Hou je van wijnen en wil je eens een echt bijzondere wijnkelder zien? Duik dan de wijnkelder van La Perla in Corvara in Zuid-Tirol in. Dit is écht een Wijn Experience!

De wijnkelder van La Perla in Corvara in Zuid-Tirol

Wijnproeven kan je overal, van Frankrijk tot Italië en van Israël tot Zuid Afrika. Ik heb al op vele plekken wijn geproefd en gedronken en op evenveel plekken ben ik in de wijnkelders geweest. Maar deze wijnkelder tour was er werkelijk een om nooit te vergeten. Wat een belevenis!

We mochten het niet vergelijken met de Efteling maar het verhaal erachter, de opbouw van de kelder, de storytelling door de sommelier en de variëteit aan belevenissen hebben mij versteld doen staan.

Eigenaar Michil Costa van 5 sterren hotel La Perla in Corvara, (één van de The Leading Hotels of the World), in de regio Alta Badia in Zuid Tirol, is een fervent wijn- en muziekliefhebber. Deze twee passies heeft hij gecombineerd en daaruit is de Mahatma wijnkelder ontstaan.

De Mahatma kelder is vernoemd naar Mahatma Gandi, de “grote geest” en komt uit India. De Mahatma wijn wordt hier ook geproduceerd. Zijn liefde voor wijn en muziek liet hij versmelten, bij meerdere soorten wijn genoot hij van bepaalde muziek en dat is het onderdeel van deze tour dat alles verbind.

🍷Bekijk de beschikbaarheid bij Hotel La Perla in Corvara;
🍷Laat je verrassen en bezoek ooit ook al deze bijzondere wijnkelders overal ter wereld.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

De wijntour door de Mahatma wijnkelder

De sommelier nodigt ons uit de gang in te lopen naar de kelder. Aldaar worden we gevraagd een willekeurige bril te pakken zonder glazen. We gaan een deur door en komen in een wit verlichte gang terecht waarvan de muren zijn bekleed met tekeningen.

De sommelier laat ons de wereld een anders bekijken, vandaar de brillen zonder glas denk ik later. De wijntour is een levenspad dat je bewandeld langs de grote diversiteit aan wijnen. We zien een gat in het plafond waar een stang naar beneden loopt, de gids grapt dat die wordt gebruikt om de wijn snel te halen voor de gasten in het restaurant. Elk levenspad start vanaf een bepaalde basis. Naarmate je ouder wordt kom je hobbels tegen op de weg en op dat punt wordt de vloer waarover je loopt ook ongelijk.

Beste wijnkelder experience ooit, Corvara Zuid Tirol

La Perla - wijnkelder

Beste wijnkelder experience ooit, Corvara Zuid Tirol

Dansende champagne flessen aan de muur

Dansende champagne flessen aan de muur, heb jij dat wel eens gezien? Michil wordt vrolijk van champagne en hij houdt van muziek dus een collectie dansende champagneflessen kan niet missen. Check ook zeker even mijn korte filmpje hiervan onder de foto.

Hoeveel hobbels men ook moet nemen in het leven vaak is er licht aan het einde van de tunnel en dan precies komen we in een gele ruimte vol met zoete wijnen. We eindigen in een oud Frans ingerichte kamer waar de vader van Michil nog een laatste grap met ons uithaalt…

Beste wijnkelder experience ooit, Corvara Zuid Tirol

Wijn experience

Beste wijnkelder experience ooit, Corvara Zuid Tirol

Beste wijnkelder experience ooit, Corvara Zuid Tirol

Leuke feiten op een rij over deze bijzondere wijnkelder

  1. In totaal zijn er ongeveer 1800 wijn labels en 30.000 flessen;
  2. De favoriete wijn van Michil is de Sassicaia uit 1985, Tenuta San Guido uit Toscane;
  3. De duurste fles van 0.75 liter is; Chateau d’ Yquem 1er Cru Classé Supérieur, Sauternes uit 1937. Te koop voor €5690,-;
  4. De kostbaarste en grootste fles is de Tenuta San Guido – Marchesi Incisa della Rocchetta Sassicaia uit 1997. Voor 6 liter betaal je €9416,-;
  5. Verschillende kamers die toegewijd zijn aan verschillende wijnen, zoals witte en mousserende, grote flessen, (magnum en double magnum), Italiaanse Rode wijnen, Toscaanse wijnen en Bolgheri, Sassicaia, Bourgogne, zoete wijnen en rode Bordeaux wijnen;
  6. De wijnkelder herbergt de grootste particuliere collectie in de wereld van Sassicaia wijnen. Alle wijnen van fles nummer een die is geproduceerd in 1968 (beide versies, het prototype label als zowel met het uiteindelijke etiket) tot aan nu. De enige jaargangen die niet beschikbaar zijn komen uit 1969 en 1973. Het aantal Sassicaia flessen is altijd groter dan 2000.

Ook de wijnkelder van La Perla bezoeken?

Wil jij ook de wijnkelder van La Perla in Corvara induiken? Elke dag is er om 18.30 een tour die wordt geleid door één van de sommeliers van het bijbehorende Michelin restaurant*. Tenminste, dat was in 2015 zo toen ik er was.

Je moet wel van te voren een reservering maken om deel te nemen want de maximum capaciteit is 9 personen. Gasten van het restaurant gaan altijd voor dus hou daar rekening mee. Boekingen kunnen telefonisch of per e-mail worden gemaakt of aangevraagd bij de receptie.

Er wordt geen entree gevraagd maar een bijdrage aan de Costa Family Foundation wordt op prijs gesteld. Mocht je interesse hebben in de aanschaf van een bepaalde wijn dan is dat zeker mogelijk.

🍷Reserveer je kamer bij Hotel La Perla in Corvara.

Meer mooie plekken in Zuid-Tirol

Kan jij niet wachten om Zuid-Tirol te gaan ontdekken? Laat je inspireren op Travel around with me en lees snel verder voor alle reis mogelijkheden in Zuid-Tirol.

Wijn proeven tijdens skisafari - Alta Badia

Zou jij ook wel eens de wijnkelder van La Perla in Corvara in willen duiken?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email