Wat te doen in Innsbruck in de zomer? Dat vertel ik je in dit artikel! Travel around with me en ontdek hoe leuk de Oostenrijkse stad is in de zomer. Dat je er kan wandelen en fietsen weet iedereen maar er zijn veel meer toffe activiteiten in Innsbruck en omgeving die je kan beleven.

Wat te doen in Innsbruck in de zomer

Innsbruck is een populaire bestemming in de winer. Maar in de zomer is er ook zoveel leuks te doen in Innsbruck en omgeving. Deze zomer trok ik er eindelijk eens de tijd voor uit om te ontdekken wat te doen in Innsbruck in de zomer.

*Huur een auto en ontdek de omgeving;
**Bekijk de vluchten met Transavia naar Innsbruck;
***Ontdek hier al mijn persoonlijke reistips voor Oostenrijk.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Bezienswaardigheden in Innsbruck

Het centrum van Innsbruck is klein en in een halve dag kan je de belangrijkste bezienswaardigheden van Innsbruck gemakkelijk ontdekken. Wil je een museum of kerk in dan heb je natuurlijk langer de tijd nodig. Dat zelfde geldt voor een bezoek aan de uitzichtpunten van Innsbruck die je wat mij betreft moet zien. Hou er rekening mee dat op zondag de meeste winkels en restaurants gesloten zijn in het centrum van Innsbruck.

 1. Paleis Schloss Ambras;
 2. Swarovski Kristallwelten;
 3. Struin door de Hofgarten;
 4. Hofkerk met groene koepeldak;
 5. Het gouden dak in het centrum van Innsbruck;
 6. Check mijn artikel met de hoogtepunten en uitkijkpunten in Innsbruck die je moet zien;
 7. Is het zonnig en warm weer? Ga naar  recreatiegebied Badesee Rossau, aan de rand van Innsbruck;
 8. Op pontdekking o.l.v. een gids? Neem contact op met: Monika Unterholzner via monika.unterholzner@ibuh.at.

Auto huren in Innsbruck

Innsbruck Card

Ben jij van plan om allerlei museum in te duiken, veel gebruik te maken van het openbaar vervoer en andere locaties te bezoeken. Dan is de aanschaf van een Innsbruck Card aan te raden voor meer voordeel. Er zijn drie kaarten waar je uit kan kiezen:

 1. 24 uur;
 2. 48 uur;
 3. 72 uur.

Reizen met Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer is goed geregeld in Innsbruck. Het OV is vooral handig voor een bezoek aan de Mutterbergalm, dat is het treintje dat de berg op gaat. In de zomer rijdt de tram ieder half uur.

Wat te doen in Innsbruck in de zomer? Heb jij nog meer tips?

Print Friendly, PDF & Email