Welke schoenen neem je mee op reis? Maar wat voor schoenen? Tijd voor de schoenenstress. Laarzen of toch maar laarsjes? Met hak voor een feestje of moeten ze vooral gewoon lekker zitten? Wandelschoenen of gympen? Sneakers of sportschoenen? Sandaaltjes of slippers? Aaahhh, het is altijd weer een crime om mijn schoenen uit te zoeken voor een reis.

Welke schoenen neem je mee op reis?

Voor een winterse reis kunnen een paar snowboots niet missen. Nadeel is dat ze super veel ruimte innemen in je koffer. Dus stop ze er als eerste in zodat je weet hoeveel plek je over houdt voor andere dingen of trek ze aan. Ik heb al vele winterse trips gemaakt maar heb nog steeds niet de perfecte winterboots gevonden. Perfect voor mij betekent met goed profiel en leuk genoeg om ze op de reis ernaar toe al aan te trekken in plaats ze van ze in mijn reistas te stoppen. Nu heb ik een paar zwarte snowboots, (zie de foto), van de ANWB met een zeer goed profiel. Dat heb je ook wel nodig om grip in de sneeuw te houden en als groot rodel fan. Voor paardrijden trouwens ook goed te gebruiken, mits het brede beugels zijn.

Daarnaast neem ik altijd een paar nette leren laarsjes mee voor als ik een etentje heb of ergens anders naar toe ga dan de piste op. De laarsjes kan je overal mee combineren en met leren schoenen hou je je voeten ook warm.

Wat doen geuren op reis met jou? Of ben je geurenblind?

Citytrip

Tijdens een citytrip komen mijn leren laarsjes weer van pas, zowel in het na- als voorjaar en winter. Ten eerste zitten ze harstikke lekker en kan ik er flink wat kilometers op lopen. Er zit een klein hakje onder dus ik kan ze ook nog aan naar een feestje.

Killer heels heb ik niet want met mijn 1.80 lengte steek ik al overal boven uit. Maar een leuke pump met een hak kan je zeker meenemen. Hopelijk heb je dan geen stad uitgekozen waarvan het centrum vol ligt met kasseien.

In de zomer heb ik vaak een paar gympen aan en open schoentjes, leuke sandaaltjes en mijn favoriete slippers bij me. Door de warmte heb ik vaak last van opgezwollen voeten en geef ik mijn voeten graag alle vrijheid. Mijn Havaianas slippers zijn mijn favoriet en daar kan ik aardig wat straatjes op door slenteren.

Natuur trip

Ga je een stuk wandelen, hiken en/of een berg/rots beklimmen? Kies dan voor goede wandelschoenen. Ik ben op mijn gympen een heel eind gekomen maar het profiel en de steun die goede wandelschoenen hebben wil ik niet meer missen.

De meeste modellen vond ik nooit leuk genoeg om aan te doen en hoewel ik steeds meer op zoek ga naar comfortabele schoenen voor op reis in plaats van de leuke heb ik toch een paar wandelschoenen gevonden die ik wel graag aantrek. Mijn wandelschoenen van Ecco zien er namelijk ook nog eens leuk ui.

Welke schoenen neem je mee op reis?

Zomerse trip

Op een zomerse trip trek ik voor de reis ernaar toe mijn gympen aan. Ik heb altijd koude voeten en zeker in het vliegtuig dus trek ik die aan met een paar fijne sokken. Eenmaal aangekomen ruil ik ze vaak direct in voor mijn slippers.

In de zomer gaat er ook weer een paar open schoentjes en leuke sandaaltjes mee voor als ik een feestje of diner heb. Soms heb je nou eenmaal een dresscode en voldoen een paar slippers niet. Zou toch zonde zijn als je die ene leuke bar niet in kan vanwege de verkeerde schoenen.

Over het algemeen zijn mijn slippers favoriet. Ik vind ze ideaal omdat ik er én stukken op kan wandelen, ik kan ermee naar het strand, op de meeste buiten feestjes zijn ze ook welkom, je voeten worden bruin en ik heb een heerlijk vrij zomers gevoel. Wat wil je nog meer?!

Tja en dan mijn waterschoenen, die gaan ook mee. Het blijven lelijke dingen maar ze zijn zo fijn als je een rotsig strand hebt en/of stenen in de zee. Daarbij zit er bij mij ook nog een goed profiel onder dus ik kan er ook nog mee over de rotsen klauteren. Als ik ook nog duikplannen heb dan neem ik ook mijn duikschoenen mee. Want ook onderwater heb ik vaak last van koude voeten en ze verhuren niet overal duikschoenen.

Welke schoenen neem je mee op reis?

Welke schoenen neem ik mee op reis?

Voor elke reis check ik dus het weer ter plaatse en de activiteiten die ik wil of verwacht te gaan doen. Aan de hand daarvan pak ik in mijn schoenen in. Mocht ik de ruimte hebben in mijn koffer dan neem ik ook altijd nog mijn eigen paardrijdschoenen mee in plaats van dat ik een paar ter plaatse huur.

Welke schoenen neem je mee op reis?

Wat voor schoenen neem jij mee op reis?

Print Friendly, PDF & Email