Oh oh Den Haag, die leuke stad achter de duinen! Ben je benieuwd wat te doen in Den Haag en wat er allemaal te beleven valt? Ik vertel je er alles over! Zomer of winter, in Den Haag valt er altijd iets te doen! Van leuke gratis tips, tot tips voor een avondje uit en leuke ideeën voor met vriendinnen of vrienden.

Wat te doen in Den Haag? Dit!

Den Haag heeft het allemaal; een hofstad met een historisch en nieuw stadscentrum, Scheveningen dat direct aan zee ligt, vele hotspots, gave events, bijzondere festivals, unieke uitzichtpunten en toffe musea! Dus wil je weten wat te doen in Den Haag? Dan zit je hier goed! En lees ook voor het gemak even de onderstaande artikelen, dan ben je echt van alles op de hoogte!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

 

Uitzichtpunten in de Hofstad

Ga jij ook altijd graag de hoogte in om een stad of landschap van bovenaf te bekijken? Ik wel en gelukkig heb je in Den Haag en Scheveningen genoeg plekken waar je vanaf de top van het uitzicht kan genieten. Inmiddels zijn het er 6 en schreef ik er een heel blog over; “Uitzichtpunten Den Haag en Scheveningen“. Je kan kiezen uit:

*Bestel online je tickets voor het reuzenrad op De Pier in Scheveningen!

360° Uitkijkpunt vanaf toren Grote Kerk

Leuke musea in Den Haag

Ben je op zoek naar leuke musea in Den Haag? Of wil je iets doen met slecht weer in de Hofstad? Ook dan is een museum in Den Haag een aanrader want je kan droog genieten van alles wat er te zien is. De leukste musea in Den Haag zijn:

 1. Ga eens kijken bij het Humunaty House;
 2. Bezoek COMM, het museum voor communicatie;
 3. Bezoek het Buitenmuseum aan de Bierkade in Den Haag;
 4. Bezoek Museum van Kleef voor de lekkerste Haagse likeuren;
 5. Bekijk het ‘meisje met de parel’ van Vermeer in het Mauritshuis;
 6. Laat je verrassen in het Escher museum aan het Lange Voorhout;
 7. Bekijk een film in het Omniversum en ga daarnaast naar het Gemeentemuseum.

Buitenmuseum aan de Bierkade

Het Buitenmuseum aan de Bierkade in Den Haag is een van de meest bijzondere musea in Den Haag. Het Buitenmuseum is het voormalige woonhuis van Van Balckeneynde, de bouwer van het Catshuis. Het Buitenmuseum is ontworpen door Pieter Post. De Nederlandse landschapsschilder uit de Gouden Eeuw, Jan van Goyen leefde in het huis op de Dunne Bierkade vanaf 1631.

Hij liet op de Paviljoensgracht, om de hoek van de Bierkade nog een huis bouwen. Uiteindelijk streek de beroemde filosoof Baruch de Spinoza hier op zolder neer om zijn ‘Ethica’ te schrijven. Het Spinozahuis bevind zich aan de Paviljoensgracht 72-74. Meer informatie over rondleidingen en prijzen voor het Buitenmusem vind je hier.

 1. Jan van Goyenhuis – Dunne Bierkade 16a;
 2. Het Paulus Potterhuis – Dunne Bierkade 17;
 3. Het Van Balckeneynde Huis – Dunne Bierkade 18.

Leuke musea in Den Haag

COMM, het museum voor communicatie

COMM, het vernieuwde museum voor communicatie in Den Haag. Het museum is onlangs na een grondige verbouwing weer open gegaan en ik was verrast. Voor media liefhebbers is het echt een leuk museum waar je wat kan leren en waar je zal glimlachen bij herkenning. Ik vond het fantastisch om rijen aan telefoonboeken te zien en de grote grijze telefoon met draainummers. Zo herkenbaar, ik zie het nog staan bij mijn vader thuis. Hoewel je terugreist naar vervlogen tijden komt ook uitgebreid de huidige communicatiemiddelen en sociale media aan bod.

“De beste teksten ontstaan als je de dingen opschrijft zoals je ze
ook zou zeggen als de ontvanger naast je zit” – Hallmark – COMM

De impact van communicatie, wat doet de media berichtgeving met je? Hoeveel sociale prikkels kan jij aan? (test het in de bubble), je gebruikt dagelijks smileys maar weet jij eigenlijk wel wat ze betekenen en in welke landen je ze beter niet kan gebruiken? De Smiley wand vond ik echt hilarisch om te zien. Ik verbaasde mij erover dat ik soms smileys in een bepaalde context gebruik waarbij ik er dus nu achter kom dat het blijkbaar een heel ander doel dient. Ach, als diegene het maar begrijpt die het ontvangt voordat wij miscommunicatie krijgen. De drol, gewoon omdat het kan, in Japan kan je het gebruiken voor geluk. Of het ‘ok teken’, je weet wel die hand die zo wijst zoals je ook zou doen tijdens het duiken.

