Lange brede stranden, eindeloze heuvels, ondoordringbare bossen en uitgestrekte vlakten. Daarvoor hoef je niet uren te rijden of in het vliegtuig te stappen. Soms vergeet ik wel eens hoe mooi Nederland kan zijn.

Weekend weg in eigen land, ontdek Nederland

Ik heb zelf in veel plaatsen in Nederland gewoond. Ik groeide op in het westen en verhuisde toen ik 10 jaar was naar Drenthe. Na mijn afstuderen verhuisde ik voor een aantal jaar naar de polder om uiteindelijk weer in het westen te belanden. Een voordeel van al deze verhuizingen is dat ik overal nog steeds adresjes heb voor weekendjes weg.

*Bekijk hier al mijn vakantie ideeën en reis tips voor Nederland

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

De oudste monumenten vind je in Drenthe

Afgelopen week nam ik een vriendin mee om een paar dagen te verblijven bij een goede vriend in het Drentse Emmen. Vlakbij zijn huis staat één van de oudste monumenten van Nederland, een hunebed.

Mijn vriendin was onder de indruk en zocht er bij thuiskomst van alles over op. Voor mij was het een moment waarop ik me weer realiseerde dat Nederland zo veel te bieden heeft. De laatste tijd reis ik regelmatig de hele wereld over en zit ik vol met verhalen van allerlei belevenissen en nieuwe ervaringen waardoor ik dat weleens vergeet.

Hunebed - Drenthe

Hollandtour

Ik dacht terug aan de Hollandtour die ik een paar jaar geleden maakte. Tijdens diverse dagjes weg bezochten we een kaasmarkt en vergaapten we ons aan de molens bij de Zaanse Schans. In Volendam stonden we tussen een net uitgestapte groep vol toeristen in een folklore pak om op de gevoelige plaat te worden vastgelegd.

Vorig jaar ging ik met een heel stel vrienden naar het Limburgse Vijlen waar we een paar dagen in een hotel verbleven. Nooit geweten dat Vijlen hét bergdorpje van Nederland is. En wat dacht je van de gouden driehoek? Zo noemen de Duitsers de plaatsjes Bergen, Egmond en Schoorl in het Noord Hollandse landschap.

Vijlen, Nederlands bergdorpje

Weekend weg in eigen land

Met de aankomende pinksterdagen trekken weer veel Nederlanders erop uit in eigen land. En we mogen niet klagen want er worden tropische temperaturen verwacht. Voor veel mensen zal het een extra reden zijn om er met de tent op uit te trekken. Ik heb geen eigen kampeerspullen dus als ik in Nederland op pad ga gaat mijn voorkeur ernaar uit om te verblijven in een vakantiehuis, appartement of hotel.

Met familie huurde ik een paar jaar geleden eens twee huizen naast elkaar op een vakantiepark. Tijdens een lang weekend weg hebben we genoten van de omgeving en daarnaast kon iedereen doen wat die wilde. De faciliteiten op een vakantiepark zijn immers grenzeloos.

Eigenlijk zou ik iedereen willen zeggen om er eens vaker op uit te gaan in eigen land. Er zijn genoeg mogelijkheden en ik zou je aanraden om goed te zoeken en te vergelijken want er zijn veel aanbieders die interessante kortingen aan bieden. Zo hou je iets extra’s over waar je ter plaatse weer iets leuks van kan doen.

Mooiste wijngaarden in Brabant

Ga jij wel eens een weekend weg in eigen land?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email