Zin in een bezoek aan een leuke kerstmarkt in Nederland? Bezoek de bijzondere kerstmarkt in Valkenburg! Je kan hier twee ondergrondse kerstmarkten bezoeken en overdekt je kerstinkopen doen in een grot. De twee ondergrondse kerstmarkten binnen Kerststad Valkenburg zijn de Kerstmarkt Gemeentegrot en Kerstmarkt Fluweelengrot.

Kerstmarkt in Valkenburg tickets kopen 2023

De meest bijzondere kerstmarkt in Nederland vind je in Kerststad Valkenburg. Aan de voet van de Cauberg ligt de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Hier wordt jaarlijks de oudste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa georganiseerd. Laat je verrassen door de lichtjes, de prachtige decoraties en de setting waarin dit wordt georganiseerd.

Naast de kerstmarkt is er elke woensdag- en zaterdagavond ook een bovengrondse Christmas Parade die door het centrum van Valkenburg trekt. Leuk om te weten is dat een internationale jury de gemeente Valkenburg aan de Geul een speciale Kerstaward heeft toegekend. In de categorie “gemeenten tot 100.000 inwoners” werd Valkenburg gekroond tot “European City of Christmas 2018”. Kerststad Valkenburg was ook genomineerd voorEuropean Best Christmas Market 2020‘!

*Bekijk hier de leukste hotels in Valkenburg.
**Ga mee met een busreis naar Valkenburg met OAD.
***
Bestel hier je tickets voor Kerstmarkt Gemeentegrot of Kerstmarkt Fluweelengrot.
***Moe van het kerstshoppen? Ga ontspannen bij Thermae 2000 of blijf er overnachten.

Nog meer tips voor kerstmarkten in Nederland tips vind je hier!

Wil jij op de hoogte blijven van al mijn reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en Travel around with me via FacebookInstagram, Pinterest, Twitter en via YouTube.

Kerstmarkt in Valkenburg tickets kopen

Wanneer kerstmarkt Valkenburg grotten 2023

In Valkenburg zijn er ieder jaar 2 kerstmarkten in de grotten. Het beste is om alvast vooraf online tickets te kopen zodat je ter plaatse minder lang in de rij staat. Je kan kiezen voor een bezoek aan de markt in de Gemeentegrot of kiezen voor een bezoek aan de Fluweelengrot. Uiteraard kan je ook kiezen voor een combiticket. Dan kan je allebei de overdekte kerstmarkten bezoeken.

Wanneer is de kerstmarkt in Valkenburg? Je kan de grotten vol leuke kerstkramen bezoeken in de periode van 17 november tot en met 30 december. Er zijn meerdere activiteiten in Kerststad Valkenburg, een aantal activiteiten duren tot en met de eerste week van januari.

Hou er rekening mee dat Valkenburg heel populair is, ook voor toeristen uit België, Duitsland en Frankrijk. Dus als je een weekend naar Kerststad Valkenburg wilt gaan zorg dat je op tijd reserveert.

*Bekijk hier de leukste hotels in Valkenburg.
**Ontdek hier alles over Kerststad Valkenburg.
***Bestel hier je tickets voor Kerstmarkt Gemeentegrot of Kerstmarkt Fluweelengrot.
****Moe van het kerstshoppen? Ga ontspannen bij Thermae 2000 of blijf er overnachten.

Wanneer kerstmarkt Valkenburg grotten

Kerstmarkt Gemeentegrot 2023

Openingstijden Kerstmarkt Gemeentegrot
17 november 2023 tot en met 30 december 2023.
Meer info over de kerstmarkt in de Gemeentegrot in Valkenburg lees je hier.

Maandag t/m Vrijdag* 11:00u tot 19:00u
Zaterdag & Zondag* 10:00u tot 19:00u
*24, 26 & 30 december tot 18:00u
*25 december gesloten

Uitzonderingen:
Let op, de kassa sluit 45 minuten voor sluitingstijd van de kerstmarkt

Locatie Kerstmarkt Gemeentegrot
Cauberg 4
6301 BT Valkenburg, Nederland

Kerstmarkt Gemeentegrot

Kerstmarkt Fluweelengrot 2023

Openingstijden Kerstmarkt Fluweelengrot
17 november tot en met 30 december 2023.

LET OP: de kassa sluit 45 minuten voor sluitingstijd.

Locatie Kerstmarkt Fluweelengrot
Daalhemerweg 27
6301 BJ Valkenburg

Kerstmarkt Fluweelengrot

Landal Christmas Parade Valkenburg 2023

Elk jaar vind er tijdens de kerstmarkt in Valkenburg, de Christmas Parade plaats. De Christmas Parade trekt door het centrum van Valkenburg en duurt ongeveer 25 minuten. De Landal Christmas Parade in Valkenburg is te zien van 18 november tot en met 20 december 2023.

Wil je de Christmas Parade zien? Er zijn publieksvakken op de volgende locaties: Pelerinstraat, Dr. Erensplein en op het Walramplein. Alleen op woensdag is er een VIP-vak voor de kinderen. Tip: als het erg druk is, ga dan naar het Walramplein. Hier is altijd genoeg plek.

  • Elke woensdag om 19.00 uur en elke zaterdag om 19.30 uur.
    *Op Eerste Kerstdag is er geen parade.

Kerststad Valkenburg

Valkenburg kerstmarkt hotel

Wil je een heel weekend genieten van de kerstsfeer in Valkenburg? Check dan de prijzen en beschikbaarheid hier voor een leuk hotel in Valkenburg. Tip, combineer je bezoek aan de kerstmarkt in Valkenburg met een bezoek aan de kerstmarkt in Maastricht.

*Reserveer een van deze wellness hotels in Zuid-Limburg.
**Relaxen na al je kerstinkopen? Koop je wellness tickets voor Thermae 2000 online.

Thermaal water bij Thermae Valkenburg 

Ben jij wel eens bij de kerstmarkt in Valkenburg geweest?

*In dit artikel staan zogenoemde affiliatie links vermeld. Klik jij op een van de linken dan weet de aanbieder dat je ze gevonden hebt via Travelaroundwithme.com. Als dank voor het doorsturen ontvangen wij een commissie. Jij betaald niets extra’s voor je vakantie of product en op deze manier kunnen wij jou van gratis informatie over alle reis mogelijkheden blijven voorzien. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze privacy pagina en disclaimer informatie.
Print Friendly, PDF & Email