Oh oh Den Haag, die leuke stad achter de duinen. De stad waar ik woon, gelegen aan het strand en waar zoveel te beleven valt. Oh oh Den Haag, dit mag jij niet missen en moet je gezien en gedaan hebben in Den Haag.

Dit moet je gezien en gedaan hebben in Den Haag

Den Haag heeft het allemaal; een hofstad met een historisch en nieuw stadscentrum, Scheveningen dat direct aan zee ligt, vele hotspots, gave events, bijzondere festivals, unieke uitzichtpunten en toffe musea!

1. Ontdek Den Haag en Scheveningen van boven
Ga jij ook altijd graag de hoogte in om een stad of landschap van bovenaf te bekijken? Ik wel en gelukkig heb je in Den Haag en Scheveningen genoeg plekken waar je vanaf de top van het uiztcht kan genieten. Inmiddels zijn het er 6 en schreef ik er een heel blog over; “Uitzichtpunten Den Haag en Scheveningen“. Je kan kiezen uit:

  • Beklim de Haagse kerktoren voor 360° uitzicht
  • Met de lift naar de top van de Haagse Toren
  • Geniet van de Haagse Skyline vanaf terras van Bink Rooftop
  • Beklim de Piertoren
  • Ontdek Scheveningen vanuit het reuzenrad
  • Beklim de vuurtoren in Scheveningen

360° Uitkijkpunt vanaf toren Grote Kerk

2. Ontdek de Pier, van foodboulevard tot Pier Suites
De Pier op Scheveningen is booming. Sinds de heropening is de miljoenste bezoeker al lang verwelkomd. Elk weekend zijn er events op de Pier, van bierfestival Schuim tot Grappa voor de wijnliefhebbers. Voor diegene die daarna niet naar huis willen, zij kunnen blijven overnachten in een van de Pier Suites. Zin om te relaxen, ga dan floaten op de Pier.

3. COMM naar het vernieuwde museum voor communicatie
COMM, het vernieuwde museum voor communicatie in Den Haag. Het museum is onlangs na een grondige verbouwing weer open gegaan en ik was verrast. Voor media liefhebbers is het echt een leuk museum waar je wat kan leren en waar je zal glimlachen bij herkenning. Ik vond het fantastisch om rijen aan telefoonboeken te zien en de grote grijze telefoon met draainummers. Zo herkenbaar, ik zie het nog staan bij mijn vader thuis. Hoewel je terugreist naar vervlogen tijden komt ook uitgebreid de huidige communicatiemiddelen en sociale media aan bod.

“De beste teksten ontstaan als je de dingen opschrijft zoals je ze

ook zou zeggen als de ontvanger naast je zit” – Hallmark – COMM

De impact van communicatie, wat doet de media berichtgeving met je? Hoeveel sociale prikkels kan jij aan? (test het in de bubble), je gebruikt dagelijks smileys maar weet jij eigenlijk wel wat ze betekenen en in welke landen je ze beter niet kan gebruiken? De Smiley wand vond ik echt hilarisch om te zien. Ik verbaasde mij erover dat ik soms smileys in een bepaalde context gebruik waarbij ik er dus nu achter kom dat het blijkbaar een heel ander doel dient. Ach, als diegene het maar begrijpt die het ontvangt voordat wij miscommunicatie krijgen. De drol, gewoon omdat het kan, in Japan kan je het gebruiken voor geluk. Of het ‘ok teken’, je weet wel die hand die zo wijst zoals je ook zou doen tijdens het duiken. Gebruik je die in België, Tunesië of Frankrijk dan suggereer je dat je iemand waardeloos vind. In Zuid Amerika verwijst het naar iemands achterste en in Japan, staat het bekend als gebaar voor geld. De hoek met ‘fake-news’ vond ik ook interessant, ik ben benieuwd wat jij ervan vind. Daarbij vind ik de belichting van nieuws of wat je juist wel of niet deelt ook interessant en dat is wel iets waar ik vaak over nadenk. Heb jij het boek (het zijn net mensen) van Joris Luijendijk wel eens gelezen? Daarin probeert hij de kloof tussen wat hij als correspondent met eigen ogen zag, en wat hij daarvan kon laten zien op radio, tv en in de krant te dichten. Hij beschrijft onder andere waarom nieuwsmedia slechts een klein deel van de werkelijkheid kunnen weergeven.

