 8 december wordt er dit jaar ‘Vrijdagmiddag Speciaalbier Openlucht Borrel’ georganiseerd! Vanaf 16:30 uur ben je welkom om uiteraard met een biertje in de hand te netwerken of gewoon te genieten van de gezelligheid met je biervrienden.

Scheveningen Light Walk  – 9 december 2017

Op zaterdagavond 10 december wordt Scheveningen opgelicht tijdens de Scheveningen Light Walk. Waan je in een sprookjeswereld over één van de twee afstanden van 12,5 of 18,5 kilometer. Je start vanaf de Scheveningse Pier, wandelt over het strand, door de duinen, bos, parken, door bekende Scheveningse wijken, de havens en dwars door het verlichte Madurodam en Sea Life om vervolgens te finishen op de Pier! Tijdens de Light Walk kom je bijzondere licht-, geluid- en vuuracts tegen waar Scheveningse kunstenaars aan mee werken. Kleed je warm aan tegen de winterse kou en geniet van een spectaculaire wandeling door Scheveningen. Ben jij de gelukkige dat je een ticket hebt weten te bemachtigen?

Royal Christmas Fair – 15 t/m 24 december 2017

Royal Christmas Fair

Van 15 tot en met 24 december december staat het Lange Voorhout in het teken van de Royal Christmas Fair. Twinkelende lichtjes heten je welkom en je kan je slag slaan bij tientallen kerstkraampjes vol winterse vachten, sfeerverlichting en kerst accessoires. Uiteraard kan je ook genieten van glühwein en heerlijke warme chocolademelk en staan er diverse foodtrucks met winterse hapjes en gerechten. Naast de vele kerstkraampjes is er op de Royal Christmas Fair in Den Haag nog veel meer te beleven. Op een speciaal podium verspreid over de kerstmarkt vinden er diverse optredens plaats van kinderkoren, theatergroepen, ensembles en storytellers.

Openingstijden en locatie
De Royal Christmas Fais is geopend van 15 december t/m 24 december, elke dag van 12.00 tot 21.00 uur en vind plaats op het Lange Voorhout. De toegang is gratis.

Mini winter wonderland Madurodam, 15, 16, 22, 23, 26 en 30 december, 2 en 7 januari 

Ook dit jaar is er weer een Mini winterwonderland in Maduromdam. Vorig jaar werd Madurodam voor het eerst verlicht tijdens de winterweken en dit jaar wordt er nog groter uitgepakt. Madurodam gaat acht avonden open tot 20.00 uur in de avond en wordt verlicht met maar liefst 60.000 lampjes. Er komt zelfs een sneeuwmachine om nog meer een winters gevoel te creeëen.

Kerstmarkt Keizerstraat Scheveningen, 16 december 12.00 /19.00 uur

Niet alleen in het Hofkwartier maar ook in de Keizerstraat in Scheveningen is op zaterdag 16 december een kerstmarkt. Van 12:00 – 19:00 uur ben je welkom op de kerstmarkt in de Keizerstraat in Scheveningen. Er zijn allerlei kraampjes, een levende kerststal, warme glühwein en chocolademelk en uiteraard een echte kerstman!

Wintermarkt Hofkwartier – 17 december 11.00 /17.00 uur

Wintermarkt Hofkwartier

In het historische Hofkwartier  word op zondag 17 december van 11.00 uur tot en met 17.00 uur een wintermarkt georganiseerd. De sfeervolle kerstmarkt in ‘Dickens-stijl’ vind plaats rondom de Grote Kerk, de Prinsestraat, Molstraat, Papestraat, (Korte) Molensraat en de Annastraat. Er staan vele kraampjes met allerlei kerst accesoires en houten huisjes vol met cadeautjes, mode, accessoires, snuisterijen en lekkernijen. Artiesten en acteurs verkleed als Dickens-figuren zullen niet ontbreken en vermaken het publiek met optredens.

