Wat neem je mee op actieve outdoor vakantie? Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van de bestemming maar wat mij betreft pak je je reistas, koffer of backpack zo in dat je op alle weersomstandigheden bent voorbereid.

Wat neem je mee op actieve outdoor vakantie?

Wat neem je mee op actieve outdoor vakantie? Dat is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden ter plaatsen, hoe je naar je reisbestemming reist en wat je ter plaatsen gaat doen. Laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat je niet gevorderd bent in een bepaalde sport en dus geen extra dingen nodig hebt voor je actieve outdoor vakantie. In dit artikel deel ik mijn tips qua vakantie checklist dat past bij een actie vakantie.

*Ga je met de auto op vakantie lees dan ook: Inpaktips voor een autovakantie;
**
Check ook de vakantie checklist vol handige outdoor, reis- en vakantie gadgets.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Fjällraven rugzakken, de Ulvö 23 review

Een warme, wind- en waterdichte regenjas

Is er regen voorspeld op je reisbestemming en heb je geen zin om met een paraplu te lopen of jezelf in een poncho te hijsen? Koop dan gewoon een goede warme, wind- en waterdichte regenjas. Vooral tijdens sportieve activiteiten is een regenjas ideaal en qua gewicht hoef je een regenjas ook niet uit je bagage te laten. Een van de mooiste outdoor merken is voor mij The North Face. Het zit lekker, is van goede kwaliteit, heeft toffe kleuren en een mooie pasvorm. Enig nadeel voor mij, de regenjassen zijn aardig aan de prijs.

Een warme, wind- en waterdichte regenjas

Onmisbaar op reis, een hoodie vest

Voor mij is een hoodie vest onmisbaar op reis. Een capuchon voor over mijn hoofd voor als het extra fris is en als het zonnetje ineens door komt dan kan ik de rits van het vest open doen. Ik heb super veel plezier van dit hoodie vest met paardrijden, tijdens het wandelen en fietsen en tijdens koelere avonden. Dit vest is getailleerd, verkrijgbaar in diverse toffe kleuren, het pluist na twee jaar wassen nog steeds niet en bij de mouwen zitten gaatjes waar je je duim, (indien gewenst), doorheen kan steken.

*Hou de sale en outletpagina van Bever in de gaten;
**Bij de ANWB zijn ook regelmatig kortingen en als ANWB lid krijg je korting.

Hoodie, The North Face

Lekker warm met thermo ondergoed

Hoewel niemand je thermo ondergoed ziet, is het wel zo fijn als het naast comfort ook nog eens leuk eruit ziet. Het nachtmodemerk Eskimo heeft een thermo kledinglijn ontwikkeld met de mooie naam ‘Gletsjer’.

Het thermo ondergoed is ideaal voor wintersport en wat mij betreft ook tijdens het paardrijden in de herfst/winter. Er zitten namelijk geen naden in de thermo kleding dus het gaat niet schuren. De thermokleding is gemaakt van stretchmateriaal dat snel droogt, warmte reguleert en een goed ademend vermogen heeft. Eskimo Glestjer is vekrijgbaar in de kleuren; antraciet, bordeaux en grijs.

Thermo ondergoed

LOWA Wandelschoenen

Dat wandelschoenen oubollig zijn hoor je mij al lang niet meer zeggen. Ik ben inmiddels zo’n fan van mijn wandelschoenen dat ik ze veel vaker aantrek dan alleen op reis. Ga ik een stuk wandelen over het strand in de herfst of winter ook dan trek ik ze graag aan.

Ga ik een dag helpen met de paarden op stal dan vind ik zeker de LOWA winterboots fijn om te dragen. Inmiddels weet ik dat het comfort van een wandelschoen en vooral ook de grip door het profiel zeker handig is tijdens een hike.  Wil je meer weten over LOWA wandelschoenen voor de zomer en winter? Lees dan mijn onderstaande reviews.

  1. LOWA wandelschoenen voor de zomer;
  2. LOWA wandelschoenen voor de winter.

LOWA Wandelschoenen

LOWA citysneaker

Ik ben al fan van de LOWA  wandelschoenen. Het testten van de LOWA Palermo citysneaker was dan ook een kleine stap. Ik ben gek op gympen en draag ze heel vaak in de lente, zomer en herfst.

Het ideale van een gymp of sneaker vind ik vooral dat je er alle kanten mee uit kan. Je kan er mee op citytrip en ga je een middag of dag wandelen in een natuurgebied nabij dan kan je ze ook aan. Zeker als je alleen met handbagage reist is het ideaal.

LOWA citysneaker

Stevige en hoge schoenen

Mijn wandelschoenen trek ik aan als ik echt ga hiken en mijn citysneakers trek ik aan als het een combi is van een wandeling met een stad. Maar als het regent of ik ga over het strand wandelen dan vind ik stevige en hoge schoenen het fijnste om te dragen. Onlangs was ik in Zweden en daar maakte ik een wandeling door de duinen en over het strand.

De onderstaande damesschoenen vind ik dan ideaal want als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel zand in mijn schoenen tijdens het wandelen. Impregneer de schoenen wel goed van te voren want zeker met de zoute lucht en mogelijke zoutwater spetters is het goed om je schoenen zo goed mogelijk te beschermen. Zo kan je er extra lang van genieten.