Op de derde etage bereken je in plaats van je BMI je DMI (Digital Mass Index). Pfff, wat een geluk, het is ongeloofelijk maar ik zit in de ‘safe-zone’ yeah!  Stuur jij nog wel eens iets per post? Vanuit COMM kan het. Laatst kreeg ik van een opdrachtgever een kaartje per post, dat vond ik zo leuk! Collegablogger Denise van Follow My Footprints schreef een uitgebreid blog over COMM, die moet je beslist even lezen. Tip; hou de agenda in de gaten voor de COMM Live events waarbij op woensdagavonden diverse sprekers je mee zullen nemen in de wereld van media en communicatie. Leuk om te weten is ook dat de ‘COMM Lounge’ toegankelijk is als café en flexwerkplek.

COMM naar het vernieuwde museum voor communicatie

4. Ontdek de Haagse hofjes tijdens een hofjeswandeling
Hofstad Den Haag doet haar naam eer aan, zeker met de ruim 700 hofjes die er rond 1895 waren in Den Haag. Anno 2017 zijn er nog rond de 115 hofjes in Den Haag waarvan er 50 in stadsdeel Scheveningen te vinden zijn. Bij voldoende animo kan je iedere dinsdag- en donderdagmiddag om 13.30 uur mee met een gids van het Gilde op ontdekkingstocht langs de Haagse Hofjes tijdens de Hofjeswandeling. Hoewel de hofjes allemaal bewoond zijn, zijn er ook een aantal (Heilige Geest HofjeHofje van WouwHooftshofje, Hofje van Nieuwkoop) toegankelijk voor het publiek.

Haagse Hofjes

5. Rondvaart door de Haagse grachten
Na bijna 2 jaar voor onder andere de Ooievaart te hebben gewerkt weet ik inmiddels dat er nog steeds heel veel mensen zijn die geen flauw idee hebben en compleet verrast zijn dat Den Haag een grachtengordel heeft. Het toffe is, je kan zelfs 90 minuten rondvaren en de Koninklijke stad vanaf het water ontdekken. Je ziet beslist een andere kant van de stad en de gidsen vertellen je bijzondere verhalen. Ontdek Den Haag vanuit een rondvaartboot.

Rondvaarten door Den Haag met Ooievaart

6. Ontdek de wellness mogelijkheden in Den Haag en Scheveningen
Van bijna bevriezen in een Cryo Spa, tot floaten op de Pier, yoga op het strand en een dag relaxen in het wellnesscentrum van het Kurhaus Hotel. Of breng een bezoek aan Cityspa Babassu, laat je scrubben in de Haagse hammam of geniet in Thaise sferen van een Thaise massage. Ontdek de wellness mogelijkheden in Den Haag en Scheveningen.

wellness-scheveningen-yoga-strand

7. Events & Festivals in Den Haag
Den Haag bruist en is booming. Volgend jaar bestaat de badplaats Scheveningen 200 jaar en dat wordt gevierd met het themajaar; “Feest aan Zee”. In Den Haag is elk weekend wel iets te beleven, of er staat een groot event op de agenda of er zijn kleinschalige events die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat dacht je van Parkpop, Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen, Schollenpop, de Nieuwjaarsduik, Winterbierfestival, Crossing Border en het Verre Reizen Event?

8. Het jaar van Mondriaan tot Dutch Design
In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht. De Stijl heeft vele ontwerpers en architecten beïnvloed en inspireert hedendaagse kunstenaars nog steeds. Op tal van tentoonstellingen en evenementen is in 2017 de erfenis van de kunstenaars van De Stijl te zien. Het Gemeentemuseum Den Haag, wereldwijd bekend van de Victory Boogie Woogie van Mondriaan, komt met een grootse tentoonstelling. Daarnaast zal de hele stad, van stad tot strand, Mondriaan ademen.

9. Unox Nieuwjaarsduik
De UNOX Nieuwjaarsduik in Scheveningen is de grootste nieuwjaarsduik van het land en dat zorgt traditiegetrouw voor spektakel, mooie plaatjes en veel vertier. Dit jaar heb ik voor het eerst van mijn leven meegedaan. Wat een belevenis, zo tof en zo koud!

Bucketlist; Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen

10. Slapen op het Haagse strand

Eindelijk is het zover, vanaf Pasen kun je slapen óp het Haagse strand. Hoe gaaf is dat? De Haagse Strandhuisjes is een privé-initiatief van een Haagse familie en kleinschalig van opzet: 20 huisjes in totaal. Ik kan niet wachten om hier eens te overnachten en hou van de inrichting. Ik ben niet voor niets een strandmeisje.

Slapen op het Haagse strand

Meer tips om te doen in Den Haag?

Heb jij reisplannen voor een weekend Den Haag? Lees dan ook;

Voor Favoroute schreef ik speciaal een reisgids om Den Haag te ontdekken. Nieuwsgierig? Je kan het online bestellen door te klikken op onderstaande afbeelding.

Den Haag Guide @ Favoroute

 

Wat vind jij de leukste tip die je niet wilt missen?

Print Friendly, PDF & Email

Related Post