De meeste mensen zijn op zoek naar tips voor wat te doen in Scheveningen in de zomer, maar er is ook genoeg te doen in Scheveningen in de winter. Zelfs als het met bakken uit de hemel komt kan je ook leuke dingen doen in Scheveningen als het regent. Een aantal van de bezienswaardigheden in Scheveningen zijn overdekt en anders bezoek je ze gewoon in een ander jaargetijden.

Wat te doen op Scheveningen in winter, zomer en bij regen

Scheveningen staat natuurlijk vooral bekend als bruisende badplaats in de zomermaanden. Maar Scheveningen is 365 dagen per jaar leuk voor een bezoek.

Natuurlijk is het heerlijk om met je blote voeten door het warme zand te wandelen maar in de winter is het ook heerlijk om uit te waaien tijdens een strandwandeling. In de zomer nestel je je op het terras van een strandtent en in de winter kruip je bij de open haard in een leuke horecazaak op de boulevard van Scheveningen.

Bij regen of in de wintermaanden bezoek je Sea Life of Legoland en in de lente, herfst en zomer wandel je door de kleinste stad van Nederland, Madurodam.

*Bekijk ook al mijn tips voor Den Haag.
**Dit kan je allemaal gratis doen in Scheveningen.
***Hier kan je goedkoop parkeren in Scheveningen.

Wat te doen op Scheveningen in winter, zomer en bij regen

Wat te doen op Scheveningen in de zomer

Ontdek de Pier, van foodboulevard tot Pier Suites

De Pier op Scheveningen is booming. Sinds de heropening is de miljoenste bezoeker al lang verwelkomd. Elk weekend zijn er events op de Pier, van bierfestival Schuim tot Grappa voor de wijnliefhebbers.

Voor diegene die daarna niet naar huis willen, zij kunnen blijven overnachten in een van de Pier Suites. En wil je Scheveningen van bovenaf kijken dan kan dat vanuit het Reuzenrad op De Pier in Scheveningen.

*Reserveer je overnachting in de luxe Pier Suites!
**Sjees de zipline boven De Pier af met hoge snelheid.
***Sporten met een personal trainer op De Pier in Scheveningen.
****Bestel online je tickets voor het mooiste uitzicht op Scheveningen!

Street Art Scheveningen route

Hou jij van Street Art en muurschilderingen en heb je plannen voor een dagje Scheveningen? Volg dan deze Street Art Scheveningen route die ik zelf heb gemaakt en wandel of fiets langs alle mooie muurschilderingen en straatkunst in Scheveningen.

*Bekijk de Street Art Scheveningen route hier.

Proef hapjes en drankjes uit alle windstreken bij Foodhall Scheveningen

De Foodhall in Scheveningen is de place to be om allerlei hapjes en drankjes van over de hele wereld te proeven. Ontdek de lekkerste Sushi, haal een Vietnamese loempia, smul van een Italiaanse pizza, ontdek allerlei Hollandse bitterbalen en andere bijzondere gerechten.

In de winter kan je lekker warm binnen zitten en ’s zomers kan je buiten op het terras een lekker plekje uitzoeken. Deze restaurantjes vind je allemaal in de Foodhall Scheveningen:

 1. Amier
 2. Jabugo
 3. La Catrina
 4. De Resident
 5. De Ballenbar
 6. Pazze e Pizze
 7. The Sushibar
 8. Frozen Sweets
 9. Diego’s Burgers
 10. Meat on a stick
 11. Churros & more
 12. Saigon Streetfood
 13. Dim Sum bj Wan Tsam
 14. Pad Thai en Gyros Express
 15. De Scheveningse Oesterbar
 16. W.T.F. (World Tempting Flavors)

Wat te doen op Scheveningen in de zomer

Leuke restaurants in Den Haag en Scheveningen

Huur een fiets en ontdek de badplaats en omgeving

Je kan natuurlijk de boulevard op- en af wandelen, urenlang over het strand wandelen en neerploffen bij de Foodhall Scheveningen. Maar wil je eens meer ontdekken wat Scheveningen en omgeving allemaal te bieden heeft, huur dan een fiets en ontdek alle bezienswaardigheden in Scheveningen en omgeving op de fiets.

