Proberen te genieten van kleine dingen, dat is zo belangrijk in een crisis als dit. Mis je het reizen en hou je van wijn? Dan heb ik nu een leuke tip voor je. Maak een wereldse wijnreis vanuit huis met de wijnreis van Wijnproeverijbox en geniet thuis van wijn proeven of tijdens een weekend weg.

Ga op wijnreis met Wijnproeverijbox

In de auto stappen om naar Frankrijk of Italië te rijden voor het proeven van heerlijke lokale wijnen. Of een vliegticket boeken naar Spanje of Portugal voor een roadtrip langs mooie wijngaarden. Of een 3-weekse rondreis naar Chili en daar de wijncultuur ontdekken.

Helaas moeten we die wijnreizen allemaal missen maar wat wel kan is wegdromen naar al die bestemmingen onder het genot van heerlijke wijnen. En die buitenlandse wijnen kan je natuurlijk kopen bij de supermarkt of bij een wijnspeciaalzaak maar ik heb een leukere tip voor je. Ga op wijnreis met een Wijnproeverijbox!

*Hou je net als ik van wijn en wellness? Bekijk hier al mijn Wijn & Wellness reizen tips!


Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Wijnreis met Wijnproeverij box

Thuis wijn proeven

Mini wijnreis naar Frankrijk, Spanje en Chili

Ik mis het reizen zo! Niet zo gek als reizen je werk is, maar in een jaar tijd ben ik toch een specialist geworden van tips voor het vakantiegevoel langer vasthouden naar thuis vakantie tips. Ik kwam zelfs weer een artikel tegen met tips voor drank uit het buitenland meenemen in je ruimbagage.

Ga je op wijnreis met Wijnproeverijbox.nl dan hoef je nergens aan te denken en wordt alles voor je geregeld. Het enige wat je hoeft te doen is een keuze maken uit de diverse wijnreis proeverij boxen en dan loopt alles op rolletjes.

Je kan natuurlijk thuis met zijn tweeën of zodra het weer mag met een paar vrienden genieten van een wereldse wijnreis en wijnproeverij thuis. Maar wij kozen voor een mini wijntrip box met de heerlijke droom-weg naam ‘Wereldse Verrassing’. We namen de wijnproeverij box mee tijdens een mini vakantie in eigen land. Want nu we na 21.00 uur thuis moeten zijn heb je alle tijd om te genieten van een wereldse wijnreis.

Thuis wijn proeven

De wereld rond met de mini wijntrip box ‘Wereldse Verrassing’

De mini wijntrip box ‘Wereldse Verrassing leidde ons naar Emiliana Orgánico uit het wijngebied Casablanca in Chili. Na het proeven van deze verfrissende Chardonnay was het tijd om terug te reizen naar Europa.

We belanden in het Franse wijngebied Vallée du Rhône en lieten de rode wijn aan de hand van de tips op het wijnproefformulier door onze mond rollen. Een ruwe diamant, zo wordt de Chevalier d’Anthelme van Wijnhuis Cellier des Chartreux omschreven.

Onze laatste wijnproeverij bracht ons naar Wijnhuis Bodegas Del Medievo in het Spaanse La Rioja wijngebied. Ik dacht gelijk terug aan mijn deelname aan ‘Battala del Vino’ het wereldberoemde wijn gooi feest in La Rioja!

Alle wijnen uit de mini wijntrip box bevatten 375 milliliter wijn. Veel te veel natuurlijk voor een wijnproeverij voor 2 personen om thuis te proeven of tijdens een weekend weg. De verfrissende witte Chileense wijn daarvan hebben we allebei 2 glazen opgedronken. De Franse wijn uit Vallée du Rhône daar hebben we beiden een glas van gedronken. Na het invullen van onze bevindingen van de Margués de Mejía uit La Rioja in Spanje hebben we ons laatste glas lekker in bad gedronken. Want wijn en badderen, dat is een hele fijn combinatie! Wist je dat je er zelfs vinotherapie behandelingen zijn? Ontdek zelf eens niet alleen de heerlijke smaak van druiven maar ook de kracht van druiven.

Wijnproeverij thuis

Wijnproeverijbox

Handige tips voor thuis wijn proeven

Ik ga niet alles verklappen want dan is de wereldse verrassing van de wijnreis van Wijnproeverijbox er meteen af. Maar ik kan je verzekeren dat de wijnproeverijbox een mooi cadeau voor een wijnliefhebber is maar ook heel leuk is om jezelf cadeau te doen. Het wijnreis pakket wordt geleverd in een mooie witte giftbox die alles bevat wat je nodig hebt om thuis wijn te proeven.

De wijnproefformulieren wijzen voor zich. Ik heb veel wijnproeverijen gedaan en weet inmiddels dat je het beste rond een uur of 10.00 in de ochtend een wijn kan proeven. En wijnen proef je het beste door gebruik te maken van je ogen, neus en mond zintuigen. Bij mij gaat het er vooral om of ik iets lekker vind of niet maar door het proefnotitie formulier ben je hier veel bewuster mee bezig en ontdek je meer van de wijn. Handig, mocht je een beetje rozig worden van het thuis proeven van de wijnen, de wijnflessen zijn genummerd voor het geval je het niet meer goed ziet!

 1. Zorg voor de juiste temperatuur van de wijnflessen:
  – Mousserend / 8-10 graden
  – Verkwikkend wit / 8-10 graden
  – Verfijnd wit / 10-12 graden
  – Rosé / 8-10 graden
  – Rood / 16-18 grasden
  – Dessertwijn / 8-12 graden
 2. Haal stokbrood, lekkere kaasjes en niet te pittige hapjes in huis voor bij de wijnproeverij.

Tips wijnproeverij thuis

Meer wijnreis tips voor wijnliefhebbers

Speciaal voor alle reis en wijn liefhebbers, een overzicht van al mijn wijnreis tips die ik de laatste jaren mocht beleven. Bekijk ze allemaal en ontdek welke wijnreizen jij ook een keer wilt beleven. De onderstaande foto is gemaakt in Chexbres, aan het meer van Genève. De wijngaardterrassen van Lavaux vormen een wijnbouwgebied dat in 2007 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.

 1. Gooien met wijn in La Rioja;
 2. Badderen in wijn met Vinotherapie;
 3. Heel veel tips voor Wijn & Wellness reizen;
 4. Ontdek de mooiste wijngaarden in Brabant;
 5. Tips voor wijnhotels in de Alentejo, Portugal;
 6. Ideeën voor overnachten in wijngaard in Nederland;
 7. Zo leuk, de wijnmarkten en wijnfeesten in Duitsland;
 8. Wijn & Wellness reis naar L’AND Vineyards Hotel in de Alentejo;
 9. Tips voor wijn proeven in Montalcino in Italië bij Aziende Agricola Cerbaia;
 10. Een Wine Ski Safari en daarna wijnkelder van La Perla in Zuid-Tirol induiken!

Wijnreis tips - Wijnreizen

Zou jij ook wel eens een wijnreis willen beleven
en thuis wijn willen proeven met Wijnproeverijbox?

Print Friendly, PDF & Email