De perfecte citytrip voor mij is het ontdekken van een stad maar ook de tijd te nemen om even te relaxen. In Turijn valt genoeg te beleven en daarnaast vind je Wellness in de stad, QC Terme Torino in Turijn.

Wellness in de stad, QC Terme Torino in Turijn

QC Terme Torino is gelegen aan één van de hoofdstraten die door Turijn loopt, de Corso Vittorio Emanuelle II. Als je midden in het centrum verblijft kan je er in 20 minuten naar toe lopen.

Het wellness centrum is ondergebracht in het uit 1875 daterende Palazzo Abegg.  Vroeger was het eigendom van de familie Abegg die er ook woonde. Later kwam het in handen van de voetbalclub Football Torino FC en in 2011 werd het Palazzo verbouwd tot het huidige wellness centrum, QC Termetorino. Het is een elegant gebouw met van binnen grote ruimten, hoge plafonds en prachtige marmeren hallen. Over maar liefst vier verdiepingen verdeeld vind je relax ruimten, sauna’s en baden. Er is ook een speciaal Kneipp bad en het bijzonderste vond ik de regendouche waarbij je op een stenen bed ligt. Ik ben al in heel wat spa’s geweest maar dit zag ik voor de eerste keer. (De foto is van; QC Terme).

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

QC Terme Torino          Wellness in de stad, QC Terme Torino

Wellness in de stad          Wellness in de stad

Wellness in de stad

Wellness in de stad          Wellness in de stad

QC Terme Torino

Ik had nooit verwacht dat er achter het gebouw een enorme tuin is waar je echt even tot rust kan komen en niets hoort van de stadgeluiden. Er zijn buiten drie verschillende bubbelbaden, whirpools, hydromassage en een bad met onderwatermuziek. Helaas kent de omgeving van Turijn geen thermaal water. Het water komt uit het aquaduct en wordt onderweg verwarmd. Ze gebruiken dezelfde techniek en filosofie van de Romeinse baden, zie ook de Thermen van Diocletianus en de Thermen van Caracalla. Je waant je dus in de tijd van de oude Romeinen, die de filosofie van genieten al vroeg wisten te benutten en waar wij nog steeds van kunnen profiteren. De elementen die verwerkt zijn in alle QC Terme producten komen uit;  “Cassiodora di Bormio“.

Wellness in de stad

Wellness in de stad

Wellness in de stad

Wellness in de stad

Wellness in de stad

Op de eerste verdieping bevind zich het restaurant waar je onbeperkt drinken en fruit kan pakken. Als je wilt kan je bij de entree extra betalen om gebruik te maken van het lunchbuffet dat open is van 12.00 uur tot 14.30 uur. In Terme Torino is het verplicht om badkleding te dragen.

Wellness in de stad, QC Terme Torino

Wellness in de stad, QC Terme Torino          Wellness in de stad, QC Terme Torino

Wellness in de stad, QC Terme Torino

Wellness in de stad, QC Terme Torino

Wellness in de stad, QC Terme Torino

It’s QC time, sfeer impressie van QC Terme Torino

Ga jij naar een spa op vakantie?

Print Friendly, PDF & Email