Ik kijk mijn ogen uit, het is helder weer in Montalcino en heel in de verte zie ik zelfs Siena liggen. Elena roept me en trekt een grote houten krakende deur open die leidt naar de ruimte waar de wijn wordt bewaard. Er staan grote zilveren vaten waarin de wijn na de oogst 25 dagen wordt bewaard alvorens het vijf jaar lang in de grote houten wijnvaten gaat.

Brunello wijn, Montalcino

De Brunnelo wijn die alleen in deze regio wordt verbouwd, is verbonden aan het Consorzio di Brunnelo. Een organisatie die garant staat en de regels bepaald waaraan deze specifieke wijn moet voldoen.

We stappen weer naar buiten en lopen de wijngaard van Aziende Agricola Cerbaia in. Totaal bestaat het stuk grond uit 12.000 hectare met drie wijngaarden van totaal, 4,5 hectare. De grond is ooit gekocht door haar opa die het land vroeger als boer gebruikte. Haar vader, Fabio Pellegrini, is in 1979 begonnen met het verbouwen van wijn.

Wijngaard Cerbaia

Aziende Agricola Cerbaia

Voor meer informatie over de wijngaard en de wijnen bezoek dan de website van Azienda Agricola Cerbaia. Via het bekende vlaggetje bovenaan kan je de website naar het Engels vertalen.

Adres: Località Cerbaia, 53024 Montalcino, Siena
Email Elena: elenapellegrini82@libero.it
Telefoonnummer: +39 3281090588
www.cerbaia.it

Bed & Breakfast
Il Moro, Montalcino
+39 0577 84938

Print Friendly, PDF & Email