Kerst rondvaarten – 20, 21, 22 & 23 december 2017

Kerst rondvaarten

Ook dit jaar zijn er weer sfeervolle kerstvaarten door de Haagse grachten in de twee dagen voorafgaand aan Kerst. De kerstvaarten laten u winters Den Haag zien en de gidsen van De Ooievaart vertellen u winterse verhalen, met leuke anekdotes die muzikaal worden omlijst. De fluisterboten zijn open dus kleed je goed warm aan om te genieten van deze bijzondere rondvaart van 45 minuten. Update: Er zijn alleen nog tickets beschikbaar voor woensdag 20 en zaterdag 23 december. 

(Royal) Kerst High Tea bij Des Indes

Hotel Des Indes, a Luxury Collection Hotel dat elegantie en grandeur uitstraalt. Als je hier naar toe gaat voel je je echt een royal! Of je er nou overnacht of niet, als je in Den Haag bent is dit een plek waar je ook gewoon even naar binnen moet lopen om te kijken. Momenteel staat er een prachtige kerstboom en de huis patissier heeft een prachtig huis gemaakt. Helaas niet om van te smullen maar alleen om naar te kijken. Al 136 jaar lang ontvangt Hotel Des Indes gasten uit alle windstreken. Wat je beslist een keer moet doen is genieten van de High Tea. De Des Indes High Tea is legendarisch, bestaat uit vier gangen pure verwennerij en is echt een traditie in Den Haag voor veel mensen. In de decembermaand is het extra genieten bij de kerstboom in de lounge. De luxe sandwiches, amuses, warme hartige gerechten, verse scones en chocolade lekkernijen worden allemaal gemaakt door de in house patissier. De Kerst High Tea is mogelijk t/m 7 januari, (behalve 24-26 december) start om 14.00 uur en kost doordeweeks €45,- en in het weekend €47,50 per persoon. De Kerst Royal High Tea is mogelijk op 24, 25 en 26 december om 13.00 uur. Je betaald dan € 65,- per persoon inclusief een glas champagne. Leuk om te weten: elke zaterdag speelt de Bulgaarse pianist Ivan Pavlov.

High tea bij Hotel Des Indes

Groot Kerstcircus Den Haag 22 december 2017 t/m 7 januari 2018

De wereldtop van circusartiesten reist weer af naar Den Haag voor het Kerstcircus. Het wordt een voorstelling in de traditie van het Circusfestival van Monte Carlo en het beroemde Billy Smarts Kerstcircus. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 19 euro per ticket, exclusief bespreek- en transactiekosten. Er zijn tussen de genoemde datums shows om 11.30 uur en om 15.00 uur behalve op 1 januari 2018.

Vreugdevuur Scheveningen en Duindorp 31 december 2017

Op 27 december start men weer met de opbouw op het Noorderstrand van het Vreugdevuur Scheveningen. De Scheveningse traditie heeft als doel hoogste vreugdevuur van Nederland te organiseren. Maar op het Zuiderstrand in Duindorp bouwt men ook elk jaar een enorm vreugdevuur. Ieder jaar barst de spanning los welke van de twee vreugdevuren het hoogste van Nederland wordt met oud en nieuw. Het vreugdevuur wordt op oudejaarsavond rond middernacht aangestoken en is gratis te bezoeken.

Oud & Nieuw in Den Haag

Vuurwerkshow Hofvijver - Den Haag

Jaaa, 070 got it! In Den Haag vier je dit jaar van 21.00 uur in de avond tot 01.30 het nationale aftelmoment bij de Hofvijver. Heb je zin om daarna nog door te feesten? Check dan zeker even het artikel van mijn blogvriendin Denise, (Oud & Nieuw in Den Haag) die een gaaf overzicht heeft gemaakt vol inspiratie bij drie toffe rooftop bars in de stad.

 • After Supper New Years Eve Rooftop Party in de BINK
 • Champagne Skyball in the Penthouse
 • Dakterras van Bleijenberg

Kom jij winters Den Haag beleven?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post