Wat neem je mee op wintersport? Elke vakantie vereist weer een andere inpaklijst. Voor een wintersport vakantie moet je wel altijd een aantal specifieke dingen in je tas hebben zitten. In mijn koffer vind je altijd…

Wat neem je mee op wintersport?

Muts

Zonder muts kan je niet op wintersport en tegenwoordig heb je keuze genoeg. Ik ben fan van de hippe gekleurde en gebreide Poederbaas mutsen.

Fotoblog: Wintersport shortbreak Gitschberg Jochtal          Wat neem je mee op wintersport?

Handschoenen

Nog een must have voor op de wintersport. Zonder handschoenen is het veel te koud om de pistes te bedwingen. Een extra paar die wat modieuzer zijn voor in de avond misstaat ook niet.

Wat neem je mee op wintersport?

Skibroek

Mijn skibroek heeft vorig jaar zijn laatste reis gemaakt. De laatste keer ben ik in mijn winddichte wandelbroek gaan skiën. Hoog tijd dus voor een nieuwe skibroek want het voordeel daarvan is dat die wijde pijpen heeft en dus ook over je skischoenen kan, wel zo fijn als je een glijpartij maakt en de sneeuw omhoog kruipt.

Fotoblog: Wintersport shortbreak Gitschberg Jochtal

Ski-helm

Een ski-helm huur ik meestal ter plaatse maar nu ik steeds vaker op wintersport ga denk ik er toch over om een eigen ski-helm aan te schaffen. Ten eerste omdat ik het eigenlijk wel zo fris vind om mijn eigen helm te hebben en ten tweede omdat ik de houder van mijn actioncam er dan op kan monteren. Inmiddels zijn wij een paar jaar verder en heb ik gekozen voor een skihelm met vizier voor dames.

Must have travel gadget, een Actioncam

Thermo ondergoed

Niet alleen voor een koukleum als ik maar thermo ondergoed is sowieso fijn. Een strakke legging voor onder je skibroek is ideaal en een goede aansluitende top om je bovenlijf warm te houden.

Winterjas

Niet te missen natuurlijk, een goede winddichte en warme winterjas. Er is zoveel keus maar het belangrijkste is misschien wel dat je het onderaan kan afsluiten met drukknopen naast de rits die je dichtdoet. Op die manier weet je zeker dat er geen sneeuw onder je jas terechtkomt. Wat ik ook fijn vind is een binnenzak aan de linkerkant zodat je daar je skipas in kan doen en je in één keer door kan skiën bij de poortjes. De wintersport jas op de foto is van het merk Protest.

‘Try before you die op reis’: Bobsleeën in Zwitserland

Naast de 6 genoemde must haves op wintersport neem ik ook nog een lading warme skisokken mee en warmhouders voor in mijn schoenen. Niets erger dan koude voeten en die heb ik nou eenmaal snel.

Wat neem jij mee op wintersport?

Print Friendly, PDF & Email