Wil jij naar de Faeröer Eilanden op vakantie en ben je benieuwd wat te doen op de Faeröer Eilanden qua activiteiten? Je hoeft je niet te vervelen want er is genoeg te doen en te beleven naast alle bezienswaardigheden die je moet zien. Je leest hier alles over de leukste activiteiten.

Wat te doen op Faeröer Eilanden qua activiteiten

Er zijn zoveel dingen op de Faeröer Eilanden die je wat mij betreft beslist moet doen. Er zijn zelfs een aantal activiteiten waarvoor ik zelf dolgraag zou terugreizen. Ik was vijf volle dagen op de eilandengroep in de Atlantische Oceaan en uiteraard kwam ik tijd tekort.

Alle dingen die je in elk geval moet doen op de Faeröer Eilanden heb ik hier beschreven. Van paardrijden door de valleien, een avontuur beleven aan boord van een RIB-boot, turen naar de enorme kliffen, een Heimblídni beleven en het bezoeken van meerdere eilanden zoals Sandoy Island en Koltur Island.

*Bekijk alle bezienswaardigheden op de Faeröer Eilanden en check de vakantie tips voor de Faeröer Eilanden. Lees ook alle tips voor auto huren op de Faeröer Eilanden.

RIB62 Faroe Islands

Vestmanna boottocht langs kliffen

Een van de activiteiten die je beslist moet doen op de Faeröer Eilanden is een boottocht langs de beroemde Vestmanna kliffen. Zodra je je reis naar de Faeröer Eilanden aan het voorbereiden bent zal je een bezoek aan de ‘Vestmanna Bird Cliffs’, niet ontgaan. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden op de Faeröer Eilanden.

Vanuit de haven van Vestmanna vertrekken er in het hoogseizoen dagelijks boten naar de torenhoge kliffen die uit zee steken. Tijdens een twee uur durende boottocht geniet je onderweg van de uitzichten vanaf het water, je voelt je klein op de boot als je honderden meters omhoog kijkt en het aantal vogels zal je doen duizelen. Als je gelukt hebt zie je de papegaaiduikers met hun kleine vleugeltjes vliegen. Ze zijn gemakkelijk te herkennen want die vleugels klapperen zo snel op en neer, het is aandoenlijk om te zien.

Je blijft je verbazen over het feit hoe die schapen toch kunnen grazen op die enorme rotswanden. Je zou denken dat er elke dag wel een paar schapen in de zee verdwijnen doordat ze uitglijden. Maar ze zijn het gewend en het is zeer zelden voorgekomen dat een schaap geen houvast heeft op de Vestmanna kliffen.

Soms zijn er inhammen in de rotsen en dan is het voor de schipper even wachten op de juiste golf om de boot richting de grotten te manoeuvreren. Het is spectaculair om te zien hoe hij met zoveel stuurman ervaring ons laat zien hoe mooi deze bezienswaardigheid op de Faeröer Eilanden is. Het is bijzonder om voor een moment ingesloten te zijn tussen de enorme kliffen, alleen al hiervoor moet je dit gewoon doen tijdens je reis.

Tips Vestmanna Bird Cliffs (Vestmannabjørgini)

Wil je ook naar de Vestmanna kliffen (Vestmannabjørgini) varen en de Vestmanna Bird Cliffs zien? Een boottocht duurt ongeveer twee uur en kan je reserveren via de website. Uiteraard kan je ook op goed geluk naar de haven van Vestmanna rijden om te zien of er nog plaats beschikbaar is. Er kunnen ongeveer 30 personen aan boord. Deze activiteit kostte in de zomer van 2019 DKK295 per persoon, zo’n €40,- per persoon. Reis je niet met een huurauto dan kan je ook met bus 100 vanuit Tórshavn naar Vestmanna haven reizen.

