Op reis valt er zoveel te doen en te ontdekken. Ik ga regelmatig stukken wandelen of hiken door de natuur. Grote bossen, rotsformaties, hiken langs rivieren, ik vind het heerlijk. Maar wat trek je aan als je gaat hiken?

Schoenen voor een hike

Het belangrijkste tijdens een hike vind ik goede schoenen. Ik liep altijd op gympen en trotseerde soms zelfs op slippers de natuurpaden. Sinds ik een paar goede wandelschoenen heb kan ik alleen maar zeggen, investeer erin want je hebt er zoveel profijt van. Veel meer grip en je hebt een zeker en stevig gevoel.

*Ik schreef er dit artikel over; “Hiken met LOWA wandelschoenen door Slovenië”.

Schoenen voor een hike

Kleding voor een hike

Wat ik aan trek tijdens een hike is afhankelijk van het weer. Als je voor de eerste keer gaat hiken hoef je echt niet gelijk een hele outfit aan te schaffen. Je kan prima wandelen in een spijkerbroek of korte broek.

Toen ik steeds vaker ging wandelen heb ik zelf voor als het wat kouder is een sportlegging aangeschaft. Die gebruik ik ook vaak tijdens het paardrijden op reis als ik geen plaats meer heb voor een rijbroek. Bij goed weer ga ik vaak gewoon in een lekker zittende korte broek of short wandelen.

Mooiste nationale parken in Zuid Zweden, Skåne

Wat trek jij aan als je gaat hiken?

Print Friendly, PDF & Email