Roadtrips vind ik één van de gaafste dingen om te doen als ik op reis ben. Zo kan ik in mijn eigen tempo met ontzettend veel vrijheid de bestemming ontdekken. Van IJsland tot Zuid Afrika, van Brazilië tot Florida en van Kroatië, Slovenië tot Italië, ik heb er met de auto rond gereden en deel mijn tips over wat je mee moet nemen tijdens een roadtrip.

Ga je met je eigen auto of huurauto op roadtrip?

Het belangrijkste is om te bedenken of je met je eigen auto op roadtrip gaat of dat je ter plekke een auto gaat huren. Duidelijk mag zijn dat bij een huurauto precies dat in de auto ligt wat in dat land ook verplicht is om in de auto te hebben. Ga je met je eigen auto op roadtrip dan moet je goed kijken welke bestemming je aandoet en door welke landen je reist.

Om het moeilijk te maken heeft namelijk elk land zo zijn eigen regels over wat er verplicht aanwezig moet zijn in de auto. Check dus goed wat er in je auto aanwezig moet zijn. Denk hierbij aan veiligheidsvesten, een EHBO verbanddoos, een krik, een gevarendriehoek en misschien zelfs een brandblusser.

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en op YouTube.

Wat moet er in je auto liggen

Wat moet je meenemen op roadtrip Europa?

Afhankelijk van de bestemming een tolvignet

In een aantal Europese landen is het verplicht om een tolvignet aan te schaffen. Dit kan je voordat je op reis gaat checken bij de website en als je wilt kan je ook gelijk de tolvignetten online bestellen bij de ANWB voor een aantal bestemmingen.

Je kan het ook ter plekke bij een benzinepomp kopen. De kosten zijn per land afhankelijk en geldig voor een bepaald aantal dagen of weken.

Wat moet je meenemen op roadtrip Europa?

Een navigatiesysteem

Als je zo snel mogelijk naar een bepaalde bestemming wilt afreizen raad ik het je aan om een navigatiesysteem mee te nemen. Zorg er dan wel voor dat je systeem is geüpdatet en een landenkaart Europa heeft. Mocht je een auto huren neem dan ook je eigen navigatie mee van huis, dat bespaart een hoop kosten.

Over het algemeen betaal je ongeveer €15,- per dag voor het huren van een navigatiesysteem op reis. Zorg er wel voor dat je flitsmelding uit staat, in de meeste Europese landen staat hier een boete op.

Wat moet je meenemen op roadtrip Europa?

Een telefoonhouder

Voor sommige landen kan je van te voren al kaarten downloaden op je mobiel die je offline kunt bekijken. Heb je geen navigatiesysteem dan kan je je telefoon gebruiken voor de route. Zorg er dan wel voor dat je telefoon in een autohouder geplaatst is voor de veiligheid.

Autohouder          Autohouder voor op reis

Een autolader

Als je dan toch aan het autorijden bent kan je net zo goed gelijk even alles opladen. Voor mij is het super handig met alle camera’s en telefoon om tussendoor de elektronica weer even op te kunnen laden met een autolader.

Een dashcam om je roadtrip vast te leggen

Tijdens elke roadtrip is er wel een paar keer een wow moment en die momenten wil je natuurlijk graag vastleggen. Meestal zit er wel iemand naast me die opnames van de route maakt maar ik heb ook wel eens mijn actioncam als dashcam gebruikt. Wist jij dat hier regels aan verbonden zijn?

Check het artikel op de website van de ANWB over het gebruik van dashcams in het buitenland.

Must have travel gadget, een Actioncam

Wat moet je meenemen op roadtrip Europa? Heb jij nog meer tips?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email