Dompel jezelf onder in het Venetiaanse carnaval met alle persoonlijke reistips voor een weekend carnaval Venetie 2019. Hoe, wat waar en wanneer? Je leest er hier alles over. Wil je zelf meedoen aan het Venetiaanse carnaval? Dus paraderen over het San Marco Plein in een traditioneel kostuum, een onvergetelijke entree maken tijdens een gemaskerd bal of je onherkenbaar laten vervoeren in een gondel door de stad? Lees dan snel verder…

Weekend Carnaval Venetie reistips 2019

Venetië is in alle jaargetijden een bezoek meer dan waard maar tijdens het carnaval heeft het iets unieks. Alle winkels zijn geëtaleerd met de mooiste maskers en kostuums. Bij de restaurants zie je pizza’s in vormen van maskers en bij juweliers kan je mooie sieraden kopen geïnspireerd op het carnaval. Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om het schouwspel op straat.

De Venetianen die paraderen door de stad, onherkenbare mensen die wuiven vanuit de gondels, zou het een bekend iemand zijn of niet? In de avond vinden er gemaskerde bals plaats achter de gesloten deuren van de Palazzo’s. Een evenement dat je niet alleen kan aanschouwen maar waar je zelf ook aan mee kan doen. Tijdens een weekend Carnaval Venetie heb je genoeg tijd om alles te beleven en te zien.

Weekend Carnaval Venetie reistips 2018

Hoe, wat, waar en wanneer Carnaval vieren in Venetië 2019

Wil jij graag het Carnaval in Venetië vieren? Het carnaval in Venetië duurt ruim 2 weken, van 16 februari 2019 tot en met 5 maart 2019. Zorg dat je het carnavalsweekend van 1 tot en met 5 maart 2018 in Venetië bent om je er compleet in onder te dompelen. De officiële website voor het carnaval in Venetië met de tijden en events is: Carnavale Venetia.

  • Zaterdag 2 maart 2019 is het Festa delle Marie.  De optocht met meer dan 500 deelnemers start om 14.30 aan de Via Garibaldi.
  • Op zondag 3 maart is om 11.00 uur op het San Marco Plein de spectaculaire Volo dell’Angelo (Vlucht van de Engel) te aanschouwen. Een artiest daalt af van de 92 meter hoge Campanile (St. Markus toren) naar het Piazza San Marco.
  • Maandag 4 maart varen de boten tussen 11.00 uur en 14.00 terug over het Canal Grande naar de Rio de Cannareggio.
  • Dinsdag 5 maart start om 15.00 uur op het San Marco Plein de finale van de wedstrijd voor het mooiste masker.

Weekend Carnaval Venetie 2016, check de reistips

Reistips voor meedoen aan het Carnaval in Venetië

Het carnaval in Venetië vieren is een ding, als je ook nog zelf mee wilt doen is het natuurlijk helemaal een super gave belevenis. Eerlijk is eerlijk, het kost een paar duiten om dit te beleven. Mocht je het geld ervoor hebben en wil je het carnaval van begin tot eind beleven boek dan een georganiseerde reis naar het carnaval in Venetië via PalioTours. Lees ook mijn zeer uitgebreide artikel met persoonlijke ervaringen over Carnaval vieren in Venetië.

Tip 1, eerste keer carnaval vieren in Venetië

Als je in 2019 voor de eerste keer carnaval in Venetië gaat vieren raad ik aan om het georganiseerd te doen. Zelf alles uitzoeken kost veel tijd en je weet ook niet goed waar en wanneer je moet zijn. PalioTours is een internationale reisorganisatie met jarenlange ervaring en biedt diverse reisprogramma’s aan onder de naam, “Essence of Carnival”.

Tip 2, Zorg dat je van 9 t/m 13 februari in Venetië bent

Zorg dat je niet last minute in Venetië arriveert. Het beste zou zijn dat je van 1 tot en met 5 maart 2019 in Venetië bent om alle festiviteiten mee te maken en er echt van te kunnen genieten. Als je een kostuum hebt besteld geef dit ook de tijd om het een en ander rustig te passen en indien nodig aan te passen.

Tip 3, Pas je kostuum op tijd en draag geen hoge hakken

Hoe gaaf het ook is om mooie schoenen te dragen onder een Venetiaanse jurk, denk eraan dat je veel moet lopen door de stad. Sommige jurken komen tot aan de grond dus dan zijn gympen prima om eronder te dragen. Stel dat je een iets kortere jurk hebt dan zou ik iets van leren laarsjes met een kleine hak aantrekken. Mocht je brildragend zijn en de wens hebben om een masker te dragen zorg dan dat je lenzen bij je hebt om tijdelijk te dragen.

Tip 4, go all the way en dompel je onder

Als je dan toch in de buidel hebt getast doe het dan goed. Je hebt immers al een kostuum en een Venetiaans masker. Kies wel een masker voor carnaval in Venetië dat bij je past want overal zit een betekenis achter. Mocht je het geld ervoor hebben en wil je het carnaval van begin tot eind beleven zorg dan ook dat je een paar kaarten hebt om een spectaculaire entree te maken op een gemaskerd bal in een van de prachtige Italiaanse Palazzo’s.

Tip 5, go for it en reserveer snel

Voor sommige reizen loont het nog wel eens om te wachten met boeken, voor het meemaken van het Carnaval in Venetië geld dat niet. Het is een zeer populair event waar jaarlijks honderdduizenden toeristen naar toe gaan. Zorg dus dat je snel beslist of je wilt gaan en zo ja, wat je wilt gaan doen. Dat bespaart je een hoop kosten.

Reistips voor meedoen aan het Carnaval in Venetië

Reisvideo weekend Carnaval vieren in Venetië 2017

Travelaroundwithme en reis mee om te zien hoe carnaval vieren in Venetië is.

Heb jij plannen om een weekend Carnaval Venetië te gaan beleven?

Print Friendly, PDF & Email