Den Haag staat de komende maand volledig in het teken van winterse belevenissen. Er komen talloze evenementen aan, de binnenstad pakt uit met winterse en feestelijke etalages, het strand van Scheveningen wordt opgelicht tijdens het wintervuurwerk en ook dit jaar is er weer de Royal Christmas Fair. Kortom in Den Haag valt in de decembermaand genoeg te beleven. Kom een dagje naar Den Haag of boek een weekend in de stad of aan het strand en beleef winters Den Haag.

Beleef de winter in Den Haag

In december hoef je je niet te vervelen in Den Haag en Scheveningen. Ik heb alle leuke events op een rij gezet zodat je precies weet wanneer je waar moet zijn. Allereerst even een korte overview en daarna de diepte in met alle info per event.

 1. Lichtprojecties op Kurhaus, Ridderzaal en in het MuseumKwartier
 2. Red Bull Knock Out
 3. Cool Event Scheveningen
 4. Air Show Scheveningen, GAAT NIET DOOR
 5. Wintervuurwerk Scheveningen
 6. TINK amazing shop windows The Hague
 7. Kerstboomceremonie Lange Voorhout
 8. Rootz Winterbier Festival
 9. Scheveningen Light Walk
 10. Royal Christmas Fair
 11. Wintermarkt Hofkwartier
 12. Kerst rondvaarten
 13. (Royal) High Tea bij Des Indes
 14. Groot Kerstcircus Den Haag
 15. Carnivale in het Huijgenspark
 16. Vreugdevuur Scheveningen
 17. Oud & Nieuw in Den Haag

kurhaus-ijsbaan-coolevent

Lichtprojecties op Ridderzaal & Kurhaus – 8 nov. t/m 8 december 2018

Vijftien avonden lang, iedere donderdag tot en met zaterdag van 8 november tot en met 8 december zijn er op twee plekken in Den Haag en bij het Kurhaus op Scheveningen bijzondere licht en klank videoproducties te zien op bekende en beroemde gebouwen. De interactieve piano-installatie Keys of Light, bekend van het Light Festival Gent, zorgt voor een waar kleur, licht en muziek spektakel op het beroemde Kurhaus. *Donderdag 22 november is er geen projectie op het Binnenhof in verband met een staatsbezoek.

Tip: Naast de Ridderzaal staat ook het MuseumKwartier in de spotlights en hert Kurhaus op Scheveningen.
Bijzonder: Beginnend muzikant of getalenteerd pianist? Durf jij achter de vleugel plaats te nemen en de regie te nemen over de animatie op het gebouw? Zolang er iemand blijft spelen worden de lichtcomposities en animaties op het gebouw geprojecteerd. Jan Vayne speelt op donderdag 6 december van 19.00 tot 20.00 uur. Wibi Soerjadi speelt op vrijdag 7 december van 20.00 tot 20.40 uur en Cor Bakker speelt op de slotavond, zaterdag 8 december van 20.00 tot 20.30 uur en van 21.00 uur tot 21.30 uur.

Lichtprojecties op Ridderzaal

Zwaarste strandrace ter wereld, Red Bull Knock Out 

Op 10 november is het zover, de 6e editie van de zwaarste strandrace ter wereld en voor de 2e keer op het strand van Scheveningen, het is tijd voor de Red Bull Knock Out! Het spectaculaire motor spektakel trekt deelnemers uit binnen- en buitenland, van amateurs tot de wereldtop, naar het strand van Scheveningen voor de loodzware strandrace vol jumps over een strandparcours van 5 kilometer. Ik kan niet wachten, kom je ook kijken?

