In dit artikel ontdek jij alles over het Wildkogel Arena Neukirchen Bramberg skigebied in Oostenrijk! Het is een van de beste skigebieden tot 80 kilometer en heeft de primeur van de langste verlichte rodelbaan ter wereld!

Wildkogel Arena Neukirchen & Bramberg skigebied Oostenrijk

De Wildkogel Arena Neukirchen en Bramberg skigebied behoort volgens Skiresort tot de “beste skigebieden van de wereld tot 80 kilometer piste“. In totaal heeft dit skigebied in Oostenrijk maar liefst 16 onderscheidingen ontvangen van Skiresort Service International, zij zijn wereldleider in de publicatie en distributie van informatie en gegevens over skiresorts.

In het Wildkogel Arena Neukirchen en Bramberg skigebied brengen de Wildkogelbahn in Neukirchen en de Smaragdbahn in Bramberg wintersporters naar een hoogte van 2100 meter. Eenmaal boven ligt er 75 kilometer aan gevarieerde afdalingen aan je voeten.

Er zijn zonnige en boomvrije carvingpistes, uitdagende en steile zwarte pistes onder de Braunkogel en de Pfeifferköpfl en er zijn lange, pittige afdalingen die een uitdaging zijn voor je conditie tot in het dal. De dalafdaling naar Bramberg heeft een lengte van 14 kilometer en 1300 meter hoogteverschil, waardoor het Wildkogel Arena Neukirchen Bramberg skigebied  de eer heeft in het bezit te zijn van de langste dalafdaling van het Salzburgerland. Dit is de ook de plek waar je de langste verlichte rodelbaan ter wereld vind. De cijfers voor skiën en snowboarden in Wildkogel Arena Neukirchen en Bramberg skigebied op een rij:

  1. 395 kilometer aan pistes in de omgeving;
  2. 75 kilometer aan pistes in het gebied zelf;
  3. Maar liefst 16 onderscheidingen ontvangen van Skiresort;
  4. 85% lichte en middelzware pistes, ideaal voor (her)beginners en gezinnen;
  5. Ben je een pistekilometervreter? Op een afstand van maximaal 20 kilometer liggen de grote skigebieden Zillertal Arena en Kitzbüheler Alpen, alles tezamen is dat ruim 395 kilometer.

Mocht er niet genoeg sneeuwval zijn dan is het mogelijk om vanuit het nieuwe opslagmeer Braunkogel 85% van de pistes technisch te besneeuwend. Voor de duurzame wintersporters is het goed om te weten dat er een klimaatvriendelijke elektrische trein, de eLINER, skigasten tijdens de openingstijden van de dalafdaling in Neukirchen groen en stil naar het dalstation van de Wildkogelbahn rijdt. Daarnaast zijn er gratis skibussen beschikbaar voor comfortabele transfers. Het Wildkogel Arena Neukirchen en Bramberg skigebied is een KlimaAktiv-partner, wat betekent dat ze zich inzetten voor klimaatneutraliteit in het skigebied.

Over het algemeen opent het winterseizoen in Wildkogel Arena Neukirchen en Bramberg op 8 december en je kan van wintersport blijven genieten tot ongeveer 16 april. Elk jaar verschillen de dagen een klein beetje, dus check de website van de regio voor de definitieve data. De pistes en liften openen dagelijks vanaf 08.30 uur en de laatste dalrit kan om 16.30 uur gestart worden.

*Check hier alle winter activiteiten in Wildkogel Arena.
**Bekijk hier al mijn persoonlijke reistips voor Oostenrijk.
***Ontdek hier alle wellness vakantie tips voor Oostenrijk.
****Super vet! De langste verlichte rodelbaan in de Wildkogel Arena.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Wintersportvakantie Oostenrijk

Speedcheckpiste, 1e skigebied met alle attracties van Skiline

Met de nieuwe Speedcheckpiste is de Wildkogel-Arena het eerste skigebied waar je alle  attracties van Skiline vindt. Handige info, maar het eerste wat ik dacht is; ‘wat is Skiline’?

Even gegoogled, het blijkt dat je met de Skiline app automatisch al je afgelegde hoogtemeters, liftritten en pistekilometers kan bijhouden. Ook kan je precies zien waar je allemaal geweest bent. Kijk op je skipas naar het skipassnummer en vul dat in op Skiline, daarna kan je aan het einde van je wintersport vakantie in de Wildkogel Arena Neukirchen en Bramberg skigebied zien waar je allemaal bent geweest en hoeveel hoogtemeters en pistekilometers je hebt afgelegd en hoe vaak en in welke liften je bent gestapt.

Voor de echte snelheidsduivels is Skiline een uitkomst, het rekent hier met tienden en honderdsten van een seconde. Nu begrijp ik ook gelijk waarom ik zelf Skiline nog niet kende;). Nico van WintersportOostenrijkGids zegt hierover; “het is een leuk speeltje, waarmee je je skiprestaties per dag kunt vergelijken. Je moet er wel je mobiele data voor aanzetten, maar als het hele skigebied openbare WiFi heeft, kan het ook via de WiFi. “.

Een handige tip voor vertrek naar het Wildkogel Arena Neukirchen en Bramberg skigebied is het gratis downloaden van de “BB Wildkogel” app. Met deze app hebben skiërs en snowboarders altijd de actuele informatie uit het skigebied bij de hand.

*Check hier alle winter activiteiten in Wildkogel Arena.

Wildkogel Arena Neukirchen Bramberg skigebied Oostenrijk

Wildkogel Arena webcam

Hoe ligt het Wildkogel Arena skigebied erbij? Bekijk de Wildkogel Arena webcam en je kan live kijken hoe het eruit ziet. Er zijn meerdere webcams in het gebied. Via de link hieronder kan je de locatie naar keuze aanklikken en rondkijken.

*Hier kan je de Wildkogel Arena webcams bekijken.

Wildkogel Arena webcams

Wildkogel Arena skigebied pistekaart

Altijd handig en een must om bij je te hebben, een pistekaart van het skigebied waar je gaat skiën en/of snowboarden. Hieronder zie je de Wildkogel Arena skigebied pistekaart voor Neukirchen en Bramberg.

Wildkogel Arena skigebied pistekaart

Meer reistips voor Wildkogel Arena

Heb jij wintersport vakantieplannen naar de Wildkogel Arena in Oostenrijk? Bekijk dan ook de onderstaande artikelen met tips voor een bezoek aan de Wildkogel Arena in Oostenrijk. Daarnaast kan je ook alle reistips en wellness vakantie tips in Oostenrijk via de linken hieronder ontdekken.

  1. Check hier alle winter activiteiten in Wildkogel Arena;
  2. Ontdek hier alle wellness vakantie tips voor Oostenrijk;
  3. Bekijk hier al mijn persoonlijke reistips voor Oostenrijk;
  4. Super vet! De langste verlichte rodelbaan in de Wildkogel Arena.

Langste verlichte rodelbaan ter wereld Wildkogel Arena Oostenrijk

Ben jij al eens naar Wildkogel Arena
Neukirchen en Bramberg skigebied in Oostenrijk geweest?

Print Friendly, PDF & Email