Dol op wijnen proeven? Ga naar het wijnfestival in Meran in Zuid-Tirol. Het Merano Wine Festival vind elk jaar begin november plaats in het Kurhaus. Dit wijnfestival is uitgegroeid tot een van de belangrijkste wijnfestivals van heel Europa.

Wijnfestival in Meran in Zuid-Tirol, Merano Wine Festival

Elk jaar vind begin november het Wijnfestival in Meran in Zuid-Tirol plaats. Dit jaar is het Merano Wine Festival van 3 tot 7 november 2023. Tijdens het wereldberoemde wijnfestival in Zuid-Tirol staan uiteraard de beste wijnen op het programma. En dat niet alleen, de wijnen kunnen gedronken worden tijdens het proeven van culinaire hoogtepunten. “Culinaria”, heet het waarbij meesterkoks de beste Italiaanse producten en delicatessen presenteren.

Het wijnfestival in Meran in Zuid-Tirol vind plaats in het Kurhaus van Merano/Meran. Drie dagen lang kan iedereen die het wil tijdens het Merano Wine Festival, een van de belangrijkste wijnfestivals van heel Europa, proeven van al het moois. Het programma van het event bestaat uit:

  1. Lezingen;
  2. Rondleidingen;
  3. Proeverijen en prijsuitreikingen;
  4. Het Merano Wine Festival wordt georganiseerd door Gourmet’s International, ook de nieuwste trends in de internationale enologie worden gepresenteerd.

Leuk om te weten is dat elk jaar van oktober tot eind november, het begin van de adventstijd, ook het Törggel seizoen in Zuid-Tirol is. Törggelen is een van de bekendste regionale gebruiken waarbij in de herfst Zuid-Tiroolse boeren en wijnhandelaren bij elkaar komen om de nieuwe wijnen te proeven. Törggelen wordt ook wel het 5e seizoen genoemd in Zuid-Tirol, wij waren er eens dus wij raden aan om ook onze reportage daarover te lezen.

*Bijkomen na het Merano Wine Festival kan in het kuuroord in Merano.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Merano Wine Festival

Overnacht in kasteel in de buurt van Meran

Tijdens de Zuid-Tiroolse herfst kan je nog volop genieten. Fijne frisse wandelingen of fietstochten door het herfstlandschap. In de herbergen kan je aanschuiven voor de herfsttraditie ‘törggelen’ en proeven van onder andere geroosterde kastanjes, Zuid-Tiroolse specialiteiten en jonge wijn.

Wil jij graag het wijnfestival in Meran bezoeken en overnachten op een bijzondere locatie in de buurt? Dan kunnen wij een verblijf bij Hotel Castel Rundegg in Meran aanraden. Castel Rundegg biedt bezoekers een hotel arrangement met culinaire verwennerijen, een wellness programma en tips voor het wijnfestival in Meran.

In de stad Meran is altijd iets te beleven, zoals het Merano Wine Festival dat ieder jaar begin november plaatsvind.  Een aperitiefje daar, een espresso ergens anders. Slenteren en rondkijken, winkelen in Merano en ontspannen in het kuuroord in Merano. Kasteelheer David vertelt; “De fietsroute Radweg Passeiertal is een belevenis. Je rijdt door prachtige natuurlandschappen. Of, wat ikzelf graag doe: neem de trein naar Mals en fiets terug naar Meran via de fietsroute Vinschgauer Radweg”.

“Een van de beroemdste wandelroutes van Meran is de Tappeinerweg. Het is een van de mooiste promenades van Europa. Van het zonneplateau Meran 2000 tot de talrijke waalwegen, van de prachtige almen in het dal Ultental tot de sporen van Ötzi in het dal Schnalstal, van de vallei tot de bergen: als gast van hotel Castel Rundegg heb je mogelijkheden te over om op pad te gaan”.

Wijnfestival Meran kasteel arrangement (01 tot 13 november 2023)

Inbegrepen: 1 overnachting incl. ontbijt (ook te boeken met halfpension), 1 massage p.p., afternoon tea in de lobby, gebruik van het wellnesscentrum met binnenzwembad. Prijs per persoon vanaf €132,- Euro.

*Bekijk hier de beschikbaarheid bij Castel Rundegg;
**Hier kan je meer lezen over overnachten in kasteel nabij Merano in Zuid-Tirol.

Overnachten in kasteel nabij Merano in Zuid-Tirol

Rundegg Wellness & Spa

Zou jij ook wel eens het wijnfestival in Meran willen bezoeken?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email