Locatie: De Red Bull Knock Out start bij het Noordelijk Havenhoofd. Vanaf daar wordt er gereden tot voorbij de Pier, ter hoogte van het Carlton Beach Hotel en terug.
Bereikbaarheid: Vanwege de verwachte drukte en diverse wegafsluitingen raad ik aan om met het openbaar vervoer of met de fiets naar Scheveningen te komen.
Parkeren: Lees mijn tips voor gratis parkeren in Scheveningenlet op, dan moet je wel echt op tijd komen.
Informatie: Voor de laatste updates, meld je aan voor de Facebookpagina van Red Bull Knock Out.
Toegang: Toegang is gratis, je hebt geen tickets nodig en je kan over de gehele boulevard kijken en vanaf De Pier.

Red Bull Knock Out 

Cool Event Scheveningen – 11 nov. 2018 t/m 20 jan. 2019

Scheveningen is weer omgetoverd tot een winter wonderland aan zee. Tijdens Cool Event kan je schaatsen op de 600 m2 grote schaatsbaan ‘Kurhausplein on ice’, je kan roetsjen van de 30 meter lange ijsglijbaan op de boulevard en ijssculpturen bewonderen. Of je Scheveningen nou wel of niet kent, het is gaaf om te zien dat alles waar Scheveningen voor staat is verwerkt in ijs. Van de Pier tot de Scheveningse vissersvrouwen, de skyline van Den Haag tot…

Volwassenen betalen voor de ijs tour €10,- entree en kids t/m 11 jaar €6,50. Dat geld is het wel waard gezien het 500 m2 groot is en er een hele ijsroute gevolgd kan worden. Als je kou uitkomt sta je gelijk in de verwarmde strantent, tijd voor een warme chocolademelk met slagroom. Lees ook: tips voor gratis parkeren in Scheveningen.

Openingstijden Cool Event activiteiten:

 • Schaatsbaan Kurhausplein  – maandag t/m zondag  – 10:00 uur – 22:00 uur
 • Ice Roetsjbaan – vanaf 1 december – naast De Pier – maandag t/m zondag – 12:00 uur – 18:00 uur
 • IJssculpturen expositie – vanaf 1 december – ma / do 12:00 – 20:00 uur – vrij / zat 11:00 – 22:00 uur – zondag 11:00 – 20:00 uur     

Cool Event - Scheveningen

IJssculpturen - Scheveningen

Wintervuurwerk Scheveningen, 2, 9, 16 en 23 dec 2018 

Het wintervuurwerk is terug op Scheveningen! Op zondag 2, 9, 16 en 23 december wordt het strand van Scheveningen opgelicht tijdens het wintervuurwerk in samenwerking met Xena Vuurwerk. De vuurwerkshows starten op de genoemde dagen om 18:00 uur en zijn gratis toegankelijk. Het wintervuurwerk kan je het beste bekijken vanaf de boulevard ter hoogte van het Kurhaus Hotel. Let op; bij sterke wind bestaat de mogelijkheid dat het vuurwerk op last van de Provincie Zuid-Holland geen doorgang vindt.

Fotoreport: Vuurwerkfestival Scheveningen

Scheveningen Light Air Show – GAAT NIET DOOR!

Hou je van spectaculaire events? Zorg dan dat je zaterdagmiddag 1 december op Scheveningen bent voor de Scheveningen Light Air Show. Zodra het begint te schemeren, om 16.25 uur, zullen 4 internationale vliegstunt teams ervoor zorgen dat je een bijzonder spektakel in de lucht gaat zien. Dit is de allereerste keer dat zoiets in Nederland is te zien. Uitgebreide info over dit spectaculaire event lees je in mijn aparte artikel; Vliegshow in Nederland.

Scheveningen Light Air Show

Rootz Winterbier Festival – 7 t/m 9 december

Rootz, de bier specialist van Den Haag, organiseert voor de tweede keer een openlucht winterbier festival. In de Haagse Biertuin, aan de Grote Marktstraat, kan je meer dan 50 verschillende winterbieren van de tap proeven uit kleine proefglaasjes. Onder andere de Haagse bier vrienden Kompaan, Bierbrouwerij Scheveningen en Van Alsem zullen aanwezig zijn. Aan een winterse entourage is ook gedacht, er staat een chalets, je kan crepes eten, een bodempje leggen tijdens een bijpassende winter BBQ van de De Rokende Règâhs, opwarmen bij vuurkorven en genieten van live muziek.

