Zeeuwse steden bezoeken, uitwaaien aan het strand en genieten van de gastvrijheid. Welk seizoen het ook is, een weekend weg naar Middelburg is altijd een goed idee. Zelf ben ik in de maand december eens naar Middelburg geweest, dus vandaar al deze winterse tips en foto’s.

Weekend weg naar Middelburg in winter

De hoofdstad van Zeeland wordt ieder jaar omgetoverd tot een winter wonderland. Voor het Stadhuis verrijst een enorme schaatsbaan en op andere pleinen in de stad wordt ook plaats gemaakt voor winters vertier.

Rondom de markt hebben de horeca gelegenheden winterterrassen gebouwd in blokhutstijl. Bij Zanzibar kan je wegdromen naar verre oorden. Zeker leuk om even te gaan kijken. Oh en bij het Marktcafé zit je ook leuk en daar is het geen straf om naar het toilet te gaan. Mooi uitzicht over het Marktplein!

*Ontdek deze voordeeluitjes naar Middelburg;
**En bekijk al deze Hotelspecials met leuke hotels in de stad

Wil jij op de hoogte blijven van Henriëtte haar reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons via Facebook – Instagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Winterterassen - Middelburg

Bier 800 - Middelburg

Doen in Middelburg

De binnenstad is een plek om rond te dwalen. Struin door de stegen, ga eens links in plaats van rechts. Ontdek de bijzondere winkels in de kleine straatjes. Beklim de Lange Jan en loop één van de vele leuke winkels in Middelburg binnen voor een nieuw interieur item.

Wat mij betreft is er genoeg te doen voor een heel weekend weg naar Middelburg. Ontdek in dit artikel alle activiteiten die je tijdens een weekend weg naar Middelburg kan ondernemen.

Uitzicht Middelburg

Middelburg Winterstad Programma

Beklim de Abdijtoren ‘Lange Jan’

Oh en vergeet niet de Abdijtoren ‘Lange Jan’ te beklimmen. De 207 treden naar boven zijn beslist de moeite waard voor een 360 graden uitzicht over de Zeeuwse stad. Vanaf de top kan je ook pas goed zien hoe groot de abdij is.

Beklim de Lange Jan

Uitzicht Lange Jan - Middelburg

Stegentocht, ontdek Middelburg met een gids

Een stad op je eigen manier ontdekken is leuk maar aan de hand van een gids kom je net die ene leuke anekdotes te weten. Dit zijn de leuke straten in Middelburg waar je beslist doorheen moet struinen.

 • Dam;
 • Damplein;
 • Kuiperspoort;
 • Rouaansekaai;
 • Onder den Toren.

Stegentocht Middelburg

Middelburg Winterstad

Leuke winkels in Middelburg

Middelburg is zo’n stad waar je heerlijk kan rondstruinen over pleinen, door stegen en leuke straatjes. Dit is de manier om verrast te worden en leuke hotspots in Middelburg te ontdekken. Ik zet er een paar op een rij waarvan ik denk, daar moet je echt even naar binnen en rondkijken.

Industrieel, industriële en Indiase interieur accessoires

Als ik ooit mijn eigen huis ga inrichten dan ga ik zeker nog eens terug naar Middelburg. Wat een gave stoere en rauwe winkel is dit als je van bijzondere spullen houdt in je interieur. Zoals de naam al zegt, vele accessoires hebben een industriële tint maar het is een mix met Indiase invloeden. Persoonlijk vond ik de oude koffers heel gaaf, de klankschalen waarvan tafels zijn gemaakt, de zitbank in de auto bumper en de barstoelen met pedalen als voetsteun.

Last but not least, de wandfoto’s van Urban Cotton, zo tof! Dit is echt de plek voor ontdekkingsreizigers. Urban Cotton zegt zelf hierover; “Onze inspiratie halen we uit de reizen die we maken, bijzondere ontmoetingen en door mindful door het leven te gaan, waardoor een bepaald perspectief ineens kan resulteren in een fantastisch nieuw design”. Zo is het bij mij ook, al mijn inspiratie, in alles wat ik doen, komt voort uit de reizen die ik maak.

Locatie: Lange Geere 26.

Indistrieel, unieke mix van industrieel en Indiase interieur accessoires

InMiddels, conceptstore

Conceptstore InMiddels, dat is plek voor iedereen. Het is een collectief van meerdere ondernemers met een shop-in-shop principe.

Daarnaast is het een koffie- en saladebar, kan je er yoga lessen volgen, is er een massage- en haptonomiestudio, kan je er naar de kapper en er is gratis wifi zodat je ook nog eens kan werken op de flexwerkplekken. Ideaal toch deze alles in één plek.

Locatie: Lange Delft 127.

InMiddels, conceptstore

Overnachten in Middelburg

Of je nu voor een hotel, B&B of een appartement kiest, het leukste is een accommodatie op loopafstand van de binnenstad. Ik verbleef in een pas geopend hotel met de gelijknamige naam als de kade waar het aan ligt, Hotel Loskade 45. 16 Maanden geleden is Bart begonnen zijn droom te verwezenlijken met hulp van zijn ouders en broer die allemaal hebben geholpen om een bijdrage te leveren aan de verbouwing van de keukenwinkel, annex huis.

Nu bieden de broers Simmelink negen hotelkamers aan verdeeld over twee verdiepingen. Alsof dat nog niet genoeg is wordt er achter het monumentale pand nog twee appartementen gebouwd. Het leuke is dat de bar en restaurant zo is ingericht dat het eigenlijk ‘los’ staat van het hotel. Mede door het kleine winkeltje en de lange tafel nodigt de ruimte ook niet hotelgasten uit. Leuk is het maandelijkse ‘aanschuif’ concept. Waarbij er aan lange tafel bijvoorbeeld genoten kan worden van een kaasfondue. Een gerecht waarbij je zeker weten met de andere tafelgasten in gesprek zal gaan.

*Bekijk de beschikbaarheid bij Hotel Loskade 45.

Overnachten in Middelburg, Hotel Loskade 45

Hotel Loskade 45 - Middelburg

Méér reistips voor weekend Middelburg

Uiteraard is er nog veel meer te doen, zien en beleven in de Zeeuwse stad Middelburg. Hierbij deel ik dan ook graag nog 10 tips voor een weekend in Middelburg.

 1. Spot het ‘Zeeuws Blauw’;
 2. Ga thee drinken bij theeschenkerij Honeypie;
 3. Drink een Hosterknokke Lekker Dieng bij Stasbrouwerij Middelburg;
 4. Proef bier bij ‘De Vliegende Hollander’, 16 tapkranen, 300 bier soorten op fles;
 5. Outdoor Travel spullen nodig? Loop naar binnen bij De BD Outdoor & Travel winkel;
 6. Spot de folders over Middelburg ter plaatsen en neem ze mee voor leuke acties en kortingen.

Zeeuws blauw

Middelburg - Zeeland

Ben jij wel eens een weekend naar Middelburg geweest?

Print Friendly, PDF & Email