Net een mooie reis achter de rug en je hebt weer duizenden foto’s gemaakt. Wat te doen met al die vakantiefoto’s? Ik geef deel graag een paar creatieve ideeën voor je vakantiefoto’s.

Wat te doen met je vakantiefoto’s?

Tijdens een mooie vakantie maak je meestal een hoop leuke foto’s om later terug te kijken. Een deel hiervan plaats je misschien op social media, zodat ook je vrienden en familie mee kunnen genieten van al je reisbelevenissen. Bij thuiskomst laat je de allermooiste reisfoto’s wellicht aan je ouders zien.

Maar wat doe je met al de vakantiefoto’s die je verder nog hebt gemaakt? Ook die verdienen wellicht een mooi plekje. Vroeger maakte ik zelf altijd plakboeken, ik drukte de foto’s af en maakte met de hand hele boekwerken van de vakantiefoto’s inclusief bonnetjes, gedroogde bloemetjes en andere dingen van de reis. Dat resulteerde in het feit dat ik nu meer dan 100 ordners thuis heb vol met vakantiefoto’s en andere leuke en dierbare foto herinneringen. Super leuk, maar het neemt wel veel ruimte in.

Voor mij persoonlijk is Travelaroundwithme.com ook echt een uitkomst qua wat te doen met al die vakantiefoto’s. Naast het delen van reistips heb ik op deze manier een online dagboek van al mijn vakantie herinneringen. Zo nu en dan ga ik ook nog wel eens zelf creatief aan de slag met mijn gemaakte vakantiefoto’s. Daarom deel ik graag een paar creatieve ideeën om te doen met al je vakantiefoto’s.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Tuinposter-Poster

Stuur iemand een persoonlijke wenskaart met een vakantiefoto

Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar lekker ouderwets een kaartje in de brievenbus vind ik super leuk! Een kaartje voor iemands verjaardag met een leuke vakantiefoto als herrinering, een beterschapskaart met een persoonlijke foto of een foto van een vakantiemoment om iemand te bedanken. Dat laatste deed ik zelf onlangs, zoals je kan zien op de vakantiefoto hieronder.

De kerstdagen zijn natuurlijk ook een populaire periode om wenskaarten te versturen. Mijn vriend en ik waren afgelopen jaar met de kerstdagen in Colombia en daar hebben wij onder een palmboom op het strand een vakantiefoto gemaakt met kerstmutsen op. Dus wij hebben al een kerst wenskaart vakantiefoto om naar iedereen te versturen.

Je kan natuurlijk ook mooie wenskaarten versturen van al jouw favoriete plaatjes van de afgelopen vakanties. Landschappen, familiefoto’s en/of van een mooie zonsondergang: het kan allemaal. Zo ben je creatief bezig en maak je anderen blij. Win-win dus!

Wat te doen met je vakantiefoto's?

Fotoboek met de allermooiste of gekste foto’s van je reis

Heb je te veel leuke vakantiefoto’s om uit te kiezen? Dan kan je een mooi vakantie fotoboek maken! Zo bewaar je al je leukste foto’s gebundeld in een mooi album.

Ben je met een groep op reis geweest? Dan kan je ook een leuk vakantiefotoboek maken en cadeau geven als herinnering. Mijn schoonzus maakt bijvoorbeeld vaak vakantie fotoboeken van onze reizen. Zelf heb ik ook wel eens een foto stripboek gemaakt met allemaal reisfoto’s, wat mij betreft een super leuk en origineel vakantiefoto idee. Je kan verschillende soorten boeken maken, bijvoorbeeld van stedentrips of van je wintersport vakantie.

Als je gek bent op knutselen kan je er zelf mee aan de slag gaan en al je vakantiefoto’s laten afdrukken, maar je kan ook online via winkels zoals Kruidvat een mooi vakantiefotoboek samenstellen. Je upload alle foto’s die je wilt gebruiken en plaatst ze zoals jij het wilt per pagina. Zo kan je een heel mooi persoonlijk cadeau aan iemand geven.

Hang een mooie reisposter aan de muur

Ook een leuk idee is om je favoriete vakantiefoto uit te laten vergroten en er een poster van te maken. Als je dat wilt moet je van te voren wel bedenken dat je camera instellingen op groot formaat staat, anders wordt je reisfoto korrelig zodra die wordt uitvergroot.

Heb je eenmaal een mooie foto gevonden die je wilt laten uitvergroten tot een poster, dan is het tijd om te bedenken wat voor reisposter je wenst. Wil je een mooie fotoposter in je woonkamer ophangen of wil je juist een tuinposter? En als het een poster voor binnen is, wil je dan een papieren poster laten maken, of een foto laten afdrukken op acrylglas of canvas. Je kan het zo gek niet bedenken zoveel foto mogelijkheden zijn er!

Wat te doen met al je vakantiefoto's

Geef iemand een mok met een leuke reisfoto

Begin je de dag ook graag met een kop koffie of thee? Nog leuker is om dit te drinken uit jouw eigen vakantie-mok! Met zo’n fijne mok haal je elke ochtend weer mooie vakantieherinneringen op.

Maak een mok met meerdere leuke plaatjes of kies een favoriete afbeelding en voilà, jij begint elke dag met een goed gevoel. Extra tip: als je met familie op vakantie bent geweest is het ook superleuk om zo’n mok met een plaatje van jullie samen cadeau te geven.

Maak een puzzels van een vakantieherinnering

Heb jij een puzzelfan in de vriendengroep? Hoe leuk is het dan om een vakantiefoto te gebruiken voor het maken van een persoonlijke puzzel? Tot het laatste moment zal de puzzelaar zich afvragen wat hij of zij straks te zien zal krijgen.

Zelf kregen wij eens een bedankje als puzzel na een trouwerij. Wij vonden dat een super leuk en creatief foto idee en hebben ons echt vermaakt met het plaatsen van elk stukje. En toen ineens zagen wij onszelf, zo’n leuke originele en persoonlijke verrassing.

Wat te doen met je vakantiefoto's?

Wat zou jij doen met al je vakantiefoto’s?

Print Friendly, PDF & Email