Rootz Winterbier Festival

TINK amazing shop windows The Hague – 8 t/m 19 december 2018

Van 8 tot en met 19 december 2018 is de Haagse binnenstad weer het decor voor het winterevent TINK amazing shop windows The Hague. Winkeliers zetten al hun creativiteit in om de titel van mooiste etalage van de Haagse binnenstad in de wacht te slepen en daar wordt flink werk van gemaakt. Sommige winkeletalages zijn ware kunstwerken. Liefhebbers moeten nog even geduld hebben maar hou de etalageroute in de gaten om te zien waar je beslist langs moet lopen.

TINK - Amazing Shop - Den Haag

Scheveningen Light Walk  – 8 december 2018

Op zaterdagavond 8 december wordt Scheveningen opgelicht tijdens de Scheveningen Light Walk. Waan je in een sprookjeswereld over één van de twee afstanden van 12,5 of 18,5 kilometer. Je start vanaf de Scheveningse Pier, wandelt over het strand, door de duinen, bos, parken, door bekende Scheveningse wijken, de havens en dwars door het verlichte Madurodam en Sea Life om vervolgens te finishen op de Pier!

Tijdens de Light Walk kom je bijzondere licht-, geluid- en vuuracts tegen waar Scheveningse kunstenaars aan mee werken. Kleed je warm aan tegen de winterse kou en geniet van een spectaculaire wandeling door Scheveningen. Ben jij de gelukkige dat je een ticket hebt weten te bemachtigen?

Scheveningen Light Walk 

Kerstboomceremonie Lange Voorhout – 13 december 17.30 – 18.15 uur

Het Luciafeest is een typisch Zweeds lichtfeest dat elk jaar op 13 december, de naamdag van Sint Lucia, wordt gevierd.  De traditie stamt uit het eeuwenoude midwinterlichtfestival. In de vroege ochtend wekken meisjes, gekleed in witte kleding en met kaarsjes op hun hoofd, de rest van het gezin en ouderen en zingen daarbij speciale Lucialiedjes.

De kerstboom op het Lange Voorhout in Den Haag is een geschenk van Zweden. Iedereen is welkom bij de kerstboomceremonie waar rond 17:30 uur de burgemeester en de Zweedse ambassadeur de lichtjes van de kerstboom aansteken.Voor het Escher Museum op het Lange Voorhout zijn er gratis optredens van zangkoren en kun je opwarmen en genieten van een bisschopswijn en warme chocolademelk.

Kerstboomceremonie Lange Voorhout

Royal Christmas Fair – 14 t/m 23 december 2018

Van 14 tot en met 23 december december staat het Lange Voorhout in het teken van de Royal Christmas Fair. Twinkelende lichtjes heten je welkom en je kan je slag slaan bij tientallen kerstkraampjes vol winterse vachten, sfeerverlichting en kerst accessoires. Uiteraard kan je ook genieten van glühwein en heerlijke warme chocolademelk en staan er diverse foodtrucks met winterse hapjes en gerechten.

Naast de vele kerstkraampjes is er op de Royal Christmas Fair in Den Haag nog veel meer te beleven. Op een speciaal podium verspreid over de kerstmarkt vinden er diverse optredens plaats van kinderkoren, theatergroepen, ensembles en storytellers.

Openingstijden en locatie
De Royal Christmas Fais is geopend van 14 december t/m 23 december, elke dag van 12.00 tot 21.00 uur en vind plaats op het Lange Voorhout. De toegang is gratis.

