Het is woensdagavond einde van de middag als we met schemering aankomen bij het WestCord Fashion hotel in Amsterdam. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet eerder in één van de WestCord hotels ben geweest. Ik woon in Voorburg en rij regelmatig langs de Ikea in Delft waar sinds een aantal jaar het WestCord logo op het hotel prijkt. Nooit gedacht dat het een Nederlands familiebedrijf is. Ik stap naar binnen in een ruime lounge waar goed geklede paspoppen me aanstaren. Ik ben hier voor de launch van het Travel Writers Manifest, (TWM). Ik neem plaats naast één van de roze paspoppen op de bank en als het bijna vijf uur is neem ik de lift naar de tiende etage. Ik kom terecht in een stylish aangeklede SKYY bar met een wijds uitzicht over Amsterdam. Met een glas Prosecco in de hand worden alle aanwezige reisbloggers welkom geheten. Het doel van TWM is om travel writers en organisaties samen te brengen om reis gerelateerde samenwerkingen tot stand te brengen.

WestCord Fashion Hotel Amsterdam

Na de aftrap hebben we kans om te netwerken en een site inspection van het hotel te doen. Sanne neemt ons mee voor een rondleiding door het 4 sterren designhotel. De ruime, luxe en bijzonder ingerichte kamers vallen gelijk op. Het thema fashion zie je overal in terug komen. Stylish aangeklede paspoppen bij het zwembad, een zwarte paspop die boven de bar hangt en lampen kappen op vrouwenlichamen. Het is een bijzonder mooi aangekleed hotel dat tegenover het World Fashion Centre is gelegen maar ook op nog geen tien minuten van het Leidsplein.

WestCord Fashion Hotel     WestCord Fashion Hotel

WestCord Hotels opende haar eerste hotel in Vlieland in 1968. Inmiddels is het uitgegroeid tot een keten met ook twee franchise hotels. Of je nou een gezellig weekendje naar de stad wilt, uitwaaien op de Wadden eilanden of op zakenreis bent, bekijk de mogelijkheden die WestCord hotels kan bieden.

Heb jij wel eens in een WestCord hotel overnacht?

Print Friendly, PDF & Email