Vorig jaar heb ik een van mijn dromen waargemaakt. In 2010 was ik voor twee maanden aan het werk in Spanje en toen zei ik tegen mezelf zoiets wil ik nog wel eens doen maar voor minimaal een half jaar. Toen mijn contract niet werd verlengd in verband met de crisis was de tijd daar.

Werken in het buitenland, Italië

Ik besloot voor zeven maanden naar Italië te gaan om te werken op een camping als beheerder voor een Nederlandse reisorganisatie. De eerste paar maanden werkte ik op een camping nabij Venetië, halverwege het seizoen maakte ik een overstap naar een andere organisatie en zo kwam ik te werken in Toscane. Eerst in het zuiden en de laatste drie maanden aan de Toscaanse kust op camping Park Albatros.

Werken onder de zon is hard werken maar vooral ook heel erg leuk. Ik vond het heerlijk om de hele dag buiten bezig te zijn en ook al was ik aan het werk, ik heb bijna de hele tijd een vakantiegevoel gehad. Alleen het voor- en naseizoen was pittig met alles gereed maken voor de gasten en de demontage zodat de tenten en het buiten meubilair de opslag in kunnen voor het volgende seizoen.

Werken voor Roan

Ik wist het al toen ik voor Roan aan het werk was maar sinds gisteren weet iedereen het. Tijdens de uitreiking van de Zoover Award is bekend geworden dat mijn oude werkgever, Roan Camping Holidays, de Award heeft gewonnen voor: “Beste Aanbieder Campingvakanties” met een waarderingscijfer van 8,9.

Uitreiking Zoover Award

Ik ben er ontzettend trots op dat ik hier het afgelopen jaar deel van heb mogen uitmaken en bij de uitreiking mocht zijn. Ik heb een toptijd gehad en ik kan het iedereen aanraden om voor een periode in het buitenland te gaan werken. Je kan jezelf ontplooien, ontwikkelen en je leert om stevig in je schoenen te staan want af en toe is het ook wel eens lastig.

Tijdens mijn werkperiode heb ik ontzettend veel leuke mensen leren kennen waarmee ik nog steeds contact heb. Halverwege augustus vorig jaar kwam er een collega van kantoor langs op de camping waar ik werkte en heb ik meegeholpen met de fotoshoot voor de nieuwe brochure. Ik was dan ook blij verrast toen mijn foto’s ook in de brochure van dit jaar zijn opgenomen.

Roan, Woody tent, keuken

 

Roan, Woody tent, keuken

Print Friendly, PDF & Email