Wat als je nou gek bent op wintersport en adrenaline? Wil je eens iets nieuws uitproberen en op een alternatieve manier van een besneeuwde berg naar beneden of een kick beleven in de sneeuw? Check deze wintersportactiviteiten vol adrenaline.

Dé wintersportactiviteiten voor adrenaline lovers

Wintersportliefhebbers skiën of snowboarden vaak naar beneden. Maar hoe leuk is het om eens iets anders te gaan beleven in de sneeuw? Ik ben al redelijk vaak tijdens de wintersport op een andere manier naar beneden geroetsjd dan met mijn ski’s onder.

Voor mij is het geen kwestie dat het skiën mij geen uitdaging meer biedt. Ik hou ervan om nieuwe wintersportactiviteiten te ervaren en daarnaast draait een wintersportreis voor mij niet alleen om het skiën. Puur omdat er ook zoveel andere toffe dingen te beleven zijn qua wintersportactiviteiten in de sneeuw. Toen ik mijn onderzoek startte dacht ik al dat ik aardig wat dingen had beleefd maar, inmiddels is mijn sneeuw avonturen bucketlist nog langer geworden.

Reistip: Zorg dat je goed verzekerd op reis gaat als je een van de onderstaande wintersportactiviteiten wilt gaan beleven. Wintersportactiviteiten met een adrenaline gehalte bieden naast heel veel fun ook meer risico. Dan is het wel zo fijn dat je goed verzekerd bent. Activiteit zes is bijvoorbeeld geweldig maar check mijn persoonlijke reisvideo verderop om te zien hoe het niet moet.

1 Snowkiten – Diverse wintersport bestemmingen

Snowkiten, een mix van kitesurfen en skiën. Dat lijkt mij super tof maar helaas zijn mijn ski skills nog niet goed genoeg om dat uit te gaan proberen. Op diverse wintersport bestemmingen is het mogelijk om te gaan snowkiten, Heb jij dat wel eens gedaan?

Snowkiten

2 Bun J what? Tignes – Frankrijk

Ben jij echt een adrenaline junk en een snowboard pro? Dan kan je een ultieme kick beleven op de Bun J Ride in Tignes, Frankrijk. Hoe dat werkt? Je bindt je snowboard onder en terwijl je vast zit aan een elastiek, spring je vanaf een hoogte van 40 meter in het diepe. Wees gerust, je ‘val’ word gebroken door het elastiek waar je aan vast zit en uiteindelijk tokkel je naar beneden.

Praktische informatie:
Je vindt de Bun J Ride naast de zogenoemde “Lac” blauwe piste bij de Merles lift. , chairlift). De minimale leeftijd is 13 jaar en minimale gewicht is 40 kilo. De Bun J Ride is elke dag geopend, behalve op zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur. Een sprong kost €75,-.

3 Bobsleeën – Olympia Bob Run – St. Moritz – Zwitserland

Gierende zenuwen, zwetende handen, een adrenalinerush, een topsnelheid van 130 kilometer per uur en het ondergaan van 4G. Wowww, ik ben gaan bobsleeën in Zwitserland en ik doe het nooit meer! Super gaaf was het en ik ben blij dat ik het gedaan heb, maar nu ik weet wat mij te wachten staat doe ik het nooit meer.

Praktische informatie:
Wil jij ook eens de duurste minuut van je leven beleven? Reserveer een plek in de bobslee voor een bedrag á 250 Zwitserse Frank.

4 Hoogste tokkelbaan ter wereld – Val Thorens – Frankrijk

Hou jij van tokkelen? Dan moet de tokkelbaan in Val Thorens op je bucketlist want dat is de hoogste tokkelbaan ter wereld. De zip-line is gelanceerd in 2014 en strekt zicht uit over de Lory vallei tussen het Franse Orelle en Val Thorens. Wat kan je verwachten? Je hangt 250 meter boven de gletsjer, ervaart 2 minuten pure opwinding of angst over een lengte van 1300 meter met een snelheid van 65 tot maximaal 105 kilometer per uur.

Praktische informatie:
Hoe kom je er?
Via de stoeltjeslift bij Bouchet, in het Orelle skigebied heb je toegang tot de start op 3000 meter hoogte in Col de Thorens. Voor een bedrag van €50,- kan jij dit afvinken van je bucketlist.