Gebruik je die in België, Tunesië of Frankrijk dan suggereer je dat je iemand waardeloos vind. In Zuid Amerika verwijst het naar iemands achterste en in Japan, staat het bekend als gebaar voor geld. De hoek met ‘fake-news’ vond ik ook interessant, ik ben benieuwd wat jij ervan vind. Daarbij vind ik de belichting van nieuws of wat je juist wel of niet deelt ook interessant en dat is wel iets waar ik vaak over nadenk. Heb jij het boek (het zijn net mensen) van Joris Luijendijk wel eens gelezen? Daarin probeert hij de kloof tussen wat hij als correspondent met eigen ogen zag, en wat hij daarvan kon laten zien op radio, tv en in de krant te dichten. Hij beschrijft onder andere waarom nieuwsmedia slechts een klein deel van de werkelijkheid kunnen weergeven.

Tip; hou de agenda in de gaten voor de COMM Live events waarbij op woensdagavonden diverse sprekers je mee zullen nemen in de wereld van media en communicatie. Leuk om te weten is ook dat de ‘COMM Lounge’ toegankelijk is als café en flexwerkplek. Meer leuke flexwerkplekken in Den Haag tips lees je hier.

COMM naar het vernieuwde museum voor communicatie

Ontdek de Haagse hofjes 

Hofstad Den Haag doet haar naam eer aan, zeker met de ruim 700 hofjes die er rond 1895 waren in Den Haag. Anno 2017 zijn er nog rond de 115 hofjes in Den Haag waarvan er 50 in stadsdeel Scheveningen te vinden zijn. Bij voldoende animo kan je iedere dinsdag- en donderdagmiddag om 13.30 uur mee met een gids van het Gilde op ontdekkingstocht langs de Haagse Hofjes tijdens de Hofjeswandeling.

Hoewel de hofjes allemaal bewoond zijn, zijn er ook een aantal (Heilige Geest HofjeHofje van WouwHooftshofje, Hofje van Nieuwkoop) toegankelijk voor het publiek.

Lees meer over de Hofjeswandeling in Den Haag.

Haagse Hofjes

Rondvaart door Den Haag

Na bijna 2 jaar voor onder andere de Ooievaart te hebben gewerkt weet ik inmiddels dat er nog steeds heel veel mensen zijn die geen flauw idee hebben en compleet verrast zijn dat Den Haag een grachtengordel heeft.

Het toffe is, je kan zelfs 90 minuten rondvaren en de Koninklijke stad vanaf het water ontdekken. Je ziet beslist een andere kant van de stad en de gidsen vertellen je bijzondere verhalen. Ontdek Den Haag vanuit een rondvaartboot.

🛥️Bestel online je tickets voor een van de vaarten;
🛥️Lees meer over de
rondvaarten door de grachten van Den Haag.

 

Rondvaarten door Den Haag met Ooievaart

Fiets huren in Den Haag en Scheveningen

Den Haag is een grote stad en als je toch in Den Haag bent dan is het wel zo leuk om ook gelijk Scheveningen te ontdekken. Kies je voor een fiets huren in Den Haag dan kan je gemakkelijk zelf overal heen.

*Alle tips voor een fiets huren in Den Haag lees je hier en voor een goedkope fiets huren in Scheveningen hier. 

Fiets huren in Den Haag

Wellness tips in Den Haag

Van bijna bevriezen in een Cryo Spa, yoga op het strand en een dag relaxen in het wellnesscentrum van het Kurhaus Hotel. Of breng een bezoek aan Cityspa Babassu of geniet in Thaise sferen van een Thaise massage.

 1. Geniet bij Kurhaus Spa & Beauty;
 2. Check deze sauna’s in Scheveningen en Den Haag;
 3. Ga shoppen bij Babassu Beauty & Spa in Den Haag;
 4. Geniet van een natuurlijke gezichtsbehandeling in Den Haag;
 5. Ontdek de wellness mogelijkheden in Den Haag en Scheveningen.

wellness-scheveningen-yoga-strand

Leuke evenementen in Den Haag

Den Haag bruist en is booming. In Den Haag is elk weekend wel iets te beleven, of er staat een groot event op de agenda of er zijn kleinschalige events die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat dacht je van Parkpop, het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen, Schollenpop, de Nieuwjaarsduik, het Winterbierfestival, Crossing Border en het Verre Reizen Event?

