Ik kijk mijn ogen uit, het is helder weer in Montalcino en heel in de verte zie ik zelfs Siena liggen. Ik ga de mooie wijngaarden ontdekken en wijn proeven in Montalcino.

Wijn proeven in Montalcino in Toscane

Elena roept me en trekt een grote houten krakende deur open die leidt naar de ruimte waar de wijn wordt bewaard. Er staan grote zilveren vaten waarin de wijn na de oogst 25 dagen wordt bewaard alvorens het vijf jaar lang in de grote houten wijnvaten gaat.

De Brunnelo wijn die alleen in deze regio wordt verbouwd, is verbonden aan het Consorzio di Brunnelo. Een organisatie die garant staat en de regels bepaald waaraan deze specifieke wijn moet voldoen.

We stappen weer naar buiten en lopen de wijngaard van Aziende Agricola Cerbaia in. Totaal bestaat het stuk grond uit 12.000 hectare met drie wijngaarden van totaal, 4,5 hectare. De grond is ooit gekocht door haar opa die het land vroeger als boer gebruikte. Haar vader, Fabio Pellegrini, is in 1979 begonnen met het verbouwen van wijn.

Voor meer informatie over de wijngaard en de wijnen bezoek dan de website van Azienda Agricola Cerbaia. Via het bekende vlaggetje bovenaan kan je de website naar het Engels vertalen.

Adres: Località Cerbaia, 53024 Montalcino, Siena
Email Elena: elenapellegrini82@libero.it

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Wijngaard Cerbaia

Ben jij al eens wijn gaan proeven in Montalcino?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email