Wat te doen in München? Oktoberfest, bier en braadworst dat is het eerste waar ik aan denk als ik iemand over München hoor. Daarbij staat het Oktoberfest vieren in één van de megatenten al jaren op mijn bucketlist om eens naar toe te gaan. Onverwacht ging ik begin maart een lang weekend naar München, wel voor een bier feest maar ik heb ook ontdekt dat de stad super leuk is voor een weekend weg. Daarom deel ik graag mijn reistips met wat te doen in München.

Wat te doen in München? Dit!

Ik ben verrast door de stad München. Het is één van de grootste steden van Duitsland maar de binnenstad is kleinschalig en daar kan je uren slenteren. Bij mooi weer kan je genieten op de terrassen of in één van de vele biertuinen.

Shopliefhebbers komen zeker aan hun trekken tijdens een stedentrip München, want het winkelaanbod is enorm. En als je van tradities houdt dan moet je beslist één van de vele dirndl en lederhosen winkels bezoeken. Nog leuker, trek er ook eens een aan.

Bij de VVV kan je een plattegrond halen en tegen betaling krijg je daar een paar vouchers bij die je kan besteden bij geselecteerde restaurants- en cafés. De Augustiner Grossgaststätten het Höfbrauhaus en Der Pschorr zijn locaties waar je beslist naar toe moet.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Top 5 wat te doen in Munchen

Top 5 wat te doen in Munchen

Top 5 wat te doen in Munchen         Top 5 wat te doen in Munchen

Eten en bier drinken bij het Höfbrauhaus

Het Höfbrauhaus in München is een van de top bezienswaardigheden in de stad. Het is ook de beroemdste bierhal ter wereld. Het historische pand biedt plaats aan 2000 personen en staat vele avonden garant voor een goed feest. Het Höfbrauhaus werd al opgericht in 1589 door hertog Wilhelm V om zijn dorstige hofhouding tevreden te stellen met een eigen brouwsel.

Het Höfbrauhaus heeft een rijke geschiedenis en het is ook de plaats waar Hitler ooit zijn eerste speech gaf voor een groot publiek. Als je in München bent moet je hier echt naar toe. Op de menukaart staan lokale gerechten en bier drink je in een liter pul. Rond een uur of negen begint de band te spelen en barst het feest los.

Oh en heb je bij speciale bars je eigen whisky of wijn achter slot en grendel liggen. In het Höfbrauhaus hebben mensen hun eigen bierpul liggen want die drinkt natuurlijk het lekkerst.

Top 5 wat te doen in Munchen

Top 5 wat te doen in Munchen

Top 5 wat te doen in Munchen

Top 5 wat te doen in Munchen

Top 5 wat te doen in Munchen          Top 5 wat te doen in Munchen

Top 5 wat te doen in Munchen

Starkbierfest of Oktoberfest

Het Oktoberfest staat nog steeds op mijn bucketlist. Helemaal nu ik onlangs het Starkbierfest heb beleefd. Elke brouwerij viert zijn eigen bierfestival waar je naar toe kan gaan voor een avond met veel eten, bier en muziek. Ik beleefde het Starkbierfest in de Löwenbraukeller.

Starkbierfest

Hop on Hop off bustour

Het liefste slenter ik door de stad maar München is zo groot dat ik voor de eerste keer met een Hop on Hop off bus tour ben mee geweest. En ik moet je zeggen, het is een ideaal vervoersmiddel om de stad en de wijken daarbuiten te bekijken.

Doe het wel alleen als je een extra dag in de stad bent want als je puur een weekend gaat valt er in de binnenstad al genoeg te beleven en te doen. Je kan kiezen uit de Express Circle of de Grand Circle tour.

Fotoreport: Nymphenburg Park Munchen

Top 5 wat te doen in Munchen

Reisvideo München

Ik maakte een reisvideo van het gehele weekend in München. Kijk je mee?

Wat zou jij willen doen in München?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email