St. Patrick’s Day wordt ook elk haar groots gevierd in Den Haag. Bekijk de strandoefening voor Prinsjesdag in Scheveningen.

*Ook leuk, deze gratis festivals in Den Haag.

Leuke evenementen in Den Haag

Leuke activiteiten in Den Haag met vriendinnen

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in Den Haag met vriendinnen om te doen? Of wil je juist iets leuks doen met vrienden in Den Haag? Met wie je ook gaat, ik deel graag de onderstaande tips met je.

Leuke activiteiten in Den Haag met vriendinnen

 

Mountainbiken in Den Haag

Ben jij gek op mountainbiken en misschien zelfs wel een ervaren BMX’er of een ervaren ‘dirtjumper’? Ik niet, maar ik vind het altijd wel tof om te zien! Meestal kijk ik op reis naar de downhill mountainbikers maar dat kan dus blijkbaar ook gewoon in mijn eigen stad. (Bloos), waar je soms al niet achterkomt! Deze gave foto’s zijn gemaakt door Patrick van der Ven en de mountainbiker is Max van der Snel.

De locatie in het Westbroekpark in Scheveningen is een officieel mountainbikepark en dus niet toegankelijk voor andere fietsers. Om in vaktermen te praten, het is eigenlijk een zogenoemd ‘Dirt-jump-park’, een park waar je met je mountainbike kan downhillen, springen en stunten. Zie ook @Middenberm 2.0. op Facebook.

Wil je hier gaan mountainbiken dan geldt er een helmplicht voor het gebruik van de track voor de eigen veiligheid. Voor de jonge en on- of minder ervaren mountainbikers is er een pumptrack. Vind je het leuk om te gaan kijken naar de stunts? Dat kan, maar loop dan nooit over de baan en kijk goed uit!

Mountainbiken in Den Haag

Gratis dingen in Den Haag

Heb je niet zoveel te besteden of wil je het even rustig aan doen met je centen? Kies dan voor een van de gratis dingen om te beleven in Den Haag en dit kan je gratis doen in Scheveningen.

 1. Een strandwandeling over het strand van Scheveningen;
 2. Op sommige dagen kan je gratis de hofjes bezoeken in Den Haag;
 3. Als je geen geld uitgeeft kan je uren struinen over de Haagse Markt;
 4. Bezoek in het voorjaar of in het najaar gratis de Japanse Tuin in Den Haag;
 5. Fiets zelf de Street Art route op de Binckhorst en Den Haag, binnenkort ook Scheveningen;
 6. Bekijk al deze tips voor wandelen in de natuur in Den Haag + hyacintenbos Ockenburgh;
 7. Kom naar Den Haag met Open Monumentendag en ontdek bijzondere bezienswaardigheden gratis.

Doen in Den Haag

Tips voor avondje uit in Den Haag

Ben je op zoek naar leuke tips voor een avondje uit in Den Haag? Check de onderstaande artikelen en laat je inspireren. Ik ben benieuwd waar jij voor kiest?

 1. Ontdek de leukste cocktailbars in Den Haag;
 2. Proef de lekkerste Haagse likeuren bij Museum van Kleef;
 3. Hou jij van bier? Denk eens aan een bierproeverij in Den Haag + proef het nieuwe Haagse Bukkûh bier.

Tips voor avondje uit in Den Haag

Leuke appartementen in Scheveningen 

Ben je op zoek naar een appartement in Scheveningen voor een vakantie of weekend weg aan het strand? Ocean House Scheveningen verhuurt ruime en volledig uitgeruste appartementen, studio’s en superior suites. Deze verhuurder valt onder de Excite Hotels groep.

De appartementen op Scheveningen en de luxe suite van Ocean House Scheveningen liggen op een ideale locatie, namelijk in het oude centrum van de badplaats, in de Keizerstraat. Het is hooguit twee minuten lopen naar het strand!

Leuk is ook dat een van de extra services van Ocean House Scheveningen bestaat uit volledig verzorgde picknickmanden voor op het strand. Reis je met de auto naar Scheveningen, reserveer dan op tijd en reserveer gelijk een parkeerplaats.

*Lees ook dit artikel over goedkoop parkeren in Scheveningen;
*Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid bij Ocean House Scheveningen.

Leuke appartementen in Scheveningen 

Leuke hotels in Den Haag centrum

Wat vind jij de leukste tip die je niet wilt missen?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email