 1. Ga via de duinen naar Meijendel fietsen.
 2. Fiets naar Het Hemels Gewelf in de badplaats Kijkduin.
 3. Fiets over het fietspad langs de boulevard en tuur naar de zee.
 4. Fiets vanaf Scheveningen naar het centrum van Den Haag in 20 minuten.
 5. Fiets naar het Westduinpark en Wapendal en spot de Schotse Hooglanders.

*Goedkope fiets huren in Scheveningen kan hier. 

Doen in Scheveningen in zomer

Slapen in een hotel met bubbelbad op kamer aan zee

Bubbelen boven zee, slapen boven zee, genieten boven zee. In de Pier Suites kan het allemaal en niemand die je ziet als je op je Pier Suite balkon staat in je badjas. De Pier Suites hebben ieder een oppervlakte van 30 m² en allemaal een buitenruimte met frontaal zicht op de Noordzee.

Aan het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen is een nieuwe Wellness Spots herrezen! Het Inntel Hotels Den Haag Marina Beach is een luxe hotel met 13 verdiepingen en 226 kamers dat haar deuren begin maart 2021 heeft geopend.

Boek nu je dosis Vitamin Sea! Wat ons betreft kies je natuurlijk voor de Spa Sea View kamer, de wellness kamer of de Wellness Suite. Je hoeft je kamer niet uit voor ontspanning maar er is nog veel meer te beleven in dit luxe wellness hotel aan zee.

*Reserveer je overnachting in de luxe Pier Suites!
**Boek
 je overnachting bij Inntel Hotels Marina Beach!
***Geen bubbelbad op de kamer, wel een grote spa in Kurhaus Hotel.
****Bekijk hier de twee hotels met een bubbelbad op de kamer aan zee in Scheveningen

Pier Suites - Scheveningen

Beleef yoga op het strand 

Zen op het strand! Hou jij van yoga? Dan moet je zeker eens yoga op het strand gaan ervaren. Lekker relaxed met je blote voeten in het zand je oefeningen doen.

*Ook leuk, yoga in het park in Den Haag.
**Meer info over yoga op het strand van Scheveningen.

Wat te doen op Scheveningen in winter en bij regen

 1. Geniet van hapjes en drankjes bij de Foodhall Scheveningen.
 2. Struin over De Pier, drankje hier, een floatsessie en een hapje daar etc.
 3. Bekijk al deze winter evenementen in Scheveningen die op de agenda staan. 

Doen op Scheveningen in winter en bij regen

Bezoek Christmas Village in de haven van Scheveningen

Helaas de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout in Den Haag gaat niet door. Maar niet getreurd, je kan helemaal in kerstsferen komen en kerstshoppen bij Christmas Village in de haven van Scheveningen. Ga op zoek naar de mooiste kerstversiering en snuffel rond tussen kerstballen, slingers, kerstverlichting in talloze vormen, formaten en kleuren en bekijk de mooiste kerststallen. Het is hier alleen al leuk om te gaan kijken!

*Ontdek hier alles over de Royal Christmas Fair, geannuleerd in 2021.

Doen in Scheveningen in winter

Lekker naar de sauna in Scheveningen

Ohhh lekker opwarmen in de sauna in de badplaats na een gure strandwandeling of na het struinen door de duinen. Hier kan je opwarmen in de badplaats.

*Ontdek al deze sauna’s in Scheveningen

Wat te doen op Scheveningen in winter

Shopping by the sea

Eerlijk is eerlijk, ik woon op Scheveningen dus ik kan het gewoon zeggen! Shopping by the sea klinkt natuurlijk fantastisch maar eerlijk gezegd heb je het wat mij betreft zo gezien. Er zitten gewoon niet zo heel veel leuke winkels in de overdekte Palace Promenade. Ik kom er meer voor een paar dagelijkse boodschappen en alleen als ik een leuke avond wil bowlen.

Winkelen Scheveningen Palace Promenade

Unox Nieuwjaarsduik, geannuleerd voor 2022

De UNOX Nieuwjaarsduik in Scheveningen is de grootste nieuwjaarsduik van het land en dat zorgt traditiegetrouw voor spektakel, mooie plaatjes en veel vertier. Dit jaar heb ik voor het eerst van mijn leven meegedaan. Wat een belevenis, zo tof en zo koud!

Unox Hawai Nieuwjaarsduik helden

Print Friendly, PDF & Email