 • Reserveer je tickets van te voren via de website, zeker in het hoogseizoen.
 • Trek warme, wind- en waterdichte kleding aan, het kan koud zijn op het water. Zie ook de kleding tips.
 • Zorg dat je minimaal 20 minuten voor vertrek in de haven bent, zo kan iedereen op tijd inschepen.
 • De excursie naar de Vestmanna kliffen (Vestmannabjørgini) duurt ongeveer 2 uur. Er is zowel een binnenruimte als een buitenruimte en er is een toilet aan boord.
 • Neem zelf iets te drinken mee en eventueel iets te snacken tegen eventuele zeeziekte. Je gaat de open zee op, dus neem indien nodig je reispillen in.
 • Heb je een verrekijker? Neem hem mee!
 • Neem eventueel een kussentje mee zodat je iets comfortabeler zit op het buitendek, ga een beetje onderuit liggen als er niet teveel mensen aan boord zijn en kijk dan eens recht omhoog, spectaculair!
 • Hou er rekening mee dat een vaarroute altijd kan worden aangepast i.v.m. de weersomstandigheden.
 • Reis je met het OV? Dan is het gemakkelijk want de vertrektijd van de boot is afgestemd op de aankomst van bus 100 uit Tórshavn.

Vestmanna Bird Cliffs

Avontuur aan boord van RIB62

‘Yihaa…’can we have some fun with the boat’ roept mijn zusje boven de keiharde muziek uit. Wij hebben de luxe dat we als enige aan boord zijn van de RIB-boot van RIB62. Nou dat hebben wij geweten, met meer dan 110 kilometer per uur scheuren we over de woeste zee naar Koltur Island. Zo hard als wij varen met kneiterharde muziek zo groot is de tegenstelling als wij aankomen op Koltur Island. Doodse stilte en behalve de twee bewoners is er niemand te bekennen. Daarover meer in het artikel; ‘bezoek Koltur Island‘.

Net als de autoverhuurder 62°N Car Rental verwijst ook RIB62 naar de breedtegraad waarop de Faeröer Eilanden liggen. RIB62 is voor zover ik weet de enige RIB-boot excursie mogelijkheid die er is. Dus hou je van avontuur dan moet je hier zeker aan boord stappen. RIB62 biedt drie soorten tours aan met vertrek in het hoogseizoen tussen 1 mei en 30 september, te weten:

 1. 1,5 uur tour naar de grotten van eiland Hestur. Vanaf prijs DKK400 – €55,- per persoon.
 2. Zwemmen in de grotten van Hestur. Vanaf prijs DKK1300 – €175,- per persoon.
 3. 3 uur durende excursie, varen naar én een privé bezoek aan het eiland Koltur. Vanaf prijs DKK4500 – €605,-. Er kunnen maximaal 12 mensen aan boord, dus zorg dat je wat andere reizigers vind zodat je de kosten kan delen.

Voor het RIB62 avontuur naar de grotten op het eiland Hestur zou ik zeker nog eens terug gaan tijdens een Faeröer Eilanden vakantie. Enerzijds omdat het eiland Hestur in het Faroes ‘paard’ betekent en ik gek ben van alles dat met paarden te maken heeft maar daarnaast vooral omdat het eiland mogelijk binnen afzienbare tijd een knaller van een toeristische attractie gaat worden.

Er is onlangs namelijk een wetenschapper in de grotten geweest die op basis van onderzoek beweert dat deze grot, de grootste grot ter wereld is. Er moet nog uitgebreider onderzoek worden gedaan maar de kans is groot dat de Han Son Doong grot in Vietnam binnenkort zijn titel, die hij sinds 2009 draagt, moet afstaan.

Wil jij een RIB62 avontuur beleven? Reserveer dan online via RIB 62 en zorg dat je 15 minuten voor vertrek in de haven van Gamlarætt bent. Dit is dezelfde haven als waar vandaan de boot naar het eiland Sandoy vertrekt. Ook leuk is dat je via RIB62 een hottub en sauna op een aanhanger kan huren. Heb je wat geld te besteden en wil jij een uniek wellness moment beleven ergens in de buurt van Tórshavn? Dan kan je voor 24 uur een houten hottub en sauna in een vat huren voor DKK2750, omgerekend €370,-. Heb jij een mooi vakantiehuis gehuurd dat buiten een straal van 12 kilometer ligt? Dan betaal je DKK1000, €135,- extra. Dat is pas een luxe wellness tip!