Stevige en hoge schoenen

Warme voeten met wollen Donegal-Socks

Een koukleum, dat ben ik! Ik heb altijd steenkoude voeten en ben dan ook verslaafd aan het dragen van lekkere warme wollen sokken. In Finland voelde ik mij kiplekker. Lekker actief in de natuur bezig zijn, wandelschoenen aan, wollen sokken over mijn broekspijpen, ideaal!

Niet alleen in mijn schoenen, ook in huis vind ik het dragen van wollen sokken fijn. Ik ben fan van het merk Soxs en happy met mijn Ierse Donegal Socks. De kleur van de sokken op de foto is geïnspireerd op de patronen van de Bluestack Mountains en de schilderachtige tinten van de wilde zee aan de Ierse kust.

Wollen Donegal-Socks

De wereld rond op Havaianas slippers

Ik hou van mijn Havaianas slippers! Ik heb wel zes paar en kan er hele dagen op lopen. Ik dwaal ermee door een stad, loop ermee naar het strand, beklim er een uitzichtpunt mee in een plaats en wandel er een paar uur mee door de natuur.

Ik heb nog nooit een blaar gehad tussen mijn tenen van het dragen van deze Braziliaanse slippers, ze bewegen soepeltjes en er zijn frisse zomerkleuren en prints. Mijn tip, koop de Havaianas als je op reis bent in Zuid Amerika daar zijn ze een stuk goedkoper.

Havaianas slippers

Hamamdoek, handig als sjaal, kleed & handdoek

Een hamamdoek vind ik ideaal voor op reis omdat je er zoveel kanten mee op kan.

Enerzijds kan je het gebruiken als strandlaken en handdoek en anderzijds als picknickkleed en omslagdoek. Daarbij weegt een hamamdoek vrijwel niets en droogt het snel. Er zijn vele variaties qua hamamdoeken en als je net als ik van die lange stelten hebt raad ik je de hamamdoeken van Happy Towels aan.

Hamamdoek

Rugzak van 26 liter

Een rugzak van 26 liter vind ik ideaal als ik minimaal een week op reis ga. Het is natuurlijk afhankelijk van je reisbestemming en wat je allemaal mee wilt nemen. De rugzak van 26 liter heb ik echt nodig om al mijn reis gadgets en latop mee te nemen plus de waardevolle spullen die ik graag bij mij in de buurt hou.

Ik vind Osprey een mooi merk en nadat ik de rugzak mocht reviewen is die al vele malen mee op reis geweest. Tijdens een wintersport reis was het ideaal voor alle winterse spullen en wat drinken onderweg voor de skitocht. Ik vind de rugzak ideaal om van huis mee naar de reisbestemming te reizen en ter plaatse kan je de rugzak met een inhoud van 26 liter ook prima gebruiken voor een hike.

Rugzak van 26 liter

Kleine waterdichte rugzak van 23 liter

Zoals ik al aangaf vind ik een rugzak van 26 liter ideaal om mee van A naar B te reizen en zodoende al mijn spullen in te vervoeren. Maar eerlijk is eerlijk, een rugzak van 26 liter heb je niet nodig voor een hike van een paar uur. Persoonlijk gebruik ik dan liever mijn Fjällraven rugzak van 23 liter. Die is fijn voor een kleine hike en kan ik ook gemakkelijk dragen tijdens het paardrijden.

Of ik nou met een grote of met een kleine rugzak reis voor mij zijn er een aantal dingen belangrijk aan een rugzak. Comfortabele draagbanden zijn fijn, de rugzak moet een  extra band hebben zodat je de rugzak ook op je heupen kan dragen, de rugzak moet waterdicht zijn en uiteraard moet er een zijvak zijn voor dringen en kleine persoonlijke spullen.

*Bekijk hier de Fjällraven rugzak die ik gebruik.

Fjällraven rugzakken, de Ulvö 23 review

Outdoor zonnebril voor dames

Een leuke zonnebril die ik kan gebruiken tijdens actieve outdoor activiteiten zoals paardrijden, kanoën en zwemmen. Als ik op wintersport ga heb ik altijd een skibril van Alpina op mijn neus dus vond ik het hoog tijd om eens te kijken naar een outdoor sport zonnebril van Alpina.

Ik vind het belangrijk dat een zonnebril voldoende licht doorlaat en 100% beschermt tegen UV stralen. Wil je  er meer over weten lees dan mijn uitgebreide review via de link hieronder. 

*Review: outdoor sport zonnebril voor dames.

Outdoor zonnebril voor dames

Powerbank voor op reis met zonne energie

Ga je tijdens een actieve outdoor reis voor enige tijd de natuur in? Dan is het fijn als je niet zonder stroom komt te zitten. Met een zonnepaneel kan je zelf stroom opwekken en met een bijbehorende powerbank kan je je outdoor gadgets weer opladen. Ik heb een uitgebreide review geschreven over het GoalZero zonnepaneel en de GoalZero powerbank voor op reis.

*Bestel de producten van GoalZero bij Bol.com.

Powerbank voor op reis op zonne energie

Touchscreen handschoenen voor fotograferen & navigeren

Ga je in het voorjaar of najaar op reis dan kunnen touchscreen handschoenen altijd van pas komen. Ben je net als ik een koukleum dan kunnen handschoenen je handen lekker warm houden maar  kan je toch je outdoor reis en vakantie gadgets blijven bedienen.

Touchscreen handschoenen

Wat neem je mee op een actieve outdoor vakantie?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.

Print Friendly, PDF & Email