Royal Christmas Fair

Wintermarkt Hofkwartier Den Haag 

In het historische Hofkwartier werd vorig jaar een wintermarkt georganiseerd. De sfeervolle kerstmarkt in ‘Dickens-stijl’ vind plaats rondom de Grote Kerk, de Prinsestraat, Molstraat, Papestraat, (Korte) Molensraat en de Annastraat. Er staan vele kraampjes met allerlei kerst accesoires en houten huisjes vol met cadeautjes, mode, accessoires, snuisterijen en lekkernijen. Artiesten en acteurs verkleed als Dickens-figuren zullen niet ontbreken en vermaken het publiek met optredens.

*data 2018 nog niet bekend.

Wintermarkt Hofkwartier

Kerst rondvaarten Den Haag – 19,20, 21 & 22 dec. 2018 

Ook dit jaar zijn er weer sfeervolle kerstvaarten door de Haagse grachten in de twee dagen voorafgaand aan Kerst. De kerstvaarten laten u winters Den Haag zien en de gidsen van De Ooievaart vertellen u winterse verhalen, met leuke anekdotes die muzikaal worden omlijst. De fluisterboten zijn open dus kleed je goed warm aan om te genieten van deze bijzondere rondvaart van 45 minuten. De Kerst rondvaarten door Den Haag startte alle vier de dagen om 19.00 uur vanaf de Bierkade. Zorg dat je 15 minuten voor aanvang van de vaart aanwezig bent dan kan je in het Havenkantoor aan de Bierkade alvast genieten van een glas Glühwein.

Kerst rondvaarten

(Royal) Kerst High Tea bij Des Indes – 7 december 2018 t/m 6 Januari  2019

Hotel Des Indes, a Luxury Collection Hotel dat elegantie en grandeur uitstraalt. Als je hier naar toe gaat voel je je echt een royal! Of je er nou overnacht of niet, als je in Den Haag bent is dit een plek waar je ook gewoon even naar binnen moet lopen om te kijken. Momenteel staat er een prachtige kerstboom en de huis patissier heeft een prachtig huis gemaakt. Helaas niet om van te smullen maar alleen om naar te kijken. Al 136 jaar lang ontvangt Hotel Des Indes gasten uit alle windstreken. Wat je beslist een keer moet doen is genieten van de High Tea. De Des Indes High Tea is legendarisch, bestaat uit vier gangen pure verwennerij en is echt een traditie in Den Haag voor veel mensen. In de decembermaand is het extra genieten bij de kerstboom in de lounge.

De luxe sandwiches, amuses, warme hartige gerechten, verse scones en chocolade lekkernijen worden allemaal gemaakt door de in house patissier. De Kerst High Tea is mogelijk van 7 december t/m 6 januari, (behalve 24, 25 en 26 december) start om 14.00 uur en kost doordeweeks €45,- en in het weekend €47,50 per persoon. De Kerst Royal High Tea is mogelijk op 24, 25 en 26 december om 13.00 uur. Je betaald dan € 65,- per persoon inclusief een glas champagne. Leuk om te weten: elke zaterdag speelt de Bulgaarse pianist Ivan Pavlov.

High tea bij Hotel Des Indes

Groot Kerstcircus Den Haag 22 december 2017 t/m 6 januari 2019

De wereldtop van circusartiesten reist weer af naar Den Haag voor het Kerstcircus. Het wordt een voorstelling in de traditie van het Circusfestival van Monte Carlo en het beroemde Billy Smarts Kerstcircus. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 19 euro per ticket, exclusief bespreek- en transactiekosten. Er zijn tussen de genoemde datums shows om 11.30 uur en om 15.00 uur behalve op 1 januari 2018.