RIB62

Paardrijden op de Faeröer Eilanden

Hou je van paarden en kan je paardrijden? Dan raad ik je zeker aan om te gaan paardrijden op de Faeröer Eilanden. In totaal zijn er drie stallen waar je paarden kan huren voor een buitenrit of een paardrijtocht van een dag of langer. Zelf ben ik gaan paardrijden op IJslanders bij stal Berg Hestar in de hoofdstad Tórshavn.

Helaas was het tijdens mijn reis niet mogelijk om een buitenrit op een Faroese paard te plannen, dus ik ga nog eens terug om het rijden op dit ras te beleven. Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over alles wat je wilt weten over paardrijden op de Faeröer Eilandenhet Faroese paard, paarden spotten en informatie over het kunstwerk van een steigerend paard (Nix) in het Sørvágsvatn, ook wel bekend als Leitisvatn meer.

> Lees meer over paardrijden op de Faeröer Eilanden.

Paardrijden op de Faeröer Eilanden

Heimblídni > Faroe home visit 

Wil jij iets bijzonders doen op de Faeröer Eilanden? Regel een ontmoeting met de locals tijdens je bezoek aan het eiland Sandoy en ga bij hen thuis ontbijten, lunchen of dineren. De inwoners van de Faeröer Eilanden zijn erg gastvrij en nodigen je graag uit een voor een Faroe Home Visit, oftewel een ‘Heimblídni‘.

Wil jij ook een Heimblídni ervaren? Neem dan minimaal een week voor aankomst contact op met VVV Sandoy via info@visitsandoy.fo en vraag naar de mogelijkheden. Een lunch is mogelijk vanaf DKK180 per persoon en een diner met vers gevangen vis vanaf DKK360 per persoon.

Heimblídni > Faroe home visit 

Naar Koltur Island & Sandoy Island

De Faeröer Eilanden bestaan in totaal uit 18 eilanden. Je ontkomt er niet aan om het eiland Vágar te bezoeken want dat is het eiland waarop de internationale luchthaven ligt. Het eiland Streymoy zal je ook zeker bezoeken want hier ligt de hoofdstad Tórshavn.

Dan blijven er nog 16 eilanden over die je kan bezoeken tijdens je reis. Ik kan je zeker een bezoek aanraden aan de twee eilanden Sandoy Island en Koltur Island. Koltur Island benoemde ik eerder al in dit artikel, je kan ernaar toe met RIB62. Sandoy Island kan je bezoeken met de veerboot en check dit leuke vakantiehuis op Sandoy Island met sauna en bubbelbad. Meer informatie over reizen met de boot naar de eilanden lees je in het artikel; ‘Faeröer Eilanden vakantie tips‘.

*Lees hier meer over een bezoek aan Sandoy Island (eerste foto) en een reis naar Koltur Island (tweede foto).

Sandoy Island

Koltur Island

Bezienswaardigheden Faeröer Eilanden

 
En wat je beslist ook moet doen op de Faeröer Eilanden is het zien van alle bezienswaardigheden die dit eiland rijk is. Ik schreef een uitgebreid artikel over de bezienswaardigheden op de Faeröer Eilanden. Van de mooiste watervallen, tot bijzondere rotsformaties, de leukste dorpjes tot wat te doen in de hoofdstad Tórshavn. Hieronder zie je een top 10 van alle bezienswaardigheden die je tijdens je eerste vakantie naar de Faeröer Eilanden moet zien. Een aantal bezienswaardigheden staan ook in mijn artikel met de mooiste foto’s van de Faeröer Eilanden.

Wat te doen op de Faeröer Eilanden, waar zou jij voor kiezen?

Print Friendly, PDF & Email