Wanneer Noorderlicht zien in Fins Lapland? Het is een van de meest gestelde vragen. Helaas zijn er geen garanties op het zien van het noorderlicht. Maar goed om te weten is dat het niet alleen in de winter kan maar ook in de zomer zodra het donkerder wordt. Zeg maar vanaf half augustus. Bedenk goed, het Noorderlicht zien is een kwestie van geluk!

Wanneer Noorderlicht zien in Fins Lapland 

Het is een van de meest gestelde vragen; ‘Wanneer Noorderlicht zien in Fins Lapland’? Helaas kan ik er ook geen eenduidig antwoord op geven. Het is bovenal een kwestie van geluk. En dat geluk is afhankelijk van meerdere factoren. Zo moet er een hoge zonneactiviteit zijn en uiteraard mag het niet bewolkt zijn. En als dat allebei meezit moet je het ook nog eens spotten. Soms is het Noorderlicht alleen waar te nemen met een camera en meestal moet je ook gewoon heel veel geduld hebben. Wat mij betreft moet je het onderstaande wel in je hebben om het Noorderlicht te kunnen spotten. Al hoop ik natuurlijk dat als je gaat de lucht fel groen is zodat je niet eens op jacht hoeft.

  • Allereerst natuurlijk de juiste periode, het is mogelijk in de zomer zodra het donkerder wordt, zeg maar vanaf half augustus nabij de Poolcirkel;
  • Flexibele instelling en heel veel doorzettingsvermogen om (elke dag) te jagen op het noorderlicht;
  • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving.

Download de Noorderlicht app

Een Noorderlicht app downloaden op je telefoon is handig voor vertrek. Met die app kan je in de gaten houden wat de kans op het zien van het Noorderlicht is. Maar let op; staar je niet blind op de noorderlicht app. De onderstaande screenshots zijn gemaakt in de nacht dat wij ook het Noorderlicht hebben gezien. Zoals je aan de foto’s kan zien was er wat ons betreft 100% kans op het zien van het Noorderlicht. Randvoorwaarden zoals locatie en bewolking natuurlijk daar gelaten.

 

Noorderlicht app

4 Redenen noorderlicht zien in de nazomer en herfst

  1. De Finse meren zijn spiegelglad, zo zie je ook de reflectie van het noorderlicht in het water;
  2. De kou valt mee dus je kan veel langer buiten blijven;
  3. De batterijen van je camera gaan een stuk langer mee, dus je kan vele foto’s maken;
  4. In het noordelijk gelegen Salla heb je zelfs kans het noorderlicht te zien van half augustus tot eind april.

Wanneer Noorderlicht zien in Fins Lapland 

Noorderlicht fotograferen, zo doe je dat!

Als je dan zoiets moois meemaakt als het zien van het Noorderlicht dan wil je dat natuurlijk ook graag vastleggen. Gelukkig was ik in Fins Lapland met goede vriendin- en collega blogger Denise, die ook nog eens fotografe is. Daar was ik tijdens deze reis extra blij mee want zonder Denise had ik nooit deze foto’s van mijzelf gehad met het Noorderlicht.

Razendsnel wist ze in het stikdonker de juiste instellingen te vinden op haar Canon camera. We waren zo snel naar buiten gerend dat we niet direct het statief hadden meegenomen. Gelukkig lag er een pallet op het strand en die transformeerde ik in de tussentijd tot een statief. Hoe je het Noorderlicht het beste kan vastleggen legt Denise haarfijn uit in het onderstaande artikel. Kan je er geen genoeg van krijgen en begin je nog niet groen te zien? Haal dan alles uit de kast qua fotografie.

Noorderlicht fotograferen

Noorderlicht app

Noorderlicht reizen Fins Lapland

Wil jij dolgraag eens het Noorderlicht zien in Fins Lapland? Voigt Travel organiseert speciale Noorderlicht reizen naar Fins Lapland. Het betreft een 8-daagse groepsreis die helemaal in het teken staat van het Noorderlicht, de Aurora Borealis. Noorderlichtexpert Ruben Weytjens is de reisleider van deze Noorderlicht reis. Op basis van zijn nauwkeurige voorspellingen ga je ‘s avonds op jacht naar het noorderlicht. Het blijft een kwestie van geluk maar hij laat geen kans onbenut. Vertrek van de reis is op 6 januari 2019.

Reizen naar Fins Lapland in de zomer en herfst

Ik heb 8 dagen met een huurauto rondgereisd door Fins Lapland. Op 19 september 2018 gaat de laatste vlucht van dit seizoen rechtstreeks naar Rovaniemi. Van juni tot en met september 2019 kan je weer met Voigt Travel en Transavia naar Rovaniemi vliegen.

  • Voigt Travel vliegt wekelijks op woensdag van juni t/m september van Rotterdam The Hague Airport
    rechtstreeks naar Rovaniemi (Finland) met Transavia. Op de heenreis is er een tussenstop in Skellefteå, Zweden.

Reizen naar Fins Lapland in de winter

In het aankomende winterseizoen (van 25 november t/m 14 april) vliegt Voigt Travel op zaterdag en zondag rechtstreeks vanaf Amsterdam naar vier bestemmingen in Fins Lapland: Kuusamo, Kittilä, Rovaniemi en Ivalo.

Van januari tot halverwege maart is er ook elke donderdag een rechtstreekse vlucht van Transavia naar Kuusamo en Kittilä. De vluchttijden kan je online bekijken zodat jij alvast je reisdagen kan inplannen. Ideaal voor een shortbreak reis naar Fins Lapland dus.

Wil jij een rondreis door Lapland maken? Er zijn diverse reis mogelijkheden voor Fly Drives in Lapland. Het voordeel daarvan is dat je de reisroute die bij jou past kan uitzoeken uit het reisaanbod en zelf de reis gaat maken.

Reizen naar Fins Lapland

Reistips voor vakantie in Fins Lapland

Ga jij naar Fins Lapland toe in de hoop dat je het Noorderlicht kan zien? Dan ga ik zeker voor je duimen want ik gun het iedereen om dit natuur spektakel zelf eens mee te maken. Ben je op zoek naar meer reistips voor Fins Lapland? Lees dan de onderstaande artikelen die ik schreef in 2018.

Reistips voor vakantie in Fins Lapland

Noorderlicht zien in Fins Lapland, heb jij dat wel eens meegemaakt?

Print Friendly, PDF & Email