Er is zoveel wat jij niet ziet van alle reizen die ik maak maar wat wel leuk is om te delen. Reis mee achter de schermen en zie wat er nog meer gebeurd ‘behind the scenes’!

Wat jij niet ziet, reis mee achter de schermen

Ik besef mij goed dat veel van wat ik doe bij mensen tot de verbeelding spreekt. Avonden lang cocktails proeven, afreizen naar de mooiste tropische bestemmingen, slapen in de meest luxe wellness hotels en roadtrips naar alle uithoeken van de wereld. Op Travelaroundwithme.com en op WellnessSpots.com (mijn online wellness magazine) verschijnen de mooiste foto’s van al deze reizen. Deze foto’s worden enigszins bewerkt qua kleuren en soms wat bijgesneden maar wat je ziet is echt.

Wat jij niet ziet zijn al die foto’s achter de schermen. Van hoe een foto tot stand komt tot wat je er soms voor over moet hebben om de beste foto’s te maken. Reis mee achter de schermen want vanaf nu zal ik dit artikel steeds updaten met de leukste beelden; ‘behind the scene’s’.

Naar het kantoor van de minister van Toerisme

Soms kom je gewoon op hele bijzondere plekken. Ik reisde naar Tunesië als journalist en gast van de ambassade en werd uitgenodigd op het kantoor van de minister van toerisme van Djerba. Waarbij ik dacht; ‘ohjee ik ben niet gekleed voor een formeel bezoek‘. Omdat het onverwachts was bleek het alles behalve dat.

We hadden de grootste lol op kantoor en mochten allemaal even poseren in de grote stoel. Of beter gezegd, we werden vriendelijk doch dringend verzocht allemaal een gekke foto te maken aldaar. Zelfs met bril van de minister op!

*Lees hier al mijn reistips voor Tunesië

Behind the scenes Tunesie

De Nieuwsjaarduik, dé Unox Thuisduik uit blik 2022

1 Januari 2022 begon voor mij als een van de meest hilarische nieuwjaarsdagen ooit. Als fan van de Unox Nieuwjaarsduik op Scheveningen en als fan van de inmiddels voor de tweede keer georganiseerde Unox Nieuwjaarsduik uit blik kwam er dit jaar een freelance fotograaf (Arie Kievit) van Unox langs en ook Omroep West wilde graag een reportage maken van dé Thuisduik.

*Lees hier alles over de Unox Thuisduik 2022 uit blik en bekijk meer beelden. 

Unox Thuisduik uit blik 2022

Unox Thuisduik 2022 - Omroep West

Opnames Hart van Nederland op de Euromast

In juli 2018 beleefde ik mijn grootste avontuur ooit, ik ging kamperen op en aan de Euromast in een hangtent. De cameraman en presentatrice volgde ons avontuur op de voet voor de uitzending van Hart van Nederland. Hier zijn ze aan het werk en interviewen ze Siebe Vanhee, wereldkampioen bergbeklimmen.

*Lees hier al alles over aan- en op de Euromast kamperen

Opnames Hart van Nederland op de Euromast

Alles doen voor de beste foto

Foto’s maken heb ik van jongs af aan leuk gevonden. Maar een fotograaf zou ik mijzelf niet zo snel noemen, in mijn beleving ben je een fotograaf als je anders kijkt naar dingen en dat probeert vast te leggen.

Onlangs was ik in Aalsmeer voor een opdracht met een groep Insta-fotografen. Waar ik een foto maak van de palingvisser zoals hij zijn werk doet, trekken de Instagram fotografen alles uit de kast om een bijzondere foto te maken en het van een hele andere kant te belichten. Dat ziet er zo uit…

*Lees hier alles over wat te doen in Aalsmeer.

Alles doen voor de beste foto

Leuke foto’s maken in een bierbad

En daar zit je dan in een bierbad in Tsjechië. Ik had mijn telefoon op een stick bevestigd zodat ik wat foto’s van verderaf kon maken en voor het filmen.

In bad krijg je natuurlijk ook natte handen en die kan je wel afdrogen maar ik had mijn handen ook nodig om de pul bier vast te houden. Dus wat doe je dan? Je klemt de stick tussen je keel en benen en maakt alsnog een foto. En dat ziet er zo uit…

*Lees hier alles over het bierbad in Bierspa Stramberk.
**Meer weten over badderen in bier? Ontdek hier alle Bierspa’s ter wereld!

bierbad in bierspa

Gek op dieren, maar soms schrik je ervan

Ik ben gek op dieren. Ik ga stoeien met honden die ik niet ken, steek met gemak mijn hand in hun bek. Katten til ik op, paarden laat ik uit mijn hand eten en koeien knuffel ik. Maar zo’n rendier, tja dat was toch even wat anders.