5 Snowbiken – Diverse wintersport bestemmingen

Neem een mountainbike, vervang de wielen voor twee kleine ski’s en voilà – de snowbike is geboren. Er bestaat een variant met twee pedalen en een versie waar je twee skietjes onder je voeten moet vastmaken. Het werkt net als met skiën eigenlijk, afremmen doe je door het vormen van een ‘pizzapunt’ en sturen doe je met je zit en je benen. Hilariteit en snelheid gegarandeerd.

Snowbiken al geprobeerd. De volgende variant is ook al bedacht, de Yooner. Op dit kartachtige ding zit zelfs een stuurknuppel voor soepele bochten.

Wintersportactiviteiten

6 (Nacht) Sleeën / rodelen / tobagan 

Sleeën, rodelen, tobagan, het ligt er maar net aan je waar je bent  op reis hoe men het noemt. Het klinkt misschien suf om te gaan sleeën op een wintersportbestemming. Ik kan je vertellen dat is het absoluut niet. Ik ben gaan sleeën in Fane Alm in Zuid-Tirol, in Scuol in Zwitserland en in het Stubaital in Oostenrijk. Allereerst is het een leuke manier om door de omgeving te glijden en daarnaast is het best een uitdaging om met een behoorlijke snelheid de slee track af te leggen. Dat het ook wel eens mis kan gaan heb ik zelf helaas aan den lijve mogen ondervinden. Dus wees gewaarschuwd. Check de video als je wilt zien hoe het niet moet.

Praktische informatie:
Zorg dat je goede, stevige schoenen aan hebt met een goed profiel zodat je in staat bent om jezelf goed af te remmen. Ga je in het donker rodelen? Zet een hoofdlamp op je skihelm.

Rodelen Scuol - Zwitserland

7 Airboarden – Zwitserland en Duitsland

Ik hou van adrenalinekicks maar als ik dit zie geloof ik toch niet dat ik het durf. Het airboard is min of meer een opblaasbare slee met twee handvatten waar je met je buik op ligt. Met snelheden tot 100 kilometer per uur wordt het in mijn geval gegarandeerd sneeuwhappen. Face first op een slee track naar beneden suizen? Je moet het maar durven ! Airboarden is mogelijk in Zwitserland en in het Duitse Beieren. Ik geloof dat ik persoonlijk zou kiezen voor een snowtube ervaring dat lijkt mij dan ook hilarisch en best gedurfd.

8 Zorbing – Flachau, Oberstdorf – Oostenrijk

Ken je die kunststof ballen waar je in kan gaan zitten? Heb je wel eens van Zorbing gehoord? Het eerste ken ik, het tweede niet, maar dat tezamen heet dus Zorbing. Oftewel, je neemt plaats in een kunststof bal en laat je van de helling afrollen. Hierbij schijn je gemakkelijk snelheden van de rond de 50 kilometer per uur te halen.

9 Ski joering – Skiën achter een paard

Als paardenliefhebber staat Ski joering echt hoog op mijn bucketlist om eens te beleven. Hoe gaaf is het om achter een paard te kunnen gaan skiën? Hoe hard je gaat is afhankelijk van of je het paard zelf stuurt of dat iemand het paard berijdt.

10 Snake Gliss – Diverse wintersport bestemmingen Frankrijk

Af en toe ben ik net een klein kind en ik vind de Snake Gliss dus echt hilarisch. Hoe geweldig is het om met een stel vrienden als een soort reusachtige slang de piste af te sleeën.  Er zijn meerdere wintersportgebieden in Frankrijk waar jij als slang van de piste af kan. Bezoek de website www.snake-gliss.com voor een overzicht van alle “Snakeproof” wintersportgebieden.

11 Trikke Skii – La Plagne – Frankrijk

De snowbike en de Yooner had ik al genoemd als wintersportactiviteiten. Skieën op een Trikke Skii heeft iets weg van fietsen met zijwieltjes. Voordeel hiervan is dat het makkelijk is om het te leren en de drie contactpunten ervoor zorgen dat je stabiel in de sneeuw ligt. In La Plagne kan je het gratis proberen op woensdagen.

Heb jij wel eens één van deze wintersportactiviteiten beleefd?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post