Het moet niet gekker worden maar het kan, een wereldreis in Nederland. Reis langs alle buitenlandse plaatsnamen, ga op safari, verken de Nationale Parken en reis naar een onbewoond eiland.

Wereldreis in Nederland

Op wereldreis in Nederland? Ja het kan! Doe eens gek, wij weten toch nog niet hoe dit jaar gaat lopen dus kan je er maar beter het beste van maken en leuke dingen doen in Nederland.

Hieronder vind je volop tips voor een activiteiten in Nederland die je doen denken aan reizen over de grenzen. Van bijzondere overnachtingen, tot een Wetlands Safari en verborgen plekjes. Maar ook delen wij graag leuke en gekke dingen die je kan beleven in eigen land, zoals een reis langs de vreemdste plaatsnamen in Nederland.

Ook leuk, maak een reis langs deze buitenlands plaatsnamen in Nederland. Het zijn er meer dan je denkt dus bekijk zeker even deze kennisbank van Plaatsengids. Of zoek naar leuke plaatsnamen, zoals Wijngaarden!

 1. America – Limburg
 2. Mechelen – Zuid-Limburg
 3. Amerika – Drenthe
 4. Marokko – Drenthe
 5. Hasselt – in de buurt van Zwolle
 6. Leuven – Gelderland
 7. Bern – Gelderland
 8. Austerlitz – Utrecht
 9. Poortugaal – Zuid-Holland
 10. Borneo – Noord-Brabant

Wereldreis in Nederland

Op safari in eigen land

Beren spotten in Fins Lapland, op zoek naar olifanten in Zuid Afrika en heel stil zijn om de luipaarden in Yala National Park in Sri Lanka te zien. Super tof allemaal! Maar in Nederland kan je ook op safari.

 1. Spot de big five in safaripark de Beekse Bergen met korting!
 2. Ga op Wetlands Safari in een Canadese kano onder de rook van Amsterdam.
 3. Wil je Wisenten spotten? Check ‘waar zijn de Wisenten‘ in Nationaal Park Zuid-Kennemerland.
  *Wisentenpadseizoen september tot maart – een aantal dragen een GPS halsbandzenders, dankjewel voor de tip Ellen Bouwhuis!

Safari in Nederland

Ontdek de Nederlandse wildernis

Heb jij de natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ wel eens gezien? Die is opgenomen in de Oostvaardersplassen in Flevoland. Super leuk is deze aflevering, The Making of van De Nieuwe Wildernis.

Ga op zoek naar de leefgebieden van Konikpaarden in Nederland.

Wandelen in Horsterwold

Reis langs vreemde plaatsnamen in Nederland

Maak jij op reis ook vaak foto’s van bijzondere plaatsnamen? Leuk om te weten is dat er veel rare plaatsnamen zijn in Nederland. Wat dacht je van: Rectum in Overijssel, Pikveld in Drenthe, Nummer Een in Zeeland, De Hel in Friesland, Moordhuizen en Trutjeshoek in Gelderland, De Dood, Kleuter en Knikkerdorp in Brabant, Kampeersnol, Fonteinsnol en De Hulk in Noord-Holland, Koekkoek en Roggel in Limburg en Hongerige Wolf en Pasop in Groningen.

*Bekijk hier de uitleg van veel van deze rare plaatsnamen in Nederland

Vreemde plaatsnamen in Nederland

Reis naar de Sahara in Nederland

Een Sahara in Nederland? Nou ja, niet echt natuurlijk, maar zo noemen ze De Vliehors op Vlieland wel. Het 24 vierkante kilometer grote natuurgebied ligt in het westen van Vlieland. Dit stuk niemandsland wordt onder andere gebruikt als militair oefenterrein en staat daarom bij de Koninklijke luchtmacht ook wel bekend als Cornfield Range. Hangen de vlaggen naar beneden? Dan weet je zeker dat er niet geschoten wordt en kan je onbezorgd aan boord stappen van de Vliehors Express.

Wereldreis Nederland

Wereldreis Nederland, Eilandhoppen op de Wadden!

Begin 20 nog, toen ging ik eilandhoppen in Thailand! Maar waarom heb ik dat dan nog nooit in Nederland gedaan? Ik ben alleen als kind op Schiermonnikoog geweest, in mijn puberteit op Ameland en in 2014 op Vlieland. Tijd om te gaan eilandhoppen op de Wadden, wie weet dit jaar!

*Hier alvast handige reistips voor Waddenhoppen!

Op een onbewoond eiland!

Een onbewoond eiland, dat is Marker Wadden! Enige is dat Landal Marker Wadden duurzame vakantiehuisjes heeft, dus er zijn wel andere mensen maar het eiland is niet bewoond.

*Alle tips voor een bezoek aan Marker Wadden!

Bijzonder overnachten in Nederland

Spaar jij je vakantiegeld wel eens op voor die ene bijzondere overnachting in het buitenland waar je al jaren van droomt? Ook in Nederland zijn er een heleboel bijzondere overnachtingen te beleven. Wat dacht je van een boomhut met jacuzzi of hottub. Of een zeer afgelegen boshuisje met een sauna,

*Huur een zeer afgelegen huisje in Nederland.
**Bekijk hier de boomhutten met jacuzzi of hottub in Nederland.

Boomhutten met jacuzzi of hottub in Nederland

Verborgen plekjes in Nederland

Ohja zeker, er zijn genoeg verborgen plekjes in Nederland waarvan je vast nog niet het bestaan afwist. Tijdens deze rare crisis heb ik zelfs een heleboel bijzondere plekken in mijn eigen stad Den Haag ontdekt.

*Ontdek deze verborgen plekjes in Den Haag.
**Bekijk ook deze originele vakantie ideeën in Nederland

Verborgen plekjes Den Haag

Stippel een roadtrip Nederland uit 

Heb jij al eens alle 12 Nederlandse provincies bezocht? Ben jij wel eens in deze regio’s van Nederland geweest, zoals de Veluwe, de Betuwe, Laag Holland, Salland of de Noordoostpolder? Tijd om een mooie roadtrip door Nederland te gaan rijden.

*Bekijk deze mooie autoroutes in Nederland.
**Ook leuk, roadtrip langs vreemde plaatsnamen en langs buitenlandse plaatsen in Nederland

Roadtrip Nederland

Heb jij al zin in een wereldreis in Nederland?

Print Friendly, PDF & Email