Dat grote gewei waar ik mezelf al aan geprikt zou zien worden. En die rendieren keken soms ineens zo gek naar me. Anyway, Denise wist weer precies hét moment vast te leggen dat ik daadwerkelijk even schrok.

*Bekijk hier alle reistips voor Fins Lapland in de zomer

Behind the scenes

Een rijdende auto filmen en fotograferen

Oké je gaat een toffe roadtrip maken en je wilt ook goed beeldmateriaal van de auto hebben, wat te doen?! Als het in Nederland is en ik wil een mooie foto maken van een weg en een auto dan neem ik bijvoorbeeld een ladder mee. Zo kan ik op een verhoging staan en mijn ‘perfecte plaatje schieten‘. Of je moet natuurlijk een drone hebben, dat is helemaal makkelijk!

Ik was een tijdens een event van Opel in Nederland een autopuzzeltocht aan het rijden met allerlei opdrachten onderweg. Het #OPELRallyOn Event moest natuurlijk ook gefilmd worden en dat werd vastgelegd door een cameraploeg, die jawel in de achterbak zat en voor ons reed.

*Lees hier alles over het #OPELRallyOn Event

My Opel Adventure - #OPELRALLYON

Soms val je met camera en al

Tijdens een sneeuwschoen hike in Les Menuires in Frankrijk moeten natuurlijk alle momenten worden vastgelegd. Collega blogger Sabrina Gaudio dacht; ‘ik loop zonder hike stokken want dan kan ik makkelijker fotograferen’.

Met als resultaat een grote glijpartij net toen ik mij omdraaide om dit stelletje ongeregeld vast te leggen. Jaja, bloggen is lachen, gieren en brullen en goed op je apparatuur passen.

*Ook leuk, bekijk deze hilarische activiteiten op reis!
**Lees hier alles wat je kan doen tijdens wintersport in Les Menuires

Les Menuires - glijpartij

Op de foto met een lokale celebrity

Ook reisjournalisten zijn gewone mensen die helemaal enthousiast kunnen worden als zij een celebrity ontmoeten. Zo ook mijn Franse collega’s tijdens een persreis naar het eiland Vis in Kroatië. We gingen hier naar toe voor een reisreportage omdat de film Mamma Mia deel 2 daar is opgenomen.

Deze vrouw speelt een gastrol in Mamma Mia 2 en dat betekende dat een groot deel van de groep hun camera’s met telelenzen tevoorschijn toverde om dit moment vast te leggen. En de meeste journalisten wilde ook even een persoonlijk foto moment met haar.

Wat jij niet ziet

Cocktails drinken voor werk tot ziek worden aan toe

Ja Henriëtte, natuurlijk! Jij gaat cocktails drinken voor werk! Inderdaad, collega blogger Jody en ik hadden het idee om onze eigen cocktail tour door Den Haag te gaan maken zodat wij daarna een artikel konden schrijven met de leukste cocktailbars in Den Haag. We hadden uitgerekend dat als we elke keer langs twee cocktail bars in Den Haag zouden gaan op een avond dan konden wij na een maand al onze persoonlijke tips voor een avond uit in Den Haag uitwerken tot een overzicht met de ‘Beste cocktailbars in Den Haag’.

Super leuk natuurlijk, gezellig en ook nog eens lekker. Totdat je dingen moet proeven die je niet zo lekker vind. Zoals het pure Mezcal dat mij absoluut niet smaakte. En dat proeven gaat maar door hé, de barmannen hadden er ook zin in. Dit zijn juist die foto’s die je niet snel terugziet in een artikel.

*Ontdek hier nog meer leuke dingen om te doen in Den Haag.

Shotjes proeven

Pers duikteam, klaar om onderwater te gaan

De hele bende van ellende bij elkaar, journalisten, bloggers en duikers, we staan er klaar voor om de onderwaterwereld van Jordanië in Aqaba te gaan ontdekken. Wil je weten hoe duiken in Aqaba was? Dat lees je hier.

Wat jij niet ziet, reis mee achter de schermen

Print Friendly, PDF & Email