Wil jij deze zomer naar de Oostenrijkse bergen op vakantie? Ik laat je in dit artikel graag zien wat je allemaal kan beleven in de Wildkogel Arena regio qua zomer activiteiten.

Wildkogel Arena zomer activiteiten

Heerlijke boslucht, fris bronwater, uitgestrekte bergweiden en in de verte de bergtoppen. In de Wildkogel-Arena kan je genieten van de natuur in het Nationaal Park Hohe Tauern.

In de Wildkogel-Arena is er van alles te beleven. In de wintermaanden is het een populair skigebied en al die bergliften zorgen ervoor dat je in de zomer eenvoudig naar de hooggelegen wandelgebieden kan reizen. De bergliften maken deel uit van de “Beste Oostenrijkse zomerkabelbanen“.

Na je wandeling kan je naar beneden roetsjen over het wandelpad met de glijbanen, de Rutschenweg of via de mountainkartbaan. Met de Nationalpark Sommercard ontvang je één gratis kabelbaanrit de berg op en naar het dal per dag. Wat mij betreft zijn dit de leukste Wildkogel Arena zomer activiteiten.

*Ontdek alles over deze regio in het Nederlands.
**Bekijk hier al mijn vakantie tips voor Oostenrijk.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Naar beneden scheuren op de mountainkartbaan

Een van de tofste activiteiten wat je in de zomermaanden in de bergen kan beleven vind ik, mountaincarten! Ik ben zelf al eens gaan mountaincarten in het Zwarte Woud in Baiersbronn. Vergis je niet, dit is een avontuur waarbij je hoge snelheden kan halen als je mountaincartbaan af racet.

Vanaf het bergstation van de Smaragdbahn is er een vier kilometer lange mountainkartbaan naar beneden. Deze allterrain-driewielerkarts garanderen snelheid en pittig bochtenwerk tot in het dal. Extra leuk, als je eenmaal beneden bent kan je ook met de Smaragdbahn weer naar boven, want deze kabelbaan brengt je samen met je kart weer naar de top.

*Hier kan je meer lezen over mountainkart in de Wildkogel Arena

Wildkogel Arena zomer activiteiten

Volg de Panoramaweg en glij naar beneden via 10 glijbanen

Leuk voor jong en oud! Volg de Panoramaweg en wandel naar het tussenstation van de Wildkogelbahn op een hoogte van 1.644 meter. Vanaf het tussenstation start de Rutschenweg. De Rutschenweg is een parcours van tien roestvrijstalen glijbanen met een lengte van 22 tot 53 meter lang. Bij een van de glijbanen beloven ze zelfs een “vrijeval- en woweffect”.

Wildkogel Arena zomer activiteiten

Bijzonder, ga 3D boogschieten

Het plezier van een vakantie in de Wildkogel Arena is niet voorbij na je glijbanen avontuur. Aan het eind van de Rutschenweg op een hoogte van 1.200 meter wacht alweer een volgend avontuur op je. Bij het Alpengasthof Stockenbaum is er namelijk een 3D-boogschietparcours. Er zijn tien stations in totaal en de deze Wildkogel Arena zomer activiteit duurt ongeveer één tot maximaal twee uur.

Wildkogel Arena zomer activiteiten

Zo vrij als een vogel, ontdek Wildkogel Arena vanuit de lucht

In de Wildkogel Arena kan je je zo vrij als een vogel voelen. De vliegschool van Pinzgau biedt verschillende mogelijkheden aan om in de zomermaanden de Wildkogel Arena vanuit de lucht te ontdekken. Kies voor een tandemvlucht en ga paragliden of parapenten. En wil je het zelf leren? Dan worden er ook uitgebreide cursussen aangeboden voor beginners en gevorderden.

Vind je vliegen teveel van het goede? Je kan natuurlijk ook gewoon gaan wandelen naar de mooiste uitzichtpunten in de Wildkogel Arena. De hoofdfoto van dit artikel is bijvoorbeeld de Bergsee in Bramberg.

Wildkogel Arena Neukirchen Bramberg

Welke Wildkogel Arena zomer activiteiten zou jij ook wel willen beleven?

Print Friendly, PDF & Email