Groot Kerstcircus Den Haag

Carnivale in het Huijgenspark – 27 t/m 30 december 2018

Het Huijgenspark in Den Haag is vanaf donderdag 27 december weer het toneel van Carnivale. Festival Carnivale valt amper te omschrijven wat het eigenlijk is. De Parade, maar dan heel anders zeggen mensen wel eens. Wat mij betreft moet je er gewoon een keer geweest zijn. In het Haagse Huijgenspark ontstaat een magische wereld met bijzondere artiesten, zeer verrassende optredens, warmte bij kampvuren, lichtjes die de donkere dagen opfleuren en het is dé plek om bizarre dingen mee te maken. Vooral tijdens de avonduren ontluiken de rauwe randjes van het festival en ontstaat Carnivale Obscura.

De voorstellingen die je gaat zien, je zou niet eens weten dat het bestaat. Kijk je ogen uit bij ‘The Rocketman’ en bij de ‘beruchte Fakir uit Barcelona’, laat je meevoeren in de dans van de burlesque danseressen, loop tussen dwergen en steltlopers en kijk je ogen uit en stamp mee bij de ‘Wall of Death’. Die moet je echt een keer gezien hebben en dit jaar is de laatste keer want hierna stopt deze historische kermis attractie ermee helaas! In de grote horecatent in het midden van het Huijgenspark kan je eten en drinken, van Oudhollandse stamppotten tot soepen en eenvoudige maaltijden. Liever poffertjes en warme choco? Ook dat kan! Je koopt je ticket voor Carnivale online en betaald ter plaatse met Carnivale-muntjes.

Carnivale in het Huijgenspark

Vreugdevuur Scheveningen & Duindorp 31 december 2018

Op 27 december start men weer met de opbouw op het Noorderstrand van het Vreugdevuur Scheveningen. De Scheveningse traditie heeft als doel hoogste vreugdevuur van Nederland te organiseren. Maar op het Zuiderstrand in Duindorp bouwt men ook elk jaar een enorm vreugdevuur. Ieder jaar barst de spanning los welke van de twee vreugdevuren het hoogste van Nederland wordt met oud en nieuw. Het vreugdevuur wordt op oudejaarsavond rond middernacht aangestoken en is gratis te bezoeken.

Lees ook: Alles wat je wilt weten over Vreugdevuur Scheveningen 2018-2019

Oud & Nieuw in Den Haag

Jaaa, 070 got it! In Den Haag vier je dit jaar van 21.00 uur in de avond tot 01.30 het nationale aftelmoment bij de Hofvijver. Heb je zin om daarna nog door te feesten? Check dan zeker even het artikel van mijn blogvriendin Denise, (Oud & Nieuw in Den Haag) die een gaaf overzicht heeft gemaakt vol inspiratie bij drie toffe rooftop bars in de stad.

 • After Supper New Years Eve Rooftop Party in de BINK;
 • Champagne Skyball in the Penthouse;
 • Dakterras van Bleijenberg.

Oud & Nieuw bij de Hofvijver

Op 31 december 2018 organiseert de gemeente Den Haag wederom een gratis toegankelijke feestavond tijdens Oud & Nieuw in de Haagse binnenstad. Net als vorig jaar wordt het aftelmoment live uitgezonden op NPO 1, vanaf de Hofvijver in Den Haag. Het programma voor Oud & Nieuw bij de Hofvijver in Den Haag is onder voorbehoud.

 • 22:00 uur muziekshow met DJ’s;
 • 23:50 uur Live uitzending NOS;
 • 23:59 uur Nationaal aftelmoment;
 • 00:00 uur Vuurwerkshow, ondersteund door video, licht en geluid.

Vuurwerkshow Hofvijver - Den Haag

Tips voor een weekend Den Haag

Er is zoveel te beleven in Den Haag in de winter. En vergeet de badplaats Scheveningen niet waar je in nog geen kwartier naar toe reist. Plan een weekend in Den Haag en laat je verrassen met allerlei leuke tips in de hofstad en check zeker ook het aanbod aan winter evenementen in Scheveningen. In 2018 viert men namelijk dat Scheveningen 200 jaar bestaat en er staan een paar coole dingen op de agenda.

Kom jij winters Den Haag beleven?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post